SOĞUK ÇERMİK DÖKÜLÜYOR

SOĞUK ÇERMİK DÖKÜLÜYOR

Sahipsiz Sivas sahip aramaya devam ediyor. İnanç turizmi açısından herhangi bir yapılanmadan bi haber olan şehir, yöresel yemek yarışmaları yapmadan öteye geçemiyor. Sivas´ın en önemli mekânlarından biri olan Soğuk Çermik adeta dökülüyor. Sivas Belediyesi

 

Sivas Belediyesi´nin inanç turizmi mekânlarından biri olan Soğuk Çermik için kıllarını kıpırdatmaması tepki alıyor. Sivaslılar´ın çok iyi bildiği bir ziyaret yeri de olan Ahmet Turan Gazi hazretlerinin mekânı olan Soğuk Çermik terk edilmiş bir görünüm içerisinde adeta sessizliği oynuyor.

Önemli ziyaret yeri Olan ase Soğuk Çermik´in eşsiz doğası ve manevi iklimine koşan insanların  oraya varınca o karman çormanlıktan şikayet ettikleri belirtiliyor. O manevi sultan mekânının neden derin bir düşünce diyalektiği ile elden geçirilmediği sorgulanmaya devam ediyor.

Sivas Belediyesi´nin orada pekala bir düzenleme yapabileceği belirtilirken, yetkililerin her fırsatta gelen konukları Sıcak Çermik´e götürmek yerine bazen de Soğuk Çermik´e götürerek, düzensizlikleri göstermeleri bekleniyor.

Soğuk Çermik´in elden geçirilmesi durumunda muhteşem bir yer olacağı ifade edilirken, boşu boşuna akıp giden ırmağın ıslah edilerek peyzaj çalışması içerisine dahil edilebileceği dile getiriliyor.

Hatta serdarlar serdarı Ahmet Turan Gazi hazretlerinin yanından karşı tepeye Teleferik bile kurularak, burasının inanç turizmine dahilinin mümkün olduğu vurgulanıyor.

Ahmet Turan Gazi Hazretleri yanından karşıda görülen deniz gibi barajın ve eşsiz tepeciklerin bu mekanı daha bir abideleştirdiğine parmak basan gözlemciler, şehir yöneticilerinin ekranlarda şunu yaptık, bunu yaptık diye boy göstermek yerine bu bakir alanlara yönelmelerinin daha faydalı olacağı belirtiliyor.

Düzensiz çevresi ile bir harabeyi andıran bu güzide diyarın, aslında şehrin tacı olabileceği dile getiriliyor.

Sıcak Çermik, Paşabahçe ve Soğuk Çermik üçgeni ortak ilgiyi beklerken, inanç turizmi açısından çok önemli olan Soğuk Çermik´in yine kaderine terk edilip edilmeyeceği merakla bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: 0
taner
1.07.2015 19:44:40
gider gidecekte son yılı bekliyor, adam açılıştan yemekten, eğlenceden fırsat bulamıyor, taaa soğuk çermiğe niye gitsinki, yazık oldu sivasa akp ve halk bu adamla kaybetti, beş yılın sonunda zaten temelli gider, hatta şehirdende kaçar,

Yusuf Kul
2.07.2015 20:09:45
önemli olan akp nin kazanması, gerisi önemli değil.

Elif
6.07.2015 09:02:19
Sami Başkan proje üretir ve projelerini de hayata geçirir teknik başkan sonuçta asıl Sivas 10 yıl Doğan Ürgüple geriye gitti ALLAH a şükür aydınlık günler geldi

Sefilix
8.07.2015 20:44:04
elif hanımın yorumu okuyunca akpliler hiç bir şey yapmasa da olur. zaten sıkıntı bizi idare edenlerde değil millette. bu kadar yağcılık yapılırsa olacağı bu

ebru höbekkaya
31.07.2017 02:45:40
İnanç turizminin yanında Soğuk Çermik ten çıkan suyun kalp,romatizma, tansiyon, felç gibi hastalıklara nasıl şifa olduğu başka bir belediye reisi tarafından bilinse bu kaplıca uçardı. Ama ne gerek var Sıcak Çermiğe o kadar yatırım yapıldı zaten demi. Sivas niye bir kaplıcalar olsun ki ne gerek var. (Balıklı kaplıcayı daha söylemedim bile)