SİYASİ BEREKET

SİYASİ BEREKET

2023 yılı mayıs ayı içerisinde olacağı dile getirilen seçimler öncesi henüz şehirlere yansımasada Ankara'da seçim süreci tüm hızıyla başladı.

SEÇiM ÖNÜ SİYASİ BEREKET
Üçte olsa beşte olsa seçim gelir, seçildikten sonra kaybolanlar çıkar meydana.
Havalarda uçuşan vaatler, ucuz polemikler, uzun uzun ziyaretler, dinlermiş gibi yapıp iki gülücükle oy beklemeler.
2002 Yılından sonra ki seçim süreçlerinde adeta sonucu belli olup zorunlu bir görev ifası dönemi yaşandı. Bu süreçte iktidardan çok iktidar içi adaylık savaşları verildi. Taki 2018 yılındaki Başkanlık seçimlerine kadar.
Uzun bir dönem İktidar partisinden ceket aday olsa seçilir söylemleri ve ilimizde ezici üstünlükle sonuçlanan yerel ve genel seçimler sonrasında 2023 yılı mayıs ayı içerisinde olacağı dile getirilen seçimler öncesi henüz şehirlere çok yansımasada özellikle Ankara'da yoğun bir seçim trafiği başladı.
İktidar partisindeki Davutoğlu ve Babacan kopuşlarından sonra ilimizin  Ak Parti siyasetinde milletvekili il başkanı gibi önemli ancak etkisiz görev adamları kendilerine vekillik bulamayınca rota değiştirdiler.
Gazetemizin yıllardır savunduğu koltuktan güç alan değil, koltuğa güç veren yöneticiler ve seçilmişler tezi için yeni bir seçim maratonu daha başlarken İktidar ve Muhalefetin aday listeleri mercek altına alınacak.
Parayla siyaset, Siyasi geçmişle siyaset, Siyasi ense kalınlığı ile siyaset, Eş dostla siyaset gibi bir çok aday gösterilme, aday gösterilirken sıralamada sıra önceliği gibi bu güne kadar yaşanmışlıklar olsada hem iktidar hem de muhalefet için önemli olan bu süreçte nasıl yürüyecek merakla beklenmekte.
Dağ dağ gezenler, kılıç gibi kestiğini düşünenler, aydınlığı kolkukta arayanlar ve daha niceleri.
Şehir göç vermiş, sanayisi tükenmiş, ekonomisi yerlerde, insanları mutsuz ve umutsuz gibi siyasilerin pekte umrunda olmayan Sivas'ın adayları kimler olacak, kimler halkın karşısına çıkacak.
Hem iktidar hem de muhalefet partilerinden adaylarla ilgili kulis bilgileri ile geçmiş dönemlerdeki şehre varsa eğer katkılarıyla birlikte gazetemizde.



Anahtar Kelimeler: SİYASİ BEREKET