"SORUMLULAR SORUMLULUKLARINI ALSINLAR"

"İNSAN CANI BU KADAR DEĞERSİZ DEĞİL"

"İNSAN CANI BU KADAR DEĞERSİZ DEĞİL"

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansörün düşmesi sonucu 22 yaşındaki Zeren Ertaş'ın hayatını kaybetmesiyle ilgili Öğrencimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Yakın zamanda sürekli gündemde olan Asansör olayları karşısında bir babanın feryadı siz değerli okuyucularımıza sunarız.

Cenaze töreninde konuşan baba Akın Ertaş, "Benim çocuğum melek gibi bir insandı. Devletimiz bize merhametli yüzünü gösterdi. Bundan sonra da adaletli yüzünü göstersin. Sorumlular sorumluluklarını alsınlar. İnşallah bundan sonra hiçbir çocuğumuzun canı yanmasın. Hiçbir annenin, babanın ocağına ateş düşmesin. Bizim tek isteğimiz budur. Yurtlarda çocuklarımız eylemler yapıyorlarmış. Onlara bir ağabeyleri olarak taşkınlık yapmamalarını söylemek istiyorum. Vatanına, milletine bağlı olarak düzgün bir şekilde yapsınlar. Kötü insanların emellerine alet olmasınlar. Bir ağabeyleri olarak onlardan bunu istiyorum. İnşallah bu son olur. Denetim mekanizmaları devreye girer. Biz çocuklarımızı arkada bırakarak yurttan ayrılıyoruz. İdareciler bunu sadece iş olarak görmesinler. Orada bir sürü ana kuzusu var. Kendi çocukları için neyi reva görüyorlarsa aynısını oradaki çocukları için de reva görsünler" dedi.

Son Günlerde Ülkemizde elim kazalar ile gündeme gelen Asansör haberleri ile ilgili Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde de gerçekleşmeyeceği ne malüm bu konuda sorumluları göreve davet ediyoruz.

Rektör Üniversitedeki tüm alanların sorumluluğunda olan yetkili olan Rektör ve Ekibine Soruyoruz:

1-Daire Başkanlığındaki bulunan asansörler bakım onarım işleri tam teşekkürlü yıllar öncesinde yapıldığı için kırmızı etiket mevcut olmasına rağmen sürekli insan sirkülasyonun olduğu yerde elim bir kazada sorumluluk kimde olacak…

2-Fakülte ve Meslek Yüksekokulları ve birçok sayamadığımız yerlerde bulunan asansörlerde kırmızı etiket mi yoksa diğerleri gibi yıllar önce kırmızı etiket vurularak bütçeden para çıkmaması için ihmalkarlık devam mı edecek midir?

3-Kampüs ve ilçeler dahil olmak üzere yangın tüpleri kontrol ediliyor mudur? İnsan sirkülasyonun olduğu yerlerde elim bir kazada sorumluluk kimde olacak, Değiştirmek için bütçe ayrılmış mıdır bu konuda…

4-Geçtiğimiz günlerde kurum içerisinde tahliye planları İstendiği haberleri ulaşmıştı. Bu konuda Sivil Savunma Uzmanı/Uzmanları Görevlerini Layıkıyla yapmış mıdır veya yapmayı düşünüyor mu? Elim kaza olduğunda sorumluluğu kim üstlenecek?

5-Yine Geçtiğimiz Günlerde İmranlı Meslek Yüksekokulunda Öğretim Üyesi olan kişiyi Cumhuriyet Üniversite Arama Kurtarma(CAK) Müdürlüğüne getirdikten sonra Müdürlüğünü layıkıyla yapmakta mıdır…Yoksa ödüllendirilerek Rektör Danışmanı olduktan sonra kış uykusuna mı yatmaktadır. 

6- Kampüs içerisinde dışarıdan gelen misafirler/öğrenciler önce güvenlik bariyerlerini cafeye geldik diyerek içeri alındıktan sonra araba ile atılan drift yapan mı dersiniz yoksa dışarıdan gelen misafirler/öğrenciler  araba ile yüksek sesle müzik dinleyerek sessiz kalan Rektör ve ekibi neyi amaçlamaktadır. İlla bir olay olduktan sonra mı Müdahale edilmesi için gerekiyor bilim yuvasında.

7- Yapı İşleri Daire Başkanı Ferudun YAYA; yollar ve tümseklerin biran önce gözden geçilmesinde fayda vardır çizgiler özellikle geceleri belirgin değil!!! Bu konuda Sayıştay raporlarında gördüğümüz tanık olduğumuz BAŞKAN’IN bir an önce doğrudan temin yoluyla bu yolda YAYA alacağını düşünüyoruz.

8-Bilim Yuvası olan yerde Rektör ve Ekibi ticarethanelerden nasıl nemler aldığını siz değerli okuyucularımızın takdirine bırakıyoruz.

Son dönemlerde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin sahipsiz kaldığını

Yazıp çiziyoruz.

Gelişmelere bakılırsa

Bu gidişle daha çok yazacağız.