SİVAS POSTASINDAN MERHABA

SİVAS POSTASINDAN MERHABA

SİVAS POSTASINDAN MERHABA

Basının 4.güç olması matbuatın ve matbanın gelişmesiyle başlar. Tercümanı ahval, takvimi vakayı yayınlanan ilk gazetelerimizdir. Matbanın ülkemize geç gelmesi konuşulmaya devam etmektedir hala.Yazı yazarak geçimini sağlayan kişilerin varlığının matbanın gecikmesinde yegane etken olduğu bilinmektedir.

Elbette ki bir kitlenin maişet derdi kabul edilebilir bir gerekçedir bazı durumlarda. Ancak bir milletin geleceğini ve gelişmişlik durumunu etkileyecek bu kadar önemli bir konuda daha uzak görüşlü karar vermek gerekirdi.

 Osmanlının son zamanlarında birkaç olan gazete sayısı Cumhuriyetten sonra artmıştır. Özellikle Menderes`ten sonra demokrasinin gelişmesiyle ve özgürlüklerin artmasıyla matbuat daha da güçlenmiş ve daha da renkli hale gelmiştir.

Kentlerin büyümesi ve iletişimin artması yerel basının da da güçlenmesine ve gelişmesine zemin hazırlamıştır.

Bilgilenme gereği yegâne ihtiyaç durumuna gelmiştir. Bilginin ve bilgilenmenin gereği basını da önemli bir güç haline gelmiştir.

Televizyonların da hayatımıza girmesiyle görünür hale gelmiştir. Olanı takip etme ve haberdar olma gereği esas gaile haline gelmiştir.

İnterin de hayatımıza girmesiyle enformasyon zirve yapmış ve bilgilenme ihtiyacı enformasyon bombardımanına dönüşmüştür.

Bilginin ve haberin bu kadar yoğun olarak orta yerde durduğu yerde bilginin ve haberin güvenilir olması öne çıkmıştır.

Bundan daha önemli olan ise YORUM ihtiyacının bilgilenme ihtiyacından daha önemli hale gelmesidir.

Haberin varlığından çok sahih olduğu ve nasıl yorumlanması en ön önemli ihtiyaç durumuna gelmiştir.

Nabi AVCI`NIN "Enformatik Cehalet" saptamasında bu kadar bilginin ve enformasyonun olduğu ortamda bilginin yoğunluğunun insanların kafasına gereksiz ve gelir geçer bilgilerle dolduğu ve insanların " Bilgi içinde bilgisiz" kalmasına sebep olmaktadır."Derya içinde deryayı bilmeyen mahiler " durumuna düşmektedir insanlar.

Bu yüzden matbuat çok daha fazla kıymet ifade etmektedir günümüzde. Doğru haberi vermek toplumu doğru bilgilendirmek meşgalesi çok fazla bir anlam taşımaktadır.

Doğru bilgilendirme çabasının yanında başka yeni bir güç haline de gelmiştir basın. Bu yüzden keskin bir kılıç durumunda olan basının yönünü daima kamunun menfaatine doğru evirmesi ziyadesiyle önem arz etmektedir.

Sivas?ta basın yeni bir şekillenmenin içerisine girmiştir bu günlerde. Bizde daha önce Sivas Times gazetesinde devam ettiğimiz yazılarımıza bundan sonra Sivas Postasında devam edeceğiz. Sizlere bu satırlardan ulaşmaya çalışacağız.

Söylenilmeyeni söylemek sevdasında olacağız. Doğrunun ve iyinin peşinde olcağız sürekli. Biliyorum ama söyleyemiyorum makamını pek fazla kullanmamaya çalışacağız. İncelen yerler tamirat yapma ihtiyacı da hissetmeyeceğiz çok fazla.

Bilgilenmeden ziyade doğru bilgilenme ve doğru yorumlama esas derdimiz olacak. Bu anlamda yerel bir gazetenin bakış açısından daha geniş olacak bakışımız. Kafamız her iki yanına gözlük takarak görüş alanımızı daraltmayacağız.

Esas saikimiz içinde yaşadığımız ilin ve ülkenin menfaatleri olacak.geri kalmışlığımıza çare aramaya gayret edeceğiz bu anlamda. Dertlerimize birlikte ağlayıp sevinçlerimize birlikte sevineceğiz.

Güzel haberlerle güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle?



Anahtar Kelimeler: 0