SİVASSPOR TEK GOLLE İTALYA'DA YENİLDİ

SİVASSPOR TEK GOLLE İTALYA

Sivasspor Avrupa  konferans lıginin son 16 turunun  ilk karşılaşmasında  Italyada Floransada Artemio  stadyumunda Fiorentina ile karşılaştı .
Arnavut  Hakemler Franchi,  resmen  Fiorentitina ya yardım ettiğini söyleyebilirim çok sert oynayan ev sahibine hiç müdahale etmedi çok faulleri görmedi kırmızı kartların çıkması gereken bir maçtı .
Fiorentına  çok disiplinli bir takım Yiğidolarda çok dagınık oynadı  bizde disiplin yoktu o kadar çok açık verdik ki şans ynımızdaydı inanılmaz baskı ile başladılar nefes alamadık  oysa bana göre  ilk yarı çok gol yerdik  rakıp  çok dikkatli ,organıze ve hırslı oynadı Yiğidolar dağınık ve paslarımız tam yerini bulamadı   toplarımızın tümünü rakibe kaptırdık  iyi bir son bulamadık çok direndik son bunaldık. 
Sivasspor sahaya  Ali Şaşal Vural, Murat Paluli, Appindangoye, Goutas, Uğur Çiftçi, Hakan Arslan son dakikalarda yerine  Ulvestad , Cofie, Charisis, Saiz yerine ikinci yarı  Gradel girdi  , Erdoğan Yeşilyurt , Njie, Caicedo ve sonra yerine  James oyuna girdi dar bir kadro ama mücadele ve hırs muhteşemdi .
Fiorentina bırakın  italyayı  Avrupanında iyi takımı Terraciano, Do do, Martinez Quarta,  , Biraghi, Castrovilli , Amrabat , Bonaventura , Ikone , Gonzalez ve Jovic gibi oyunculara sahip güçlü bir ekip Fiorentina'ya galibiyeti getiren golü ikinci yarının ortalarında  Barak kaydetti.  
Fiorentinamaça  boğucu bir baskı ile başladı  atağında Gonzales'in derinlemesine ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Jovic, kaleciyle karşı karşıya kaldı 
Gonzales'in soldan ortasına Castrovilli topuk vuruşu yaparken, kaleci Ali Şaşal Vural'ın parmaklarıyla  son anda kurtarması  muhteşemdi dokunduğu topun  direkten dönmesi yüreklerimizi ağzımıza getirdi bu gol olsa erken yıkılabilirdik .  
Ikone'nin sağ kanattan derinlemesine gönderdiği ara pasta topla buluşan Bonaventura, aşırtma vuruş denerken, kaleci Ali Vural Şaşal güçlükle müdahalede bulundu ama buna rağmen kaleye giden meşin yuvarlağı Uğur Çiftçi dışarı göndererek tehlikeyi savuşturması kalp kırıze neden oluyordu .
Yiğidolar yarım saat sonra ilk tehlikeli atagını geliştirdi  ve  golede yaklaştı. Savunmadan uzun gönderilen pasta Fiorentina ceza sahasında topla buluşan Caicedo, meşin yuvarlağı kontrol edip vuruşunu yaptı ancak kaleci Terracciano gole izin vermedi.
İkinci yarının başında  Sivasspor bir kez daha tehlikeli geldi . Erdoğan Yeşilyurt'un kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde Goutas'ın kafa vuruşu sonrası top üst direkten oyun alanına geri döndü bu gol olsa çok daha güzel olacak takımda bıraz havaya girecekti.
Ama bu atağımızdan sonra Fiorentina öne geçti. Kullanılan köşe atışında kaleci Ali Vural Şaşal topu elinden kaçırınca, Jovic meşin yuvarlağı altıpasa doğru doldurdu. Topla son buluşan Barak'ın düzelterek yaptığı vuruşta, Sivasspor savunmasına da çarpan top ağlara gitti yine bir kaleci hatasıydı.
Sivasspor'da ikinci yarının ortalarında oyuna giren Max Gradel, ın uzatmalarda  direkt olarak kırmızı kart görmesı   , iç sahada oynanacak rövanş mücadelesinde de cezalı duruma düşmesi bizi daha çok üzdü . 
Mücadelenın ikinci ayağında çok şeyler olabilir  Sivasspor, rövanş mücadelesinde Fiorentina'yı 16 Mart tarihinde Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda ağırlayacak.



Anahtar Kelimeler: SİVASSPOR GOLLE İTALYA' YENİLDİ