SİYAH-BEYAZ AYRIMI MI?

SİYAH-BEYAZ AYRIMI MI?

Sivas Şemsi Sivas-i Ortaokulu?nda garip bir uygulama velilerin tepkisini çekiyor. Notu yüksek olan öğrencilerin bir sınıfa toplanarak özel sınıf oluşturulmasına tepki gösteren veliler, böyle bir ayrımcılığın çocukların psikolojilerinde olumsuz bir etki ya

Sivas Şemsi Sivas-i Ortaokulu’nda garip bir uygulama velilerin tepkisini çekiyor. Notu yüksek olan öğrencilerin bir sınıfa toplanarak özel sınıf oluşturulmasına tepki gösteren veliler, böyle bir ayrımcılığın çocukların psikolojilerinde olumsuz bir etki yapacağından kaygı duyduklarını ifade ediyorlar.

Sivas Şemsi Sivas-i İmam-hatip Ortaokulu 5. sınıflarda yapılan özel bir uygulama velilerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Notu 90’ın üzerinde olan öğrencilerin seçilerek özel bir sınıf oluşturulmasına yönelik uygulama siyah, beyaz ayrımını gündeme taşıdı.

Okul Müdürünün bir işgüzarlığı olan bu uygulamanın ne maksatla yapıldığı anlaşılamazken, kendini ispat etme gereği duyan okul müdürü Abdülkadir Selvi’nin isim yapmak için böyle bir ayrımcılığa mı gitti sorularını akıllara getiriyor.

100 civarında öğrencinin içinden 20 kişi kadarının seçilerek oluşturulan özel sınıfa tepki gösteren diğer veliler, bizim çocuklarımızın psikolojisini bu ayrımcılık olumsuz etkiliyor diye görüş bildiriyorlar.

Arkamda sendikam var her şeyi yaparım havası içinde hareket eden Okul Müdürünün bitmez skandallarının olduğunu ifade eden veliler, Okul Müdürünün bu tür uygulamaları yanında yapılan ihalelerinde usulüne uygun yapılıp yapılmadığının merak oluşturduğunu belirtiyorlar.

Bu olumsuzlukların giderilmesi için Başbakanlık BİMER’e ve aynı zamanda yeni Vali’nin gelmesi sonrasında Yeni Vali’ye olumsuzlukları ileteceklerini, haber merkezimizde dile getiren bazı veliler, okulu başıboş bırakmayacaklarını ifade ettiler.