SİVAS İSTİYOR AYDIN GELİYOR

SİVAS İSTİYOR AYDIN GELİYOR

Geçmiş dönem Sivas Belediyesi?nde kurduğu ekip ve hayata geçirdiği projelerle adından halen söz ettirmeye devam eden Sami Aydın?ın önümüzdeki günlerde Belediye Başkanlığı?na aday adaylığını açıklaması bekleniyor. Sivas kamuoyunda yapılan anketlerde tartış

Geçmiş dönem Sivas Belediyesi’nde kurduğu ekip ve hayata geçirdiği projelerle adından halen söz ettirmeye devam eden Sami Aydın’ın önümüzdeki günlerde Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklaması bekleniyor. Sivas kamuoyunda yapılan anketlerde tartışmasız ilk sırada yer alan Aydın, Genel Merkez tarafından da kabul görmesi halinde seçimlerde mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp karşısında seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İlimizde siyasi partiler seçim çalışmalarında dur durak demeden çalışmaya devam ederken, siyasi partilerin aday adayları da birer birer meydana çıkmaya başlıyor. Ak Parti’de Halil İbrahim Karademir, Burhanettin Kuru ve Ali Kuruçay’ın ardından eski dönem Belediye Başkanlığı görevini yapan Sami Aydın’ın da önümüzdeki günlerde aday adaylığını açıklaması bekleniyor.

2009 yerel seçimlerinde Merhum BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının ardından Sivas halkının bir vefa borcu olarak BBP’ye oy vermesinin ardından eski dönem Belediye Başkanı Sami Aydın Belediye Başkanlığı’nı kaçırmıştı.

Uzun süredir ismi Belediye Başkanlığı aday adaylığı ile anılan Sami Aydın, kamuoyunda yapılan anketlerde de adından sürekli söz ettirmişti. Anket sonuçlarına göre Sivas halkının büyük çoğunluğunun yeniden Belediye Başkanı olarak görmek istediği Aydın’ın önümüzdeki günlerde Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklaması bekleniyor.

Döneminde yaptığı özellikle kent meydanı, ak-su ve Paşa Fabrikası gibi projelerle adından halen söz ettirmeye devam eden Aydın, yine o dönemki ekibiyle de dikkat çekmişti. Her fırsatta ekip çalışmasının önemine değinen Aydın, önümüzdeki dönemde görevi devralması durumunda yeni bir ekiple Sivas’ın adını Dünya’ya duyurmak istiyor.

Mevcut Belediye yönetiminin ilimizdeki çeşitli uygulamalarını da zaman zaman eleştirerek gündeme taşıyan Aydın, son Belediye yönetimiyle birlikte gerileme dönemine giren Sivas’ı yeniden yükseltmek istiyor.

Özellikle AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan anketlerde halkın teveccühünü kazanan Aydın, Genel Merkez’in de kendisine olumlu yaklaşmasıyla birlikte mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp karşısında seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.



kibrit
22.10.2013 09:46:43
yolun açık olsun sami başkan,sivas için beklenen gün sonunda geliyor inşallah. başbakanlık Tayyip Erdoğan`a, Sivas Belediye Başkanlığı Sami Aydın`a yakışır.

sarubekir
22.10.2013 09:45:12
2009 daki gibi tekrar kaybetmek istrmiyoruz mu halk işini bilir Ak Parti nin adayı da Burhanettin Kuru dur ve çok da başarılı bir belediye başkanı olacak be Türkiye ye ornek belediye ciligi gosterecek

Vahdettin
22.10.2013 09:41:57
Sayın Necaattin ÇELİK

Taner
22.10.2013 09:41:45
Sami aydın aday olursa sivastan kesin kazanır, hemde yüzde 75 e yakın oy alır

ELİF VUSLAT
23.10.2013 09:41:35
Canı gönülden destekliyoruz başkanım yaptıkların yapacaklarının teminatıdır biliyoruz ALLAH yar ve yardımcın olsun dualarımız seninle

mert
23.10.2013 09:41:16
geldinde ne yaptınki devletın olanaklarını kullanamadın bolbol yeşillik yaptın başkası gelınde belkı yenı hevesle birseyler yapar sen gelirsen şimdı öç alın mılletten

eren
23.10.2013 09:36:33
Sami Aydın mevcut adaylar içerisinde oy kullanabileceğim tek aday

Ahmet Çelikbaş
23.10.2013 09:59:06
Sonunda...Her şey gönlünüzce olsun BAŞKANIM. Desteğimiz arkanızda.

Sivas Beyi
23.10.2013 09:58:42
baska oy verılecek kım var kesınlıkle samı aydın adam hem beledıyecılıği bılıyor hemde mımar bu sehıre bır avukat ne yapabılır kı ?

kaplan
23.10.2013 09:57:43
sami aydın diyorsunuz Allah rızası için söyleyin dişe dokunur ne iş yaptı bana 3 4 proje söyleyinde bende oy veriyim

23.10.2013 09:57:54
burhanettin kuru pek fazla umut vermiyor samimi de gözükmüyor.

Yellow Bekir
23.10.2013 09:57:12
Sayın Sarı Bekir eğer Ak Partiden Kuru aday olursa bir 5 yıl daha Doğan Ürgüp belediye başkanı olur, eğer Ak Parti Kuruyu aday gösterirse Doğan bey e çalışmış olur.Kimle yerel seçimi konuşsak Kuru aday olursa oylar ürgüp e diyolar,Sami Aydın olursa oyumuz Ak Partiye diyo seçmen bunu görmemek için insanın kör olması lazım.Gidin bbp seçmenine sorun Ak Partiden kim afay olsun diye kesinlikle Kuruyu işaret ederler, onlar için Kuru kolay lokma...

vah vahh
23.10.2013 09:54:38
2009 yerel seçimlerinde yapılan bütün anketlerde daha sayın Muhsin YAZICIOĞLU şehit olmadan bile BBP ile AKP arasında %1 fark vardı seçimleri taa o zaman kaybettik biz. Sayın Sami Başkan öncelikle bunu bir açıklasın. artık daha dün Sayın başkanı istemeyen bu sivas milleti 4,5 yılda ne değiştide bugun Sami AYDIN demeye başladı. Bu memlekete adam gibi adam lazım. Partisiyle, tabanıyla kavgalı olmayan gerçek bir yönetici lazım. Kafasına göre ben bilirim mantığıyla çalışacak bir başkan istemiyoruz.

cesur
23.10.2013 09:52:15
Ak Parti Teşkilatı ve Sayın Başbakanımız 2009 yılında Sivasta meydana gelen üzücü kaza neticesinde, halkımızın duyarlılığından ötürü, bir vefa borcu ödemek babında (Sayın Merhum Muhsin Yazıcıoğlu hatrına) belediye başkanlığı seçiminde Büyük Birlik Partisine oy vermesi hususunu oldukça doğal karşılayarak, sonucu bir seçim kaybetme olarak algılamadı!!!! Hatta kendisinin bile onayladığı bir durum oluştu diyebiliriz.. Bunu son 4,5 yıldır hepimiz görüyoruz ve Başbakanımızın ağzından da bunu defaeten duyduk. Böylelikle oluşan durumu Sami AYDIN` ın seçim kaybetmesi olarak algılamak ve ifade etmek büyük bir hezeyandır.!!! Bunu da Sami Beye muhalif insanlar bir fırsat olarak kullanıp bundan bir nemalanma siyaseti gütmektedir. Ancak bütün bu muhalefet ve karalama çabaları ortaya bir aday çıkarma cesareti getirdi ama halkın neznindeki Sami Aydın desteğini kırmaya yetmedi. Gerçi ortaya çıkan aday da, henüz siyasetin beklediğimiz ve istediğimiz cesaretane davranış tarzından uzak bir siyaset güderek süreci bugüne getirdi. Başbakanımız iğneyi kendine- çuvaldızı başkasına batırmak suretiyle; Sami Aydın`a hak ettiği şansı tekrar verecek ve kendisini aday gösterecektir. Sivas`ta Ak Partinin bugün teşkilatında söz sahibi bir kaç kişi arasında, menfaate dayanan dayanışma ve bağlılık söz konusudur. Bunu da tüm teşkilatlarda bir Müthiş Uyum olarak gözümüzün içine baka baka söylemek çok gariptir. Bugün Sivas`ta yıllardır bu teşkilatlarda hizmet vermiş insanlar, bir bayramlaşmaya bile gelmiyor haldedir. Bunları da yaşadığımızı bile bile " emsalsiz bir uyum " olarak söylemek dalalettir. Sami Beyin rakipleri içinde elle tutulabilir bir kişi görmek de çok zor. Doğan Ürgüp`ün kendisine rakip olarak çıkmasını istediği bir aday, Partimiz için en zayıf adaydır ve Başbakanımızca itibar görmeyecektir. Hatta daha ileri giderek, Sami Beyin seçilmesi durumunda, teşkilatımızın Sami Beye karşı muhalif olacağını belirterek gözdağı vermek, bir Ak Partiliye yakışmaz ve O kişi Parti adına ve menfaatine çalışıyor denilmez.. Bunu da zaman içinde göreceğiz Kardeşlerim. Saygılar

nihat
23.10.2013 09:52:07
sami beyin burnu hala havada fotorafta görüldüğü üzere

salih
23.10.2013 09:51:44
Burhanettin beyde olmaz Sami beyde olmaz...Niyemi biri belediyeciliğin B sini bilmez diğeride Sivas tan top yekün intikam alma duygusuyla kırar döker..Aklınızı başınıza alın bu düşman kardeşlerin SİVASIMIZA vereceği bişey yok kendi hesaplarından başka...SAYGILAR

baybars
23.10.2013 09:51:19
çıraklık döneminde sivasa çağ atlatan Sami AYDIN kalfalık döneminde sivası uçurur diye düşünüyorum,gönlümüzden geçen aday Sami Aydın, Allah hayırlısını nasip etsin

centas
27.10.2013 09:38:05
tabii şeçim heyecanı hoş bir şey .tüm adaylara hayırlı olsun.bence seçim kaybeden bir belediye başkanı tekrar aday gösterilmez.. o nedenle emin konuşulmaması gerekir..seçim kaybetme nedeni muhsin beyin ve arkadaşlarının kazayla rahmetli oluşları degil,halkı nı pek önemsememesi olsa gerek.en azından ben öyle duydum,birde chp şeçmeninin kazanma ümidi olmadığından akp yi düşürmek için başkanlık için bbp ye ,meclisi içinse kendi partilerine oy verme siyasetiydi diye düşünüyorum..genede kim gelirse gelsin hayırlı olsun.

58
8.11.2013 17:55:09
CENTAŞ arkadaş tam isabet yorum doğru. CESUR arkadaşlarda sosyetik veya süslü kelimelerle bir şeyler yorumlamaya çalışmış ama halen kendi inancına göre yazıyor kimsenin dediğini gale almıyor. Yorumcunun biri kaza olmasaydı bile aramızdaki fark %1 ama onları okumadan yazıyor sivasta BBP haric kimse kazanamaz ha şöyle kaybeder çıkar peşinde koşan BBP li olanlar oy vermez işte o zaman kazanamaz. AKP nin alyapısımı var dünkü anaplı-ap-mhpli çıkarcı olanlar-saadetli-bunlar oy veriyor bunlar olmasa ne yapacaksın BBP NİN en azından sivasta bir sözü ağırlığı var .