SİVASLI KIRK ŞEHİTLER YORTUSU

SİVASLI KIRK ŞEHİTLER YORTUSU

Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan Miçink'in ertesinde Sivas'ta şehit olan Roma İmparatorluğu'nun Kapadokya Ordusu'na mensup kırk askerin hatıralarını kutlarken aziz şeffatlerini diledi.

Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan cemaat üyelerinin herbirini kutlarken Kırklar Pınarı kırk Hristiyan askerin atıldıkları gölün bulunduğu mekandır dedi.

Kutlama mesajında Kıdemli Peder Krikor Damadyan "Büyük Oruç döneminin ortasına vardığımız geleneksel Miçink'in ertesinde Cumartesi günü Sivas'ta şehit olan Roma İmparatorluğu'nun Kapadokya Ordusu'na mensup kırk askerin hatıralarını kutladık ve bu azizlerin şefaatlerini diledik.

Bu askerlerin yaşam tarzları putperest Romalı askerlerin yaşam tarzlarından farklılık arz ediyordu. Bu Hristiyan askerlerin yaşam tarzları kendilerini ele verdi. .Ve onlar inandıkları Mesih uğruna Sivas'ın geçmişte var olan gölüne atılmayı ve orada şehit olmayı göze aldılar. Kiliselerimizde bu yortunun kutlandığı günde hazırlanmış kırk kandilden parıldayan ışık kırk askerin verdiği iman tanıklığını simgeliyor.

Kırk Şehitler'in kutsal tablosu ve kırk kandiller bizler için sembolik bir değer taşımakta. Sivas'a ziyaret ettiğimizde günümüz Sivaslıların Kırklar Çeşmesi veya Kırklar Pınarı olarak bildikleri toprak sahadan aldığımız ve Surp Takavor Kilise'mizde cam kapta korunmakta olan bir avuç toprak bize kırk askerin imanını hatırlatıyor. Kırklar Pınarı kırk Hristiyan askerin atıldıkları gölün bulunduğu mekandır.

Onların şefaatlerinin bizlerle olması için dua ediyoruz.
Bu vesileyle halen Sivas'ta yaşamakta olan küçük cemaatimiz değerli üyelerinin her birini kutluyor ve Kutsal Diriliş Yortusu'na doğru atılacak adımların göksel nimetlerle bereketlenme vesilesi olması için dua ediyorum. Yine bu yortu vesilesiyle günlük yaşamlarında doğdukları şehrin geleneklerini ve kutsal değerlerini yaşatan Sivaslı Ermeni kardeşlerimi de en kalbi dileklerimle kutluyorum. Selam, sevgi ve dualarımla." dedi.



Anahtar Kelimeler: SİVASLI ŞEHİTLER YORTUSU