SİVDAK AĞRI DAĞI ZİRVESİNDE

SİVDAK AĞRI DAĞI ZİRVESİNDE

SİVDAK AĞRI DAĞI ZİRVESİNDE

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Yıldız, Kütahya Pusula Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Gençlik Kulübü (PADOK)?ne mensup 9 seçkin sporcu ile birlikte Ağrı Dağı?nın zirvesine tırmandı. Prof. Dr. Yıldız burada ?Huzur ve Barış? temalı duasını da yaptı.

Sivas Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü (SİVDAK)?nde lisanslı sporcu olarak doğa yürüyüşü ve tırmanışı yapan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Yıldız, Zafer Haftası kapsamında 24-29 Ağustos 2013 tarihleri arasında yaptığı Ağrı Dağı Tırmanışını başarıyla tamamladı.

Prof. Dr. Mehmet Ali Yıldız, Ağrı Dağı Tırmanışını Kütahya Pusula Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Gençlik Kulübü (PADOK)?ne mensup 9 seçkin sporcu ile birlikte gerçekleştirdi.

Tırmanışa, 25 Ağustos sabahı Ağrı ili Doğubayazıt ilçesine bağlı Eli Köyü?nden başlanırken aynı gün deniz seviyesinden 3.200 metre yükseklikteki ilk ana kampa ulaşıldığı bildirildi.

Ertesi gün ekip, 4.200 metre yüksekliğe kamp kurarak geceyi geçirdi. 27 Ağustos sabahı ekip, saat 02.45`te yeniden tırmanışa geçmiş ve krampon, buz kazması ile emniyet kemeri kullanarak güvenli bir şekilde saat 09:45?te deniz seviyesinden 5.137 metre yükseklikteki Ağrı Dağı zirvesine buzulları aşarak ulaşmıştır.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Yıldız Ağrı Dağı?nın zirvesinde ?Huzur ve Barış? temalı duasını da yaptı.



Anahtar Kelimeler: 0