SİYASET AYDINLANIYOR

SİYASET AYDINLANIYOR

SİYASET AYDINLANIYOR

Mart 2014`te yapılacak olan yerel seçimler için Sami Aydın start düğmesine bastı. Dar kapsamlı gerçekleştirilen önceki gün akşam yapılan toplantı ile sahaya inme kararı alan Aydın`ın adaylığını ise kısa süre içerisinde açıklaması bekleniyor.

AK Parti Teşkilatı?nın ilimizdeki en önemli siyasi isimlerinin başında gelen, 2004?2009 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Kent Meydanı, Paşabahçe, AK-SU, Arıtma Tesisi, Yağmur Suyu gibi birçok dev projeyi hayata geçiren Sami Aydın, sahalara iniyor.

AK Parti Genel Merkezi?nin yaptığı anketlerde de %78 oranında güven alan Aydın, önceki gün akşam düzenlediği dar kapsamlı siyasi toplantıda sahaya inme kararı alırken adaylık başvurusunu ise önümüzdeki günlerde yapması bekleniyor.

Sivas halkı içerisinde deneyimli bir ismin Belediye Başkanlığı koltuğuna oturması gerektiği fikri hâkim olurken, özellikle mevcut belediye yönetiminin birçok konuya el attığı ancak sonuçlandıramamasından dolayı belediyecilikte tecrübeli bir ismin sorunların üstesinden geleceğinin altı çiziliyor.

Yeni dönem belediyesinden birçok beklenti olduğunun altını çizen vatandaşlar, öncelikli sorunlar arasında; imar, eski sanayi, kale, jandarma lojmanları, şehrin merkezinde kalmış yıkılmaya yüz tutan ve tehdit oluşturan birçok binanın kentsel dönüşüme sokulması gibi çalışmaları görmekte.

Bunun yanında site şeklinde yapılan yeni yaşam alanlarının çevresinde sosyal alanların oluşturulması, alış veriş merkezlerine alanlar açılması da yer alıyor.

Yine Kuzey Çevre Yolu projesinin de ilk icraatlar arasında yer almasının gerekliliği vurgulanırken, Kızılırmak`ın unutulmaması şehrin en önemli değerlerinden bir tanesinin katma değer katacak bir yapıya dönüştürülmesi için çalışmaların bir an evvel başlatılmasının altı çiziliyor.

Adaylık için gün sayan, önceki gün akşam yaptığı dar kapsamlı toplantıda sahaya inme kararı alan Sami Aydın`ın, daha güçlü ve iş erbabı bir ekiple yeniden başkan seçilmesinin şehre büyük katkı sağlayacağı fikri Sivas halkı tarafından kabul görürken, bu fikrinde yapılan anketlerle tescillendiği belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: 0