SİZ ALEX`E AĞLARKEN

SİZ ALEX`E AĞLARKEN

SİZ ALEX`E AĞLARKEN

Merhaba,

Alex gidiyormuş duydunuz mu? Ne olacak şimdi!

Haftalardır bir Alex ? Aykut tantanasıdır gidiyor. Mübarekler o kadar önemli ki gazeteler ilk sayfadan haber yapıyor. Neyse, öyle böyle derken sonunda bir karara bağladılar da çok şükür kurtulduk bu manasız muhabbetten diyordum ki aman Allahım! Bir anda insanlar çılgına döndü.

Neymiş efendim, Alex gidemezmiş. O niye yahu? Kim ki bu adam? Hocam bir kendinize gelin! Altı üstü futbol işte, oyun en nihayetinde ve gitmesin diye neredeyse evinin önünde sabahladığınız adam da futbolcu sadece, bu kadar? Neyin derdindesiniz? Hangi bahaneyle herhangi bir insana bu derece yüksek sıfatlar veriyorsunuz ve size özel bir soru: Nasıl insanlarsınız ki bu adam gidiyor diye, daha dün ?O ceza alırsa biz de hapis yatarız.? dediğiniz diğer adama lanetler okuyor hatta resmini yakıyorsunuz? Gerçekten görmüyor musunuz olanı biteni? O, yolunda can verdiğiniz adamların umrunda bile değilsiniz. Onlar her türlü sefalarını sürüyorlar. Siz de işte böyle öfkeden çıldırıp yaptığınız saçmalıklarla kalıyorsunuz ortada. Yazık? ?Din toplumun afyonudur .? diyen Marks, şu halinizi görse fikrini değiştirirdi eminim?

Ne futbolu, ne futbolcuları ne de adam gibi taraftarları aşağılamak için yazmıyorum bunları. Söylemeye çalıştığım, evet iyi bir futbolcu Alex ama tek değil. Ne yani bugün ?Ben futbolu bırakıyorum.? dese tüm dünya futbola alternatif bir oyun mu arayacak? Hayır elbette. Öyleyse neyin davası bu? Adam kendini düşünmüş ve kendi için hangi karar iyiyse onu uygulamış işte. Bırakın, hayatını kendi istediği gibi yönlendirsin. Ben de Fenerbahçeliyim lakin sormadan da edemiyorum: Bu arkadaş o kadar erişilmez, ulaşılmaz, yeri dolmaz bir futbolcuydu da bu takım bunca yenilgiyi hangi sebeple aldı? Ha afedersiniz bir de Aykut vardı değil mi? Yani ne oluyorsa bu ikisi yüzünden, takımın gerisini salla gitsin diyorsunuz. Bence öyle değil işte. Oyuncular değişir, esas olan takımdır? Her neyse yine son derece gereksiz bir olay işte?

Ha bu arada ünlüsünden ünsüzüne sizler, Alex?in ardından hüngür hüngür ağlarken?

Bir yerlerde gece gündüz silahlar ve bombalar eşliğinde uyumaya çalıştı yine, kalleşçe öldürülmeden geçirdiği her ana şükreden bebekler? Kadınlar? Erkekler?

Hani sadece sosyal paylaşım alanlarında kök söktürdüğünüz kötü insanlar da henüz tükenmiş değiller hatırlatırım ve yine aptal gibi beğenilere boğduğunuz Şehit cenazeleri de bitmedi. Şehit cenazesi hangi mantıkla beğenilir ki? Her şey gibi bunun da suyunu çıkarıyorsunuz?

 Elektrik ve doğalgaza %9,8 zam geldi. Bak yine insaflı bir zam, ya %10 olsaydı! Hoş o da size dokunmazdı, nasılsa Alex sözleşme ücretini paylaşır artık sizinle. E o kadar gözyaşı döktünüz?

Siz bir yandan hüngür hüngür ağlayıp bir yandan da rahat evinizden sağa sola sanal küfürler savururken yine taş duvarları yastık, gecenin ayazını yorgan yapan birileri derin uykulara daldı. Çünkü başka türlü bu dünyaya dayanamıyorlardı. Çünkü onlar sadece rüyalarında gerçekten insan olabiliyorlardı. Çünkü bir tek orada kendine insan diyenler onlara iğrenç yaratıklarmış gibi bakmıyorlardı. Onları hiç fark etmediniz?

Ve siz ağlarken yine sokak ortasında öldürüldü birileri, bir zamanlar ?Canım? dedikleri katilleri tarafından... ?Namus? denince aklına sadece et gelen beyinsizler var hala her tarafta?

Küçücük çocukları ve hatta hayvanları bile taciz edebilen nice beyinsiz yakalanıp yakalanıp geri salınıyor sokaklara?  Anlayamadığımız ve anlayamayacağımız türlü bahanelerle izin veriliyor bu hasta ruhluların serbest dolaşmasına?

Ve daha neler neler?

Yahu savaşı, cinayetleri, bebekleri, mutluluğu, hüznü, insanı, hayatı, aşkı? Her şeyi geçtim de bir haber var duydunuz mu?

Alex gidiyormuş. Ne olacak şimdi!

Nasıl üzüldüm, anlatamam?

Hepimiz için sağlıklı, güzel, aklımızla kalbimizi aynı anda kullanabileceğimiz günler diliyorum. Görüşmek üzere, hoşça kalın?

?

aysgl-ergin@hotmail.com



Anahtar Kelimeler: 0