Sivas 14 Mayıs’a Hazır

Sivas 14 Mayıs’a Hazır

Üzerine uzun uzun yazacak durum mu bilmiyorum ama birkaç sözle usul yerini bulsun istiyorum…

Öncelikle arkadaşımız abimiz olduğu için Doğam Ürgüp eleştirisiyle başlamak istiyorum.

Sayın Ürgüp, BBP'de en eskimiş yüz. BBP en azından Sivas’ta tek isime mecbur olmamalı. Doğan abi hem çok şanslı hem de iyi bir siyasetçi değil. Hilmi Bilgin’e karşı yürütemediği kampanyayı bugün nasıl yürütecek merak ediyorum. Şansı o ki, ilk belediye başkanlığını Şehit başkanın anısı üzerine yaptı. İkinci adaylığında Hilmi Bey'in istemeyenlerinin ittifak adayıydı ama beceremedi. Şimdi yine avantajlı çünkü AK Parti listesi heyecan uyandıran liste değil ama Doğan abi yine bu işi kotaramaz diye düşünüyorum.

CHP Sivas’ta ilk kez 1’e yatma alışkanlığının dışında bir politik adım attı ama DEVA Partisinin ne karşılığı var ben hiç duymadım Sivas’ta. Daha orijinal bir adım atabilirdi. Oyunu attıracağını düşünmüyorum.

MHP rutini bozmadı il teşkilatı ve il'e kaynaşamadı sanki Sayın Ahmet Özyürek  yine liste başı. AK Parti kaçkınları gelirse MHP yine 1 olur diye düşünüyorum.

İYİ Parti ülke genelinde kaçırdığı ambiyansı Sivas’ta yine kaçırdı. Aslında İYİ Parti Sivas’ta hiç maya tutmadı. Sayın Celal Dağgez artık unutulmuş bir isim gittiği günden bu yana Sivas’ta hiç varlık göstermedi sanırım.

*    

AK Parti

Listeyi uzun uzun inceledim. Sivas üzerinden genel merkezi bile değerlendir'dim. Listelerin genel merkez ayağında Erkan Kandemir var onun da saygı duyduğu bir türlü Sivaslıların anlamadığı ama herkesin anladığı İsmet Yılmaz etkisi listede görünüyor.

AK Parti, Abdullatif Şener’den bu yana Sivas’tan intikam alıyor gibi anlamıyorum.

İstanbul üzerine yapılan her türlü eleştiri Sivas’la alakalı. Yani bilinen görünen o ki biz İstanbul’un en belirgin kimliğiyiz. Ama ne hikmetse bu siyasette olmuyor. 3 bölge de seçilecek yerden sadece iki Sivaslı abimiz varken Trabzonlu 5 Rizeli 3 tane bir de yetmiyor İstanbul için emek vermiş bir vekili Sivas 1’e getiriyoruz. Ağabeylik rolünde bana göre TBMM'de aldığı göreve rağmen silik profilde.

İl başkanı Hakan Aksu dengeci biri il başkanlığını en risksiz şekilde Vali ve Belediye başkanına bulaşmadan bitirdi. İkinci sırada olması tesadüf değil ama benim inandığım bir kâide var, her ilde il başkanları son seçimde çıkan sıranın bir altına konmalıdır. Neticede bu seçim, onun dönemin bir sağlamasıdır.

Hakan bey bana göre dengeci Sivas,ı  mecliste inşallah iyi temsil eder. Bakıp göreceğiz, temsil de sıkıntı olursa bu köşede yazamamız için önümüzde engel yok. Sivas çarşılarından yıllar  sonra seçilecek bir vekil olacak olması beklentileri artırıyor.

Üçüncü sıra adayımız gelmeden dedikodusu Sivas’ta yayıldı. Hızlı yükselen bürokratların bir mahareti vardır elbette ama bu Hanımefendi bakalım Semiha’nın yerini dolduracak mı? Netice de Semiha Hanım girişken ve faal biriydi.

Yani varken, varlık gösteremeyince ilk tercihlerde kolay silinen tip olmamak için üretmek ve halkın gönlüne girmek lazım.

AK Parti muhalefetin durumuna bakınca yine 3 yapar gibi ama bakalım sokağa inince neler olacak.



Anahtar Kelimeler: Sivas Mayıs’ Hazır