SİVAS KALESİ KURTARILACAK

SİVAS KALESİ KURTARILACAK

Ak Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın, toplumun her kesimi ile bir araya gelerek, Sivas?ın yüzyılını planlayacak analizler yapmaya devam ediyor. Kızılırmak konusunda hükümetten kesin destek sözü alan Mimar Aydın, Sivas Kalesi ile ilgili de

Ak Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın, toplumun her kesimi ile bir araya gelerek, Sivas’ın yüzyılını planlayacak analizler yapmaya devam ediyor. Kızılırmak konusunda hükümetten kesin destek sözü alan Mimar Aydın, Sivas Kalesi ile ilgili de Türkiye ölçeğinde düşünceleri olduğunu belirtti. Yapımı devam eden Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tamamlanmasının ardından mevcut Devlet Hastanesi’nin buraya taşınacağını belirten Mimar Aydın, bu alandaki tarihi konakları da içerisine alan yeni bir meydan yapılarak Tarihi Sivas Kalesi’nin de önünün açacaklarını kaydetti.

Sivas’ın Think-Tang kuruluşu bağlamında şehrin geleceğine dair düşünceler üreten Sivas Postası Gazetesi yazı ailesi, Sivas Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın ile Pazar akşamı bir araya geldi.

“Şehir Konuşmaları” düşüncesi ile Osman Ağa Konağı’nda yapılan analiz çalışması katılımcılarca beğeni topladı.

Başkan Adayı Sami Aydın, merak edilen her konuya samimi cevaplar verdi. Sivas’ın trafik sorununu ancak ve ancak kendisinin çözeceğini dile getiren Aydın, özellikle Üniversite öğrencilerini canından bezdiren ulaşım sorununu ise gelir gelmez tarihe karıştıracağını ifade etti.

Ordu Evi ve Jandarma Lojmanlarının yıkılıp, yerinin Kent Meydanı’na dahil edileceğini belirten Aydın, Valilik arkasındaki eski Adliye binası ve yine bu bölgedeki İl Özel İdaresi Lojmanlarının temizleneceğini vurguladı.

Sivas Kalesi ile ilgili mevcut Başkan’ın düşüncesine katılmadığını ifade eden Mimar Aydın, Kale için koridorunun ancak ve ancak Bölge Hastanesine, mevcut SSK Hastanesi taşındığında, o alandan açılabileceğini dile getirdi.

Mevcut Belediye’nin eski TEKEL binasının olduğu alandan yani İl Halk Kütüphanesi yapılması planlanan alandan yapmayı düşündüğünü ancak bunun imkansız olduğunu belirten AK Parti Belediye Başkan Adayı Aydın, eski TEKEL binası ile Kale arasında koridor açılmak istenilen alanda yaklaşık 900 konut bulunduğunu ve bu alanın halen imarda konut alanı olarak göründüğünü vurguladı.

Çevre yolu üzerinde yapımı devam eden Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tamamlanmasıyla Devlet Hastanesi’nin oraya taşınacağını belirten Aydın, Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanda yeni bir meydan oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Osman Ağa Konağı ve diğer konakları da kapsayacak bir turizm alanı için Kale’nin çok müsait bir yer olduğunu belirten Aydın, Kale ile ilgili uzmanlar ve sivil toplum kesimleri ile ortak akılla dâhiyane çözümlere üreteceklerini ifade etti.

Kale çevresinde bulunan tarihi değerleri bulunan ve korunması gereken yapılarda da restorasyon yapılarak turizme kazandırılacağı ve buralarda Butik Otel ve sosyal donatılarla Film Platosuna da geçiş yapacak tarihi bir Sivas alanı oluşturacaklarını belirtti.

Sivas Kalesi’nin Türkiye’nin her yerinden turist çeken bir alana dönüştürüleceği ve başta Turgut Cansever olmak üzere Kale ile ilgili her projenin alanında uzman kişilerce istişare edilerek Kale’nin bu halinden kurtulacağını vurguladı.

Ak Parti Sivas Belediye Başkanı Adayı Mimar Sami Aydın, Osman Ağa Konağı’nda gerçekleştirilen toplantıda Yazı Ailemizin değerli mensuplarının bütün sorularına ayrıntılı olarak cevap vererek, sunulan öneriler üzerinde çalışma yapacaklarını kaydetti.



alii
6.01.2014 09:18:29
sami sen gorevdeydınya yenımı aklına geldıkı bunlar hukumet arkandaydı o zamanlar neden yapmadınkı şimdı haya gecıyorsun senın bır dizdırecegın var herhalde

ahmet mert
6.01.2014 09:17:43
baskana guvencemız tam geldıgınde ınsallah sıvas yasanabılır kentler arasına girecektir

murat
7.01.2014 09:17:20
başkan ürgüpün projelerini değiştirip anlatan aday bunuda ekleyin

İstihare
7.01.2014 09:15:04
Bir rüya gördüm ortalık yemyeşil Sivas`ı Aydınlık günler bekliyor, çok güzel şeyler olacak. Çok ah alanlar varmış, onlarda cezasını çekiyorlarmış, parmaklıklar ardında birileri vardı onların bekçisiymiş sordum kim bunlar diye. Bunlar hiç doymuyor, helede şu tombul varya buraları kuruttu, ya şu kel dedim o tombula bu kadar kaba şeyler yeme hasta olacan diye ona akıl veriyor o akıllı dedi. Tombul dada öncede parmaklıklar ardında kalmış yalnız çıkarken paltosunu unutmuş almaya gelince ; Bekçi nasıl olsa sen geri geleceksin demiş ve tombulu bırakmamış. Eh rüya bu hayır olur inşallah.

sivas
7.01.2014 10:55:12
ya kardeşim bu kale yeni mi var?başkanlık zamanında neden yapmadın.işiniz gücünüz dalavere.

taner
7.01.2014 11:00:30
Dogan baskanin sahsina kimse bisey diyemez, ama yapacagi is bu kadar` arkasinda hukumet olmadan kimse sicrama yapamaz, ne trafik halloldu nede kale, iki yol ve iki bina yapmayla belediyecilik olmaz, benim hayatimi kolaylastiracak bir baskan gereklidir. Bu kiside sami bey olabilir bence.

Adem
7.01.2014 09:39:05
sanırım sami beye yanlış bilgi vermişler yeni hastane binası numuneye yapılıyordu, devlet hastanesinin taşınması gibi bir plan yok, değişiklik olduysa biz bilmiyorsak o başka. ama son plan numunenin taşınmasıydı. bilmeden konuşuyorsa sivas adına çok vahim bir açıklama müstakbel başkandan....

58
8.01.2014 17:23:05
Allah herşeyin hakkımızında hayırlısını nasip etsin

ADİL
8.01.2014 17:25:49
Senin zamanında kalede kamulaştırma %10 civarında idi şimdi ise %80 daha ne söylenebilirki sen iktidarın bele diyesi olarak devletten hiç para al dınmı.Doğan Başkan kale için 10 Tril yon para aldış sen bunu bile becereme din.

centas
10.01.2014 10:08:38
700 sene önce yıkılan kaleyi nasıl yapacaksınız mubarekler.olmayan kaleye proje yapmak için 200 trilyonluk devlet malını heba etmek ihanet olur...yıkıp ne yapcaz iki esnafımız çay satacak orada..