SİVAS AŞİNA BU AŞKA

SİVAS AŞİNA BU AŞKA

Tüm ülkenin kilitlendiği 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Sivas halkı Bu Aşk Bitmez dedi...

Siyasi seçimler büyük bir demokrasi şöleni içinde tüm ülkede yapıldı. Oylar kullanıldı. Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalsa da milletvekilliğinde açık ara yine Cumhur ittifakı olarak meclisçteki çoğunluğu elinde tuttu.

Seçimlerde tüm anket şirketleri duvara toslarken en büyük yanılgı MHP oylarında oldu.

Sivas ise seçimlerde yine kesin kararlı olarak AK Partiye olan aşkını oy sonuçları ile gösterdi.

AK Parti ilimizde %49.53 oy alırken 3 vekilini yine meclise gönderdi. MHP %18.11 oy oranı ile 1 vekil CHP ise %16.31 ile 1 vekilini meclise göndermeyi başardı.

İlimizde Büyük Birlik Partisi artık siyasette havlu atarken İyi partinin aylardır söylediğimiz yanlış teşkilatlanma ve yanlış adaylarla yola çıkması da pahalıya patladı.

Ülke büyük ihtimalle ikinci turda Cumhurbaşkanını seçecek. İlk turda %4'ün üzerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na fark atan Recep Tayyip Erdoğan mı, yoksa cool duruşuyla geleceğin lideri olduğunu gösteren bağımsız aday Sinan Oğan'ın oylarının kayması ile Kemal Kılıçdaroğlu'mu ipi göğüsleyecek merakla beklenecek.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde Sivas'ı temsil edecek vekiller

AK Parti:

Abdullah Güler

Hakan Aksu

Rukiye Toy

MHP:

Ahmet Özyürek

CHP:

Ulaş Karasu



Anahtar Kelimeler: SİVAS AŞİNA