SİVAS KİTAPLA BÜTÜNLEŞİYOR

SİVAS KİTAPLA BÜTÜNLEŞİYOR

SİVAS KİTAPLA BÜTÜNLEŞİYOR

Geçen sene ilki yapılan, bu yıl ise ikincisi yapılacak olan Kitap Fuarı için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İki fuar akabinde, gelinen noktanın analiz edilmesi sonrasında gelecek yıl Sonbahar veya İlkbahar?da bağımsız ve büyük bir kitap fuarı çalışmasının başlaması gerektiği dile getiriliyor. Sivas?ı kitapla bütünleştirecek olan bu adımların, şehrin kültürel geleceğini zenginleştireceği belirtiliyor.

Sivas kitapla tanışma yolunda ilerliyor. Sivas İl Özel İdaresi ve Sivas Belediyesinin mihmandarlığında devam eden fuar çalışmasında sona yaklaşıldı.

Her ne kadar, kültür insanları kitap fuarının müstakil olması gerektiğini dile getirseler de, en azından bu iki fuar çalışmasının bir ön hazırlık olduğu ve gelecek yıl itibariyle büyük istişari birliktelikle büyük fuara geçilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Sivas^?ın magazin kültürü ve yeme içme ile gırtlağına kadar battığını dile getiren bir çok insan, kitapla bu şehrin bu zamana kadar tanıştırılmamasının büyük kayıp olduğunu vurguluyorlar.

Eksiklerine rağmen geçen yıl yapılan kitap günlerinin bir başlangıç olduğu ve bu sene yapılanla, olgunlaşma seyrinin yaşandığı dile getirilmekle birlikte, artık müstakil bir fuar için okulların açık bulunduğu bir zamanın çok yerinde olacağı ifade ediliyor.

Kitap fuarı için mahallelerden ücretsiz otobüs kaldırılarak, halkın kitapla tanışmasının sağlanması gerektiği vurgulanırken, özellikle çocukların mutlaka bu fuara dahil edilmelerinin çok yerinde olacağı ısrarla dile getiriliyor.

Kitap fuarı için basın ayağının da iyi organize edilmesi gereğini dile getiren fuar tecrübesi olan aydınlar, Sivas televizyonlarının ara ara tanıtım yapması ve gazetelerin ise imza günü saatlerini fuardan önce girmesinin faydalı olacağını belirtiyorlar.

Herkesin gönüllü bir kitap elçisi gibi davranarak bu seneyi de yüzünün akıyla tamamlaması sonrasında, gelecek yıl yapılacak olan özel ve büyük fuar için istişari ekiplerin kurularak çalışmaların gerçekleştirilmesinin, Sivas?ın kültürel geleceği için tarihi bir adım olacağı dile getiriliyor.

Sivas kitap fuarına hazırlanırken, Kitap fuarını asıl omuzlaması gereken ve de ortalarda gözükmeyen İl Kültür Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü?nün, nerede oldukları ise merak ediliyor.



Anahtar Kelimeler: 0