SİVASLI GÜVENDE OLMALI

SİVASLI GÜVENDE OLMALI

6 Şubat'ta yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında ülke adeta yasa boğuldu. 43 bini aşan can kaybının yaşandığı on bir ilde yıkımların yaşandığı deprem sonrası ülke kenetlenerek yardım ağları ördü ve felaketin yaralarını sarıyor.

Onbir ilde yaşanan büyük deprem felaketi sonrası can kayıpları 43 bini aşarken bu rakamın çok daha büyük olduğu dile getiriliyor. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken bir yandan da deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçları için yardım kampanyaları düzenlenmeye devam ediyor. Kenetlenen Türk halkı depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışıyor.

Depremin bulunduğumuz coğrafyanın mecburiyeti olduğunu bilmemize rağmen yaşanan depremler sonrasında bilinçsiz ve bilimden uzak yapılaşmanın ne kadar yanlış olduğuda ortaya çıkıyor.

Kahramanmaraş depreminden sonra insanlar korku içerisinde yaşamaya çalışırken insanların deprem korkusu ile evlerinde huzursuz oldukları da yansıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul için başlatmış olduğu ücretsiz bina test çalışmaları ile ister ev sahibi ister kiracı bulundukları binaları belediye başvurarak deprem dayanıklılık testi yaptırabiliyor.

Şehrimizin ışıklandırma işlerinde ustalık gösteren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in de özellikle 1970 sonrasında yapılan azımsanmayacak kadar ilimizde bulunan kooperatif binaları başta olmak üzere imar dışı uygulamaların olduğu şehrin önemli caddelerindeki binalarını daha sonra özellikle marketlerin yer aldığı binaların alt dükkanlarının incelenmesi teste tabi tutulması ve yine ücretsiz olarak İstanbul örneği gibi ister kiracı ister evsahibinin başvurusunda ücretsiz depreme dayanıklılık testi çalışması başlatması vatandaş tarafından bekleniyor.

Kişiye özel imarların ilimizde çok örneğinin olduğunu gazetemiz sütunlarına biz taşımış olsak da mevcut başkan Hilmi Bilgin'in de mesleği gereği bunları çok iyi bildiğide aşikardır.

Yaşanan deprem felaketlerinin sonuçlarının ne kadar acı olduğu çok kez yıllara sari olarak karşımıza çıkmakta.

Şehrin alt yapı yetersizliğinden dolayı imarda emsali vatandaşa koz olarak yıllarca oynayan belediye yönetimlerinin kaldırım, ışıklandırma, park bahçe gibi makyaj malzemeleri ile oynamaktan ve bir çok kişiyi bu yollarla ticari yönden memnun etmekten vazgeçip asli işlerini yapması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: SİVASLI GÜVENDE OLMALI