SİVAS YÖNÜNÜ BULDU

SİVAS YÖNÜNÜ BULDU

SİVAS YÖNÜNÜ BULDU

Kısa zaman önce tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan ilimizde bu eserleri tarif eden yön levhalarının olmadığını ve bu durumun özellikle il dışından gelen ziyaretçiler için büyük sıkıntı oluşturduğunu gündeme getirmiştik. Sivas Belediyesi başlattığı çalışmayla şehrin önemli noktalarına yön levhalarını yerleştirmeye başladı.

Geçtiğimiz aylarda gündeme getirdiğimiz ?Yönünü Bulamayan Sivas? haberimizin ardından Sivas Belediyesi yaptığı çalışmayla şehrin çeşitli noktalarına yerleştirdiği levhalarla şehrimizin kültür ve tarih adına önem arz eden mekânları ile hastane, askeriye gibi yerleşim yerlerini tarif etti.

İlimizin kültür ve turizm şehri olması yolunda sözde bir takım çalışmalar yapıldıysa da ilimize dışarıdan gelen vatandaşlarımız gezip görmek istediği mekânları bulmakta çok büyük sıkıntılar yaşıyordu. İlimizdeki bu sorunu gündeme taşımamızın ardından Sivas Belediyesi yetkilileri duyarlı davranarak, şehir merkezindeki önemli noktalara tabelalar yerleştirmeye başladı.

Kent meydanında bulunan tarihi eserlerin dışında kalan Arkeoloji Müzesi ve Gök Medrese gibi yapılar il dışından gelen ziyaretçiler için sıkıntı yaratıyordu. Zaten şehir içi trafikte büyük sıkıntılar yaşayan Sivas?ta bir de turistlerin mekân arayışı içerisinde olması trafiği içinden çıkılmaz bir hale getiriyordu.

Yapılan çalışmayla birlikte gerek ilimizde yaşayanlar gerekse dışarıdan gelen turistler artık gitmek istedikleri mekânlara daha rahat gitme imkânı bulacak. Merkezde bu çalışmalar devam ettirilirken, ilimizin giriş noktalarında da aynı uygulamanın yapılması gerektiği ifade ediliyor.



Anahtar Kelimeler: 0