SIVASSPOR ANTALYADA ÜZÜLDÜ

SIVASSPOR  ANTALYADA ÜZÜLDÜ

Yiğidolar bu hafta akdenızde Antalyasporun konugu oldu  bıldıgınız gıbı  Antalyaspor geçtiğimiz hafta Konya deplasmanındaydı.   Buksa'nın golü ile maçta dengeyi sağladı ve bir puanla evine dönmüştü. Konuk ekip   Sivasspor ise geçtiğimiz hafta sahasında Gaziantep   ağırladı.  Ve iki farklı  üstünlük yakalayan yiğidolar, bu üstünlüğünü koruyamadı ve karşılaşma   eşitlikle noktalanmıştı.
Akreplerde Sergen Yalçın'la yenilmezlik serisini 4 maça çıkaran kırmızı beyazlılar, ligde oynadıkları son 12 maçta yalnızca tek yenilgi aldı. Akdeniz temsilcisi sahasında 7 maçtır yenilgi yüzü görmezken 3 maçtır galip gelemiyordu bu kez seytanın bacagını kırdı.  .
Antalyaspor Sergen Yalçın’la yakaladığı dirençli görünümünü sürdürmek ve üst sıralara tutunmak istiyor.   Sivasspor ise alt sıraların sıcaklığını henüz tam olarak hissetmese de lig tablosunda sıkıntı yaşamak istemiyor.
Musabakadakı ana fıkır buydu iki takımda üç puan için sahne aldı .
Sivasspor  Ali Şaşal, Murat Paluli, Mehmet Albayrak, Appindangoye, Camara, Uğur Çiftçi, Poungouras, Abdulkadir ve Emrah la sahne aldı
Antalyaspor da Leite, Güray, Bahadır, Veysel, Erdoğan, Kaluzinski, Saric, Safuri, Larsson, Bytyqi ve  Buksaile tam kadro sahaya çıktı.
Maça hızlı başlayan ev sahibi üst üste pozisyonlara girdi ama golü Yiğdolar buldu  köşe vuruşunda Fode Koita'nın dokunuşuyla   Sivasspor buldu. Golden sonra beraberlik için bastıran  Antalyaspor golünüde   Adam Buksa'nın penaltıdan attığı golle buldu.
Golden sonra durmayan   Antalyaspor etkili ataklara girerken ilk yarının sonunda Saric ile golü buldu  ve Akrep ön geçti.
İkinci yarının başında da  Antalyaspor maçın kontrolünü tutmaya devam etti  Adam Buksa'nın golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Sonlara doğru   Sivasspor ataklarını arttıran taraf olurken konuk ekip beraberlik golünü bulamadı.
Antalyaspor ile evinde üçüncü maçına çıkan Sergen Yalçın ilk galibiyetini aldı. Evinde ilk olarak Corendon Alanyaspor ile   berabere kalan Akdeniz ekibi, Trabzonspor ile de   berabere kalmıştı.
Emrah Başsan'ın ılk yarı çok iyi oynadı  sol kanattan kullandığı köşe vuruşuna penaltı noktası üzerinde yükselen Appindangoye, kafayla topu kale önüne indirdi. Topu takip eden Koita'nın diziyle dokunduğu meşin yuvarlak filelerle buluşturmuştu.  Antalyaspor beraberliği yakaladı. Safuri'nin yaptığı ortaya yükselen Buksa'nın kafa vuruşunda topu Sivassporlu defans oyuncusu çizgi üzerinden kornere çeldi. Buksa'nın kafa vuruşu sırasında rakibinin müdahalesiyle yerde kalması üzerine karşılaşmanın hakemi Turgut Doman, VAR incelemesi sonucu penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Buksa, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve lıgdekı 10 golunu attı.
Kaleyı gören bir noktadan   Saric'in bekletmeden yerden vuruşu muhteşemdi ve  meşin yuvarlak ağlara gitti Antalya öne geçti.
Maçda böyle bitti ilk kez deplasmandan elı boş dönenYiğido oldu.



Anahtar Kelimeler: SIVASSPOR ANTALYADA ÜZÜLDÜ