SİVAS GELİŞTİRME PLATFORMU BİR ARADA

SİVAS GELİŞTİRME PLATFORMU BİR ARADA

Ülke gündeminde yerini koruyan Deprem felaketine karşı henüz somut bir tedbir adımının atılmadığı ilimizin içerisinde bulunduğu durum ile ilgili toplanan Sivas Geliştirme Platformu kurucu üyeleri tedbirsizlikte ısrar görüşünde

6 Şubat Saatler sabah 04.17'de Kahramamaraş Pazarcık ve aynı gün Elbistan depremiyle adeta 11 ilin yıkımına sebep olan depremin yaraları henüz sarılabilmiş değil.

İlimizde yaşanan bu depremden ufak çapta etkilenirken Gürün'de kerpiç binalarda yıkım olmuş şehir merkezinde ise çatlaklar meydana gelmiş olan binalar oluşmuştu. Afat ilimizde 2920 riskli bina tespit etmişti.

2019 yılında Afat Sivas Belediyesine toplanma merkezleri oluşturulması için yazı yazmışken 6 Şubat depremine kadar herhangi bir toplanma merkezi oluşturulmadığı yaşanan büyük felaket sonrası toplanma merkezi oluşturulacak alanlar yapılan son meclis toplantısında belirlenmiş durumda.

2019 yılında Afat tarafından hem riskli binalar hemde toplanma merkezleri ile ilgili bilgi gelirken asli görevi vatandaşına hizmet etmek olan belediyenin neden şimdiye kadar bu konularla ilgili tedbir almadığıda merak konusu.

Sivas Geliştirme Platformu Kurucu üyeleri Osman Ada, Ertan Buyruk, İsmail Timuçin, Mustafa Cemal Er, Tacettin Kepenek, Bilal Eğri ve Ragip Özkan bir araya gelerek yaşanan bu deprem felaketi sonrasında ilimizde alınan ve alınmayan tedbirler konusunda fikir alışverişinde bulundular. 



Anahtar Kelimeler: SİVAS GELİŞTİRME PLATFORMU ARADA
ahmet güleğlen
22.03.2023 08:25:11
Sizler Sivas ta yenimi ikamet etmeye başladınız.Bu masada oturanlar yerlüsüyük olanlardan .Şimdiye kadar tesbit edilmemişmi haberleri yokmuymuş olandan bitenden Sivas tan.Seversiniz reklamlarıııııııııı.