SİVASSPOR RİZE ENGELİNİDE AŞTI

SİVASSPOR RİZE ENGELİNİDE AŞTI

Yiğidolar bu  haftadaki  mücadelesinde Yeni 4 Eylül Stadyumunda karadenızın flas takımı Rizesporu agırladı.
Hakem  Emre Kargın'ın düdük çaldıgı musabakada kıran kırana bir oyun ızledık diyebılırım. 
Sivasspor sahaya bir kac eksıgın harıcınde tam kadro ile çıktı kalede harıkalar yaratan  Ali Şaşal, vardı  Uğur, Pougu, Aaron, Caner, Paluli, Bartuğ, İbrahim, Charisis, N'jie ve  Manaj ile sahne alan Bulent hocanın ögrencılerı muhteşen bir oyun oynadı .

Rizespor lıgımızın iyi ekıblerınden zaten puan durumundakı yerinden de belli.
Özellıkle , Olawoyin, Shelvey, Varesanovic, Zeqiri, Akintola ve  Gaich gıbı harıka bıreyselde kendını kanıtlamıs basarılı oyunculara sahıp .
Sivasspor,alt sıralardan dahada uzaklasmak ve ileride rahat bir nefes alabılecegı yerlere tırmanmak için üç puanı almak için çıktı konuk ekıpde ilk dört sıraya oturmak için puanlar almak zorundaydı işte böyle bir maç  vardı Sıvasta.
Sıvasspor sahasında nadıren maç kazaniyordu bu sansı bır kez daha kırmak istiyordu   Rizespor  da Özellikle iç sahada başarılı bir performans sergileyen ve hanesine yazdırdığı 36 puanla üst sıralara göz kırpan   bir takım ve deplasman fobisini yenmek istiyordu . Öyle ki Karadeniz ekibi, son sekiz deplasman maçında üç puanla tanışamadı.
Karşılaşmanın tek golü, Sivasspor'un ceza alani yayının birkaç metre gerisinden kazandığı sertbest vuruşta topun başına geçen Rey Manaj, sağ ayağının üst içiyle sağ köşeye düzgün vurdu. Top, ağlarla buluştu Sivasspor'un formda golcüsü Rey Manaj, maçın  ilk devresının ortalarında  kazanılan  bu serbest vuruştan harika bir gol kaydetti bu gol defalarca seyredilir diye düşünmüyorum tam jenerıklık bir goldü .
Rizespor hizlı oynayan bır takım konuk ekip   dakikada çok tehlikeli pozısyonlar buldu  ancak kaleci Ali sasal çok  başarılı  oyun cıkardı .
Ataklarına devam eden İlhan Palut'un öğrencileri bu sefer de özellıkle Varesanovic, Zeqiri ve  Akintola ile gole çok yaklaştı ancak hıç biri kalecımızıde   çizgiyi de geçmedi.
Sivas temsilcisi evinde oynadığı son yedi lig maçını kaybetmedi ve son karşılaşmada Beşiktaş'ı buğunde   Rıze yı  mağlup etti. .
İkinci yarıda da  Rizespor tehlikeli ataklarına devam etti. Girilen pozisyonlar sonucunda     penaltı kazandı ancak VAR incelemesi sonucunda iptal edildi.
Sivasspor  kısacası bu zor maçı   kazanarak 3 puanı hanesine yazdırdı çok çok rahatladı .
Yiğidoları ve teknık ekıbını candan kutlarım .



Anahtar Kelimeler: SİVASSPOR ENGELİNİDE