ŞÖYLE BİR DÜŞÜNELİM

ŞÖYLE BİR DÜŞÜNELİM

ŞÖYLE BİR DÜŞÜNELİM

Mutluluk nedir diye sorsam, nasıl tanımlarsınız? Çoğumuz mutluluğu ulaşılacak bir yer olarak görüyoruz. Aslında mutluluk, ulaşılması gereken yer değil. Gökkuşağı misali rengârenk gidilen yoldur. Arzu ettiğimiz şeyleri elde etmek için yola düşeriz ve her bir yürekte ayrı ayrı yaşanırken her bir sözde de ayrı ayrı tanımlanır?

Yaşantımızda kolaylık yok ki. Yaşantımız hep fırtınalarla, zorluklarla ve engellerle dolu, bize düşen görev o engelleri yenebilmektir. Yeter ki biz mutluluğu sevgi dolu yüreğimizle ve içtenliğimizle isteyelim. Hepimiz bir şeylerin içinde koşuyoruz.

Bazen iş öyle bir hal alıyor ki, bir noktada ne yapacağımızı nasıl hareket edeceğimizi tam bilemiyoruz. Hayat şartları ve ömrümüzün içindeki faktörler ve aktörler sürekli yer değiştiriyor. Hepimiz hayatta başarılı ve mutlu olmanın peşindeyiz.

Öyle mutluluklar vardır ki, başarılarla gelir ve hayatta; bir merdiveni çıkar gibi her bir basamakta ayrı bir yaşamsal zevkler ve mutluluk tablosu yaşatır insana?

Kimi başarılar tarihe geçmiştir, adıyla ve yapılan işleriyle. Kimi başarılar ise insanın sade dünyası içinde yaşanır, inanılmaz duygular içinde. Sadece siz değil çevrenizdeki insanlar bile inanılmazlığı yaşar. Yani imkânsızlıklar karşısında cesur adımlar atabilmektir. Hayatın ve başarıların içinde bende varım diyebilmektir.

Mutluluğun, başarının anahtarı elimizde. Azim ve sabır hepsi yaşamın içinde ve hepsi insanın yüreğinde. Bazı zamanlar başarmak istediğimiz şeyler ve insanlar bizi zorlayabilir. Ama unutmayalım ki, başarının ve mutluluğun anahtarı bizde.

Yaşananlar ne olursa olsun, insan eninde sonunda hak ettiğini mükemmel bir şekilde elde eder. Bu dünya bilinmezliklerle dolu belki de hayatınızda yeni bir sayfaya başlayabilirsiniz.

Hayatı gerçek anlamda özümseyerek yaşamak

Mutluluktur küçük anlık keyiflerden oluşur

Bir ömür boyu büyük mutlulukları beklerken

Elimizin altındaki nice gerçek mutluluğu ıskalarız

Farkına varmadan gün doldurur gideriz

Her anını ama her anını dolu dolu yaşamalı insan

Vakit geç olmadan ömrümüzün güneşi batmadan?

Küçük mutluluklar sadece hayattan bir bölüm, yaşamasını bilirsek ve yaşatmasını bilirsek. Yaşamımıza güzellikler katmalıyız ki, hızla akıp giden zamanın günlerin değerini bilelim?

Hayatta yaşanan o kadar çok şey doludizgin bir şekilde gündeme geliyor ki, sıcağı sıcağına. Kimi toplumsal sorunlar, kimi ise kendi hayatımız içinde yaşanan olaylar.

Yaşam devam ederken, insan fark etmiyor ama bazı kişisel olaylar umulmadık zamanlarda yaşananlarla beraber. Mutluluk dolu bir tebessümle hayatımıza ve bize yeni bir anlam ve kişilik kazandırıyor. İşte o zaman gerçek mutluluğa çok daha yakın bir yerdeyiz demektir.

Hayatta her şey zincirlemesine birbirine öylesine bağlı ki, bir adım atıyorsunuz diğeri de geliyor. Böylelikle gelecek zamanlara yelken açıyor düşüncelerimiz başarılarla, mutluluklarla dolu yarınlara. Hepimizin hayattaki en büyük gayesi mutlu bir hayat sürmektedir.

Hayattaki güzel şeylere, düşüncelere kendimizi odaklarsak, mutluluklara ve başarılara giden yol her geçen gün bize yakın gelir.

O halde mutlu olacak çok şeyimiz var;  hem de avuçlarımızın içinde. Her zaman mutlulukla yüreği ve yüzü gülen, başarılarıyla hayata kendi değeriyle anlam katabilen insanlardan olmanız dileğiyle?

 

 

 

 

 

NİSAN YAĞMURLARI

Sıradan bir gün içinde bir hayat

Hayatın renklerini anlatıyordu

Çisildeyen yağmurla tatlı bir tebessüm

Sabahın ılık güneş ışıklarıyla

Yüreğimdeki duyguları çiçeklendiren

Billursu renkler yağdırıyordu

Bulutlardan düşen her bir damlasında

Sıradan bir gün içinde bir hayat

Bakışlarım kilitlendi anılarıma

İnce ve hüzünlü bir mizah duygusuyla

Yaşanan acıydı, şimdiki hayatıma anlam katan

Hayatımın her bir döneminde

Hüzün ve neşe bir arada, yaşanası hayat

Duygularım ilkbaharın serin rüzgârlarında

Sıradan bir gün içinde bir hayat

Sevgi mi, aşk mı ışıl ışıl parıldayan nisan yağmurlarıyla, çiçeklenen duygular

Sonsuz bir duygu sarhoşluğuyla

Önüne geçilmez bir haz ile bahar

Şiirle, sevda ile aşk ile dopdolu bir hayat

Son derece hoş bir duygu veriyor insana?



Anahtar Kelimeler: 0