SİVASRAY ULAŞIMA ÇARE

SİVASRAY ULAŞIMA ÇARE

Her alanda tıkanan şehir nefes almak için çareler aramaya devam ediyor. Özellikle Üniversite şehir hattı ulaşım da ciddi problemler yaşanıyor. Balık istifi gibi Halk Otobüsleriyle eziyet çekmek zorunda bırakılan öğrenciler, bir dört yılı kötü anı olarak k

Her alanda tıkanan şehir nefes almak için çareler aramaya devam ediyor. Özellikle Üniversite şehir hattı ulaşım da ciddi problemler yaşanıyor. Balık istifi gibi Halk Otobüsleriyle eziyet çekmek zorunda bırakılan öğrenciler, bir dört yılı kötü anı olarak kaydediyorlar. Raylı sistem SivasRAY’ı, yeni seçilecek başkanın biran önce hayata geçirmesi bekleniyor.

Sivas ulaşım sorunu ile yıllardır karşı karşıya. Nüfusu bir milyonun üzerinde olan şehirlerde ulaşım sorunu en aza indirilirken, Sivas gibi küçük bir şehirde bir yerden bir yere gitmenin eziyet olması anlaşılamıyor.

Özellikle Üniversite okumak için Sivas’a gelen öğrenciler, burada kaldıkları dört yılı eziyet yılı olarak kayıt altına alıyorlar.

Kırk yılını dolduran üniversite, yaklaşık 40 bin öğrencisi ile dev bir yapılanma iken, bu büyük kitlenin ulaşım sorunlarını Sivaslı yöneticilerin karşılayamaması anlaşılamıyor.

Sivas’ın acilen Üniversite ve şehir arasında raylı sisteme geçmesi gerektiğini ifade eden bir çok insan, komşumuz Kayseri’nin raylı sisteme geçmesi ile trafik sorununu çözdüğünü ve aynısını Sivas’ın da yapması gerektiği ifade ediyorlar.

Sivas’ın bir ucundan başlayıp, üniversiteye ulaşacak olan sistem sayesinde, hem ev kirası fiyatlarının da dengeleneceği, hem de burada dört yıl okuyan öğrencilerin, burada rahat bir üniversite yılı geçireceği vurgulanıyor.

Halk otobüslerinde tıklım tıklım gitmesi gereken yere gitmeye çalışan halkın, otobüs şoförlerinin bazılarından memnun olmadıkları da dile getirilirken, bu tür sıkıntıların çözümü için hem ekonomik, hem de çevre dostu raylı sistemin çare olacağı belirtiliyor.

Yerel seçim sonrası göreve gelecek başkanın ilk işinin bu olması gerektiği ve Sivas’ın bir an önce trafik keşmekeşini halletmesi gerektiği vurgulanıyor.