SİVAS EĞİTİMDE 73. SIRADA!

SİVAS EĞİTİMDE 73. SIRADA!

Bu Liselerin İl İl Başarı Sıraları Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 31.10.2013 tarih ve 3148275 sayılı yazıları ile il il okul okul tüm derslerin başarı oranları yetkililere gönderildi. İlimizde eğitim seviyesinin sürekli düştüğü görülen değerl

Bu Liselerin İl İl Başarı Sıraları Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 31.10.2013 tarih ve 3148275 sayılı yazıları ile il il okul okul tüm derslerin başarı oranları yetkililere gönderildi. İlimizde eğitim seviyesinin sürekli düştüğü görülen değerlendirmelerde ilimiz 73. Sırada kendisine yer buldu.

Bakanlık tarafından yapılan değerlendirmelerde ülkemizdeki 81 ilin eğitim durumu masaya yatırıldı. İl değerlendirmelerinde Türkiye Ortalaması’nın 63,91 olarak belirlendiği verilerde Sivas sınıfta kaldı.

İlimizde eğitimdeki kalitenin artırılmasına yönelik yapılan onca çalışmaya rağmen ilimizdeki eğitim durumu giderek alt sıralara düşüyor. Daha önce yapılan araştırmalarda Sivas 54. Sırada yer alırken, yapılan bu değerlendirmede 73. Sırada yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi" başlığı altında 47. maddesinin 1.ve 2.fıkrasındaki; "Ölçme sonuçları, eğitim ve öğretimin amaçlarına ve derslerin programlarındaki kazanımlara ne ölçüde ulaşıldığını tespit etmek, ulaşılamayan kazanımlarla ilgili olarak ne gibi tedbirlerin alınması gerektiğini ortaya çıkarmak amacıyla kullanılır. Öğretmenler, başarıyı etkileyen ve yeterince ulaşılamayan kazanımları belirleyerek konuları yeniden işlemek ve öğrencilere alıştırma çalışmaları yaptırmaya yönelik tedbirler alırlar." hükümleri hatırlatılarak öğrencilerin okuldaki başarılarının arttırılması için gerekli önlemlerin alınması istendi.

1. Bu çalışma, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarda 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında öğrenim gören öğrencilerin, e-okul sisteminde yer alan yılsonu başarı puanları esas alınarak hazırlanmıştır.

2. Başarı çizelgelerinde görülen ok işaretlerinin yönü Türkiye ortalaması dikkate alınarak belirlenmiştir.

3. Başarı çalışmasında sözel dersler için Tarih, Coğrafya, Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı ve T.C. İnkılap Tarihi derslerinin yılsonu başarı puanları esas alınmıştır. Sayısal dersleri için Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik ve Geometri derslerinin yılsonu başarı puanları esas alınmıştır.

4. Bu çalışmada tüm dersler ile Yabancı Dil dersi yılsonu başarı puanları da ayrıca ele alınmıştır.

5. İlinizdeki okul ve ilçe sıralamaları tüm derslerdeki yılsonu başarı puanları dikkate alınarak belirlenmiştir.



Aykırı
13.11.2013 20:54:12
Bu sonuçlar hiç şaşırtıcı gelmedi bana.Herhalde gelecek birkaç yıl içinde 81. sıraya kadar düşeceğiz anlaşılan!Sivas için çok üzücü bir durum.Bu kötü gidişatı tersine çevirebilecek birşeyler yapılmalı acilen diye bekliyoruz

TANER
13.11.2013 17:43:42
BU SONUÇ HİÇ ŞAŞIRTICI DEĞİL , GELİN GÖRÜN GAZİ OSMANPAŞA İ,ÖĞ.OKULU ARKA BAHÇESİNİ,,, OKUL MÜDÜRÜ TİCARET YAPIYOR, RANT PEŞİNDE. ZATEN ÇIKMAZ SOKAK OLAN ESEN SOKAK A YANLIŞLIKLA GİREN ARAÇLAR DEVAMLI KAZA YAPIYOR. GERİ ÇIKAMIYOR, NEDEN Mİ OKUL MÜDÜRÜ İŞİ GÜCÜ BIRAKMIŞ OKUL BAHÇESİNDEN RANT ELDE ETME PEŞİNDE.. MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜDE DUYARSIZ, BİLDİRMEMİZE RAĞMEN,,,

KARAHANİ
17.11.2013 13:33:44
eğitimde geri kalmış olmamızın yegane sebebi torpille iş başına gelen idarecilerin çoğalmasıdır.Bakanlığın adına sistem diyerek durmadan değişiklik yapmasıdır.Matematik bilmeyen öğretmenin alan değişikliği ile Matematikçi yapılmasıdır.Okullarda tırmanan şiddetin görmezden gelinmesidir.3 harfli 4 harfli içi doldurulamayan projelerle dostlar alışverişte görsün mantığıdır.Adam kayırmacılığın çalışan personelin huzurunun moralinin bozulamasıdır.Okulların yetersiz olan durumlarında iyileştirmeler yapılmamasıdır.Daha çooook sayacak şey var.

TANER BAŞLIKLI YORUMA AÇIKLAMA
20.11.2013 17:29:01
"Sivas Eğitimde 73.Sırada"başlıklı habere neden olarak Gazi Osman Paşa İlkokulu arka bahçesini gösterme anlaşılır birşey değildir.Buranın düzenlenmesi,ağaçlandırılması ve muhafaza altına alınması,arka bahçe girişinin kontrollü giriş çıkışa açılarak okul personelinin araçlarının uygun bölüme parkı ile Esen Skak!ta yer işgal etmemelerini sağlamanın rant ve ticaretle ne ilgisi olabilir.Bu sokakta park düzenlemesi için İl Trafik Komisyonuna bşvurumuz mevcut olup henüz sonuçlanmamıştır.Ön ve yan bahçemiz de öğrencilerimizin dinlenme ve oyun alanları için düzenlenmiştir.Kişilerin kendi özel park sorunlarını okulla,idarecisiyle ilşkilendirmeleri doğru değildir.Okulun eğitim ve öğretim dışında bir amacı olmayıp ticaret ve rantla ilişkilendirilmesi hiçbir vicdanın kabul edebileceği birşey değildir.

bir öğremen
21.11.2013 10:04:42
bu sonuçlar hiç şaşırtıcı değil neden mi çünkü yıllardır idareyi tutmuş torpil ile gelen adamlar iş başında liyakat zaten hak getire bir örnek vereyim.ben onlarca milli eğitim müdürlüğü gördüm.size burdan ilan ediyorum hangi ilin milli eğitiminin ortasında güvercin uçuruluyor.bu sadece sivas milli eğitimine özgü. yalanım varsa gidin hemen yarın bakın.aynı güvercinler sivas meslek lisesinde de var hastanenin yanındaki okul bahçesinde de var.benim gördüğüm manzara şu bi defa işin ehli yöneticiler yok.çoğu yöneticinin gözünün önünde neler oluyor da görmezden geliyorlar.arkadaş bende malzeme çok fakat buraya daha faza yazmak istemiyorum.milli eğitim müdürü bir kere sendikacıların emir eri gibi davranıyor.müdür demek koltukta oturan demek değildir.bu sonuçtan bence yöneticiler sorumludur.kimse kusura bakmasın.

Nuettin çatalçam
8.08.2019 00:38:07
yorum yapacak bir kelime bulamıyorum. Çünkü her şeyin temeli eğitim ise yorum yapacak birey yok.Derhal çözümünü bulunulmak gerekir...