SİVAS CEVABI SANDIKTA VERECEK

SİVAS CEVABI SANDIKTA VERECEK

AK Parti Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın, mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp?ün 2009 yerel seçimleri öncesinde vaat ettiği birçok projeyi hayata geçiremediğini vurguladı. Kendisinin Belediyecilikteki başarısının önceki dönemde vaat ettiği projeler

AK Parti Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın, mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün 2009 yerel seçimleri öncesinde vaat ettiği birçok projeyi hayata geçiremediğini vurguladı. Kendisinin Belediyecilikteki başarısının önceki dönemde vaat ettiği projeleri fazlasıyla hayata geçirerek kanıtlandığını belirten Aydın, mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e seslenerek, Söz verirken bilerek söz vereceksiniz. Çünkü yarın vatandaşın karşısına tekrar çıkıyorsunuz. Siyaset böyle bir şey. Söz verirken, bunu kimse bana hesap sormaz. Ben de birilerini kötülerim. O şekilde öne geçerim anlayışı siyasette doğru bir anlayış değildir. Sandıkta vatandaş gerektiği zaman hesabını soruyor” dedi. Billboardlarda “Aldatanı geç, hak edeni seç” reklamlar verildiğini belirten Aydın, “Ben Sivas halkının Aldatanı geçeceğine ve hak edeni seçeceğine inanıyorum” dedi.

İlimizdeki siyasi parti adaylarının yaptığı seçim çalışmalarının ardından karar günü geldi çattı. Sivas halkı Pazar günü sandık başına giderek önümüzdeki 5 yıl süreyle görev yapacak olan Başkanı’nı seçecek.

İlimizdeki 5 siyasi partinin 4’ü Genel Başkanlarının katılımıyla ilimiz kent meydanında miting düzenleyerek Sivas halkına seslendi. Mitinglerde gerçekleşen katılımlara bakıldığında hangi siyasi parti adayının diğerlerinden ne kadar önde olduğunu anlamamak mümkün değil.

Bu süreçte çalışmalarını sürdüren AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı Mimar Sami Aydın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e seslenerek, “Yapamayacağınız işlerin sözünü vermeyeceksiniz” dedi.

2009 seçimleriyle birlikte göreve gelen mevcut Başkan Ürgüp’ün kendisinin hayata geçirdiği birçok projeyi hatalı bulduğuna dair açıklamalar yaptığını kaydeden Mimar Aydın, “İlk 3 yıl geçti. Kendisinin vaat ettiği hiçbir projeyi hayata geçiremeyince bizim dönemimizde başlatılan, Ak-Su, Paşabahçe, Kent meydanı, bölge parkları ve tek tip mezar uygulaması gibi projeleri devam ettirdi. İşin enteresan olan kısmı ise bu projeleri sahiplenmeye kalktılar. Madem bu projeler hatalıydı, neden devam ettirdiniz” dedi.

Önümüzdeki seçimler için diğer adaylara nispeten daha fazla proje ortaya koyan Aydın projelerin hayata geçirilebilirliği ile ilgili ise “Geçtiğimiz dönemde vaat ettiğimiz projelerimizin tamamını hayata geçirdiğimiz gibi bunların haricinde vaat etmediğimiz birçok projeyi Sivas’a kazandırdık” dedi.

Sivas kamuoyuna seslenen Aydın, “2004 yerel seçimlerinde ben neleri vaat etmişim? Neleri hataya geçirmişim. 2009 yılında da bugünkü Belediye Başkanı olan arkadaşımız neleri vaat etmiş? Neleri hayata geçirmiş?” dedi.

Mevcut Belediye Başkanı Ürgüp’ün önceki seçim vaatleri arasında “İşsizlik sorununa son” denildiğini belirten Aydın, Ürgüp’ün 33 bin kişiyi kaydederek ben size iş vereceğim diye vaatte bulunduğunu belirtti.

Bu vaadin ne kadarının gerçekleştirildiğini kamuoyuna bıraktığını belirten Aydın şöyle devam etti:

“Diğer taraftan Kardeşler Ormanını Milli Park yapacağım. Paşabahçe’nin alternatifi yapacağım. Ne yapmış? Yine her aboneye 10 ton suyu bedava vereceğim demiş. Kime suyu bedava vermiş? Perakende Sebze Hali’nin üzerini kapatacağım demiş. Kapatamadı. Kent Meydanı’nı eski haline getirecekti. Eski halini ne kadar biliyorsunuz onu da bilmiyorum tabi. Bu da gerçekleşmedi. Benim buradan çok değerli kardeşime tavsiyem şu. Söz verirken bilerek söz vereceksiniz. Çünkü yarın vatandaşın karşısına tekrar çıkıyorsunuz. Siyaset böyle bir şey. Söz verirken, bunu kimse bana hesap sormaz. Ben de birilerini kötülerim. O şekilde öne geçerim anlayışı siyasette doğru bir anlayış değildir. Sandıkta vatandaş gerektiği zaman hesabını soruyor. Billboardlarda reklamlar verilmiş. “Aldatanı geç, hak edeni seç” diye. Ben Sivas halkının Aldatanı geçeceğine ve hak edeni seçeceğine inanıyorum.”