Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğünden bir garip protokol.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğünden bir garip protokol.

Şehir 3-5 kişinin elinde sanki oyuncak olmuş savruluyor. Bir protokol imzalanır evlere şenlik, Emmioğlu Vali olanlar her yere aday olur eşlikçileriyle soruşturma rakiplere soruşturma açtırır... Sahi Vali ve Siyasiler Nerede?

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü X hesabında 19.04.2024 tarihinde yayınlanan mesajda “Vakıflar Genel Müdürlüğümüze ait Hasan Paşa Vakfiyesine kayıtlı Meydan Camisi restorasyonu için start verildi. Uluslararası Ravza Derneği ile imzalanan protokol kapsamında çalışmalar bugün itibariyle başlanmıştır. Hayırlı olsun.” denilmekte.

Başkanı, rüyasında Peygamber Efendimizi görüp, irşat illerinden Sivas’ta faaliyetlerini yürüten Ravza Derneği ile Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle birlikte Sivas Meydan Camii’nin restorasyonu konusunun uzmanı! Ravza Derneğine verildi.

Bir şey kanuna kitaba uyuyor diye kamu vicdanı, ahlak ve etik gibi kavramlarında var olduğu gerçekliği ile konunun muhatabı Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Uluslararası Ravza Derneği’ne kamunun haber alma özgürlüğü çerçevesinde soruyoruz?

* Meydan Camii restorasyonu ihalesi, İhale Kanununun hangi maddesine göre yapılmıştır. İhale olmadı ise imzalanan protokolün resmi dayanağı nedir?

* Şartname nedir, nerede nasıl ilan edilmiştir.

* Restorasyon ihale usulü ile verildi ise başka kimler müracaat etti ve neden elendi,

* Davet usulü ile verildi ise başka kimler davet edildi, diğer davetliler neden elendi.

* Dernek; hangi İş Bitirme Belgesi, hangi İş Deneyim Belgesine göre bu işe talip olmuştur? Ayrıca Projede çalışacak, Mimar, Mühendis, Arkeolog, Sanat Tarihçisi, Tarihçi v.s. gibi konusunun uzmanı kişiler kimlerdir, yetkinlikleri nelerdir, daha önce hangi projelerde çalışmışlardır.

* Yaklaşık Maliyeti, Sözleşme bedeli, işin başlama ve bitiş tarihleri nelerdir.

* Bu onarımın maliyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacaksa, Derneğin Web sayfasında … “Restorasyon sürecimizi yakından takip etmek ve destek olmak için lütfen web sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı ziyaret edin. Desteklerinizle Daha Güçlüyüz! Bu değerli yapıyı ayakta tutmak ve geleceğe taşımak için sizlerin de desteğini bekliyoruz.”
…………………..
“Bu değerli yapıyı ayakta tutmak ve ona yeni bir soluk kazandırmak için yürüdüğümüz bu yolda, sizlerin de desteği bizim için büyük bir ilham kaynağı. İhtiyacı olan her bir kardeşimize umut olmak için, el ele verip yürüdüğümüz bu yolda, desteklerinizi her zamankinden daha fazla hissediyoruz.” denilerek neden destek talep edilmekte, bu destek nereye, nasıl harcanacak?

* Ravza Derneği, gerek kendi Dernek Tüzüklerinde gerek 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun gerekse 5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanunu’nun hangi maddesine, maddelerine istinaden böyle bir protokolü imza altına almıştır. Bu iş için Dernek tarafından kimler nasıl yetkilendirilmiştir.

* Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü diğer restorasyonları da derneklere verecekse, bu tip derneklerde aranan kriterler nelerdir. Bu kriterler çevresinde 3 – 5 – 7 kişi bir araya gelip dernek kurulsa onlarla da protokol imza altına alır mı?

* Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğünce, Mülkiyeti Vakıflara ait olan camilerin restorasyonunun hangi derneklere verilmesi planlanmaktadır.


2018 yılı 28 Mart günü Kızılırmak İlkokulu'nda, Kadı Burhaneddin Öğrenci Meclisi tarafından organize edilen 'Afrin'e bir TIR su' sloganıyla düzenlenen kermeste toplanan 3 bin 902 lira 15 kuruş, malzeme temini ve gönderimi için okul müdürü tarafından 'bağış' adı altında Ravza Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Ağbektaş'a makbuz karşılığında teslim edilmiş, konu ile ilgili dönemin Valisi Davut GÜL tarafından soruşturma süreci başlatılmıştı. Hazır dernek bu günlerde Sivas kamuoyunu meşgul ederken, dernek yönetimi soruşturma sonucu ile ilgilide kamuoyunu aydınlatması bekleniyor.

Acaba bu şehir bir kaç kişinin elinde oyuncak mı olacak.

Vali Yılmaz Şimşek'in bir an evvel konuya el atması beklenirken, Cemal Karaca'nın artık ellerinin bu şehrin üzerinden tamamen çekilmesi için siyasilerinde devreye girmesi bekleniyor. İl Başkanlığından Vekilliğe giden Hakan Aksu'nun acaba bu şehir için yapması gerekenler yokmudur. Abdullah Güler yeterince kimin ne olduğunu anlayamamışmıdır. Rukiye Toy henüz vekillikte toyluk mu yaşamaktadır.

Bir garip protokol, bir garip ilişkilerle soruşturma açtırtarak rakip egale etme peşinde koşanlar, paranın peşinde takla atanlar….

Savrulan Sivas…