SİVAS AT ETİ Mİ YİYOR?

SİVAS AT ETİ Mİ YİYOR?

SİVAS AT ETİ Mİ YİYOR?

Pazar günü Sivas Belediyesi?ne yapılan ihbarın ardından karşılaşılan manzara ?Sivas halkı At eti mi yiyor?? sorusunu akıllara getirdi. 1 tona yakın hayvan kemikleri bulunan Çimento Fabrikası eski tesislerindeki manzara görenleri şaşkına çevirirdi. Burada yapılan gözlemde kemik yığınlarının arasında bazı dar ve uzun kafa kemiklerinin atlara ait olabileceği şüphesi ortaya çıktı. Sivas Belediyesi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin söz konusu kemiklerde inceleme yaparak, kafalardaki soru işaretini gidermeleri bekleniyor.

Pazar günü yapılan ihbarın ardından bulunan hayvan kemikleri akıllarda şüphe uyandırdı. Olay yerindeki mehruh binalarda 1 tona yakın kemik yığınıyla karşı karşıya kalınırken, bazı hayvan kafası kemiklerinin ata ait olabileceği iddiaları gündemi sarstı.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Ankara yolu üzerindeki Eski Çimento Fabrikası Tesisleri?nin kullanılmayan yıkık binalarında kemik yığınlarıyla karşılaşan bir kişi, ilk etapta burada kaçak kesim yapılacağı ihtimalini düşündüğünü belirtti.

Ancak sonrasında kemikleri incelediğini belirten vatandaş, bazı kafa kemiklerinin ince ve uzun olması ve çene yapıları nedeniyle at kafasına benzediği şüphesiyle Sivas Belediyesi Çağrı Merkezi?ne ihbarda bulundu.

İhbarın ardından ekiplerle birlikte olay yerine gidilirken, kafaları karıştıran manzarayla karşı karşıya kalındı. Eski Çimento Fabrikası eski tesislerini oluşturan birçok yıkık dökük binaların bulunduğu alanda, bir bina adeta kemik deposu olarak kullanılıyor.

Kemiklerin bu alana bir araçta getirilerek istiflendiği anlaşılırken, birçok kemiğin uzun zamandan beri burada olduğu ifade edilirken, bazı kemiklerin ise yakın bir zamanda buraya getirildiği anlaşıldı. Zabıta ekiplerinden bazıları da buradaki kemiklerin ata ait olabileceğini belirtti.

Ancak sonrasında ise bazı memurlar bu çevreden birkaç kişiyle görüşerek, buradaki kemiklerin şehir merkezinden toplanarak, buraya istiflendiğini ve burada at kemiklerinin bulunmadığını beyan etmesi üzerine olay yeri terk edildi.

Şimdi gerek Sivas Belediyesi olsun gerekse İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü?ne bağlı ekiplerin söz konusu alanda bir inceleme yaparak, buradaki kemiklerin hangi hayvana ait olduğunu tespit etmesi bekleniyor. Aksi takdirde vatandaşın kafasındaki Acaba at eti mi yiyoruz? Sorusu netlik kazanmayacak.

Diğer taraftan buradaki kemiklerin kesimi yasak olan havyanlara ait olmasa bile, kemiklerin burada bu şekilde istiflenmesinin sağlık açısından büyük tehlike oluşturabileceği dile getirilirken, bu istifleme işleminin kapalı mekanlarda yapılması gerektiği ifade ediliyor.



Anahtar Kelimeler: 0