Sivas Meyve ve Sebzede Kimlerin Vicdanıyla Başbaşa

Sivas Meyve ve Sebzede Kimlerin Vicdanıyla Başbaşa

Baharın gelişi ve yaz sezonunun girişi ile meyve-sebzelerde çeşitlilik artarken renklenen tezgahlarda Sivas’ta fiyatlar el yakıyor. 15-20 liraya Antalya’da olan çilek Sivas’ta 50 liradan satılıyor

Baharın gelişi ve yaz sezonunun girişi ile meyve-sebzelerde çeşitlilik artarken renklenen tezgahlarda Sivas’ta fiyatlar el yakıyor. 15-20 liraya Antalya’da olan çilek Sivas’ta 50 liradan satılırken Ankara’da 20-30 liradan tezgahlarda bulunuyor.

İlimizde daha önce özellikle Marka, Öncü gibi bir çok marketin rekabetleri ile hem temel gıdada hem de diğer ihtiyaç malzemelerinde Sivaslı hem kaliteli hem de ucuz fiyatlara ulaşabiliyordu.

Bu marketlerin kapanması ile birlikte tekelciliğin hakim olmaya başladığı sektörler arasında yer alan temel gıdada fiyatlar diğer şehirlere göre oldukça pahalı olarak tüketiciye sunuluyor. Bununla ilgili olarak kurumların gerekli denetimleri yapması ile vatandaşın mevsiminde özellikle çocukların ilgisini çeken meyveleri daha ucuza halka ulaşmasına öncülük etmesi için çaba sarf edilmesi bekleniyor.

Büyük kesimin meyve ve sebze tezgahlarına sadece bakmakla yetindiği ilimizde bu işin tekeli konumundaki bir firmanın da vatandaşın alım gücü orantası ile diğer illerdeki fiyatlara yakın bir yapı oluşturmasını bekliyor.

Antalya’da 15-20 Lira olan Ankara’da 20-25 lira olan çileğin, Yenidünya gibi mevsim meyvelerinin ilimizde 50 lira gibi rakamlardan satılmasının tekelci yaklaşımdan kaynaklandığı gerekli adımların atılması ile fiyatların düşeceği, ekonomik anlamda zaten sıkıntılı günler yaşayan vatandaşın da bu şekilde rahatlayacağı dile getiriliyor.