SİVAS HİMMETLENMESİN

SİVAS HİMMETLENMESİN

Ali Kolat döneminde bir takım akçeli suçlar sebebiyle görevden alınan Himmet Taşpınar'ın Ayhanla yükselişinden sonra Sivas'a düşüşü gündemde. Kara'dan kalma kutuların açılması yakın.

İsmi akçeli işlerle anılan isimlerden bir tanesi olan Ali Kolat'ın görevden aldığı Ayhan'ın sıkı sıkı sarıldığı İl Özel idareden, Valiliğe taşıyıp sonra Urfaya götürdüğü Himmet Taşpınar ismi İl Özel idare ile anılmakta.

Himmet Taşpınar'ın buruciye a.ş başına müdür olarak dönüş yapacağı konuşulmakta. Fakat yakınları ve yakınlarının yakınlarını işe aldırdıkları için tam bir aile şirketine dönüşeceği izlenimi yaratacağı aynı zamanda da Mustafa Altun'la kanka olduğundan sıcak bakılmadığıda gelen bilgiler arasında.

Himmet teki kabiliyetle kendisini güzel bir makama getirttireceği uzun süre bürokrasiden uzak kalamayacağı böyle bir durmda eğer Sivas ta umduğunu bulamazsa herhangi bir bakanlıkta görevlendirileceği yada kardeşi Recep Taşpınar'ı işe alan belediye ve özbelsan yönetiminin onada bir kadro vereceği kesinlikle açıkta kalmayacağı belirtilmektedir. Yalnız kendisin şöyle bir huyu vardır.Kimle çalışsa o onun için rakiptir muhakkak kendisi her zaman emir verme hesap sorma makamında olmalıdır. Yani gittiği yeri dağıtır. Hesap vermeyi sevmez kendisini engüzel şekilde empoze ettirir. Üst makamı bağladığında artık kim tutar kendisini. Himmet ismi kayırma yardım anlamına geliyormuş. Kendisi yardımı sevmez ama kayırmayı çok sever her zaman lehine sonuçlandırır. Şanlıurfa’da sıra gecelerine de çok alıştığı belirli aralıklarla Şanlıurfay’ı ziyarete gideceği söylenmektedir.

Şehrin himmet beklentisi hiç bulunmazken hangi bürokrat veya seçilmişin varanlarına bir yenisi eklenecek.



Anahtar Kelimeler: SİVAS HİMMETLENMESİN