SİVAS YENİDEN AYDINLANIYOR

SİVAS YENİDEN AYDINLANIYOR

İlimizde yerel seçim heyecanı devam ederken, Sivas kamuoyu Ak Parti?nin Belediye Başkanlığı için kimi aday göstereceğini merakla bekliyor. Ak Parti Genel Merkezi?nin temayül yoklamaları ve kamuoyu anketleri neticesinde Aralık ayının ilk haftasında açıklam

İlimizde yerel seçim heyecanı devam ederken, Sivas kamuoyu Ak Parti’nin Belediye Başkanlığı için kimi aday göstereceğini merakla bekliyor. Ak Parti Genel Merkezi’nin temayül yoklamaları ve kamuoyu anketleri neticesinde Aralık ayının ilk haftasında açıklaması bekleniyor. İlimizde Ak Parti’den 8 isim Aday adaylığını açıklamışken, geçen yıl yapılan anketlerde açık ara fark atan eski dönem Belediye Başkanı Mimar Sami Aydın’ın diğer isimlere göre daha önde olduğu ifade ediliyor.

Sivas’ın geleceğinin belirleneceği 30 Mart Yerel seçimlerine tam 138 gün kaldı. Geçtiğimiz ay itibariyle ilimizde Ak Parti dışındaki tüm siyasi partilerin adayları belirlendi. Ak Parti’de ise tam 8 isim aday olmak için seçim çalışmalarına başladılar.

Ak Parti teşkilatında yapılacak olan temayül yoklamaları sandıkları 16-17 Kasım tarihlerinde Ankara’da açılacak. AK Parti Genel Merkezi ise gerek bu temayül yoklamaları gerekse yine Genel Merkez tarafından ilimizde yapılan kamuoyu anketleriyle birlikte Ak Parti’den ilimizdeki Belediye Başkan aday adayını Aralık ayının ilk haftasında açıklaması bekleniyor.

Yapılacak olan temayül yoklamalarının formaliteden öteye gitmeyeceği belirtilirken, aday belirlenme sürecinde asıl önemli konunun kamuoyu anketleri olduğu biliniyor. Ak Parti Genel Merkezi’nin ilimizdeki mevcut aday adaylarından en fazla oy alacak olan ismi aday göstereceği bilinirken, şuana kadar ki yapılan anketlerde eski dönem Belediye Başkanı Mimar Sami Aydın’ın ismi ön plana çıkıyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl yapılan 3 ayrı ankette en az yüzde 60’larda oy almıştı. Aydın’ın diğer anketlerde aldığı oy oranları ise yüzde 71 ve yüzde 77 olarak öne çıkmıştı. Bu anketlerde diğer rakiplerine açık ara fark atan Aydın’ın önümüzdeki seçim sürecinde de en güçlü aday olduğu yorumları yapılıyor.

Seçim startını vererek çalışmalarına hız kesmeden devam eden eski dönem Belediye Başkanı Sami Aydın’ın sürekli halkla iç içe olması dikkat çekiyor. Halktan desteklerini beklediğini ifade eden Aydın, ayrıca vatandaşın da görüşünü alarak, seçilmesi halinde yapacakları çalışmaları anlatıyor.

İlimizde görev yaptığı süreçte özellikle Kent Meydanı Projesi, Ak-Su Projesi, Paşa Fabrikası Mesire Alanı Projesi, Tek tip mezar uygulaması ve çevre düzenleme projeleriyle dikkat çekmişti. Bu dönemde ilimizde önemli değişiklikler yaşanmıştı.

Eski Başkan Mimar Sami Aydın, yeni dönemde de şehrin ufkunu açacak projelerinin olduğundan bahsederken özellikle ilimizdeki Kızılırmak’ın olabildiğince değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Aydın ilimizdeki diğer en büyük sorunun ise trafik ve otopark sıkıntısı olduğunu belirtirken, bu konularda da gereken çalışmaları yaparak çözüm üreteceğini kaydetti.

Kamuoyunda yerel seçimlerini AK Parti adayının kazanacağı yorumları yapılırken, “Sivas Yeniden Aydınlanıyor” sloganıyla seçim çalışmalarına devam ettiren Sami Aydın’ın Belediye Başkanlığı yolundaki bu süreçteki şansının diğer adaylardan yüksek olduğu belirtiliyor. 



mert
9.11.2013 18:06:25
SAMİ AYDINI KOYMASINLAR KARDEŞİM BAŞKA BİR ADAYLA YOLA DEVAM ETSINLER BU KİŞİLER MİMLENMİŞ KIŞİLER BUNLARIN KARŞİSINDA DOGAN URGUP KAZANIR DOGANIN ELINDE SAMİ HAKKINDA COK BELGE VAR ONA GORE HAAA

KÜRŞAT
9.11.2013 18:06:54
Sivas Postası,Sami beyin en büyük pro jesi olan Atıksu tesisini yazmamışsın 32.Milyon euro olan.

aslan aslan
11.11.2013 10:03:58
zaten son dönemlerde sami aydın aday oldunada pişman oldu gibi görünüyor şunki adam girdigi yerden elleri boşa cıkıyo bir iki kişi adamı öne cıkarıyolar ben bi ak partili olarak üzülüyorum

Vahdettin
13.11.2013 18:53:55
Aydınlığı ancak kendi evine yeteceklerle SİVAS aydınlanmaz artı Sivas AK PARTİMİZİN genel aydınlığıyla aydınlanırken bir kişinin aydınlıklarının peşine düşemez...

Derya
14.11.2013 17:37:10
Sivasi aydinlatamaz ancak cukurlari kazarak yine karanliga goturur ancak. Doneminde kazdigi cukurlardan yolda yuruyemiyorduk. Sivas Halki hatayi bidaha tekrarlamaz umarim...

Hasan Aykara
14.11.2013 09:46:37
İlk olarak kendisinin şuan kendi dönemindeki yolsuzluklardan dolayı emniyette sorguya alındığını söylemek istiyorum. İsmi yolsuzluğa karışmış bir insan Sivas için ne kadar faydalı olabilir vicdanınızı bi sorgulayın. Şehrimizi ileri taşımak adına bu önemli görevi üstlenecek layıkıyla taşıyacak tek isim Necaattin Çelik olarak görüyorum. Zaten Necaattin Çelik Sivas`ın dedesi olarak gönlümüzün başkanlığını almış durumda. Bu ateşten gömleği giymek istemesi ne kadar Sivas aşığı bir insan olduğunun göstergesidir. Sivaslı hemşehrilerimin bunu gözardı etmeyeciğini umuyorum.