SORUŞTURULUYORSUN

SORUŞTURULUYORSUN

Son rektör Alim Yıldız döneminde de yine önceki dönemlerden hiç bir fark olmaksızın hak yemeler ayyuka çıktı. Elde edilen hakları personellerine vermeyerek bir çeşit mobing uygulayan Rektör Alim Yıldız artık soruşturuluyor.

İlim ve irfanın hat safhada olması beklenen Cumhuriyet üniversitesinde her gelen rektör yandaşlık, siyasetdaşlık, akrabalık gibi ilişkilerle uğraşmaktan bilimi hiçe saydılar.
Son rektör Alim Yıldız döneminde de yine önceki dönemlerden hiç bir fark olmaksızın hak yemeler ayyuka çıktı. Elde edilen hakları personellerine vermeyerek bir çeşit mobing uygulayan Rektör Alim Yıldız artık soruşturuluyor.

Seçildiği süreçte özellikle fetönün artıkları temizlenir derken Yıldız'ın fetönün dergilerindeki yazılar, televizyonlarındaki programları medyayı süslemiş özellikle fetöcülerin isimlerinin tam manasıyla bildirilip bildirilmediği de yine kamuoyu gündemini meşgul etmişti. Ayrıca seçim sürecindeki aldığı oylarında ne kadarının FETÖcülere ait olduğu konusunda (Ömer Cevit ve ekibi) bir açıklama yapamamıştı.

Bunun yanı sıra Vakıfta yolsuzluk var diyerek önceki rektör ve yöneticiler hakkında il özel idarede esip gürlemiş ancak hukuka bişey taşıyamadığı gibi bu birimlere kimlerin atandığıda gazetemiz manşetlerinde yer almıştı.

Bunun yanında akrabalarına olan kıyaklarıda yine ulusal basının dillerine pelesenkte olmuştu.

Son olarak CHP milletvekilinin eşine kadro veren Yıldız'ın seçim sonrasını düşündüğü içinmidir bilinmez CHP'ye yaktığı yeşil ışıkta henüz unutulmuş değildir.

Yine Eski Vali şimdi İstanbul Valisi olan Davut Gül'ün hakkında soruşturma açtığı önceki özel kalem müdürünü apar topar Üniversite şemsiyesi altına almasıda unutulmayanlar arasında yer almakta.

Daha önce gazetemizde eski üniversite çalışanı Ömer Sönmez’in  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi rektörü Alim Yıldız hakkında başlattığı hukuk mücadelesi resmi somut şekilde meyvelerini vermeye devam ediyor.

Kendisine yapılan kanunlara aykırı yasal düzende olmayan işlemler ile ilgili Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına vermiş olduğu GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA,EZİYET VE KİŞİNİN HUZUR VE SÚKUNETİ BOZMA suçlarından verilen suç duyurusu savcılık tarafından 2547sayılı Kanun 53. Maddesi uyarınca gereği yapılmak üzere Yüksek Öğretim Kuruluna gönderilmişti.

Yüksek Öğretim Kurulu denetleme kurulu tarafından incelemesi yapılmış ve yerinde görülerek, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanına onaya gönderilen evraklar YÖK  başkanı onayı verilerek suç duyurusuna konu olan Alim Yıldız hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Ömer Sönmez’in bu hukuk mücadelesi kurumda çalışan ve kanunlara aykırı davranışlara maruz kalan personele bir örnek temsil  eder ve kendine verilen kamu gücünü aykırı kullanan yöneticelerle ilgili haklarını aramalarını gerektirdiğinin bir göstergesi olur.

 



Anahtar Kelimeler: SORUŞTURULUYORSUN
Ömer sönmez
5.08.2023 21:01:43
Devlet dili yazı dilidir...

Namık
5.08.2023 22:05:34
Sayın Rektör. Sen yanında o yerden ....me Çetin i gezdirdikce daha coooookk hakkinda soruşturma yapılır. Yahu koca Sivas'ta başkasini bulamadın mi. Ha başka adam demedim bak. Başkasını dedim. Çünkü onun bunun arkasından iş çeviren, birinden ne olur sence . Yahu bunu belediyeden niye sutladilar hiç mi sormadın. Hadi sormadın esnafa da mi sormadın. Cepçi. Esnaf illallah etti.

Necip
12.08.2023 14:39:00
Evet sonun da Sivasta Çetin Gülmez in ne olduğunu anlayan birileri çıkmışşş. Üniversite yönetiminden bu yorumları okuyan çıkarmı bilmem ama. Üniversitenin aracıyla Babasını gezdiren, Sivasta esnafı belediyedeyken yiyen sonra da Belediyeden gönderilen birini alıp bir yerlere getirmişsiniz. Aynı işleri Üniversitede de devam ettiriyorken bir de sekreter yapmışsınız . Yazık size Üniversite yönetimi.

HALİL ERTUĞ
22.08.2023 23:33:15
Yanındaki Ünal, Enis Baha ; şimdi de Çetin i dinleyen rektör sona yaklaştı bu adamlar yüzünden; Şu an tek amacı bir bahane bulup sessiz sedasız Sivas'tan uzaklaşmak. Ama bu halini Diyanet de biliyor, Ankara da biliyor, YÖK başkanı ve Cumhurbaşkanı da biliyor. Son bombası da şu, Belediye başkanı adaylığını bahane ederyemek yenmiyor; su dahi içilmediği söyleniyor. ek görevden sessiz sedasız ayrılmak... Ama o zamana da kalmadan açığa alınmak ve bir iki hafta içinde de görevden büyük ihtimal alınması büyük olasılık. Çünkü Sivaslı siyasetçiler de YETER ARTIK ! demişler; halkı artık karşımıza alamayız diye Alim beyden yüz çevirmiş durumdalar. son bir iki haftadır rektörlük binasında çıt yok, moraller sıfır, yemek yenmiyor; su dahi içilmiyormuş. Etme bulma dünyası Alim bey; siz yine de Ünal, Enis Baha ve Çetin beylerin dediklerini yapın, Sizi kurtaracak olan yine Onların üstün Fikirleri olacaktır...