SİVAS Burada, Siz Neredesiniz?

SİVAS Burada, Siz Neredesiniz?

Sivas, Kitap Günleri nedeniyle tarihe not düşerken gözler, YILDIRIM ve KOCACIK´ı arıyor. Sanayi, ekonomi, bilim, ticaret, sanat, eğitim ve kültürün alt yapısı olan Kitap Günlerinde, STSO Başkanı Osman YILDIRIM ve Rektör Faruk KOCACIK´ın olmaması tepki çek

 

Tamamen iyi niyet, entelektüel duyarlılık, dik duruş, hiç var olmayacak bir dünya hayali ve Sivas için gelecek yüzyılı planlama alt yapısı olan Kitabi düşüncenin, şehre hakim kılınması yürüyüşü, heyecanla devam ediyor. İnsanların poşet poşet kitap alıp, kitap imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturduğu şehirde, iki dev birliktelik olan STSO ve Cumhuriyet Üniversitesi yöneticilerinin ortada görülmemesi, dikkat ve tepki çekiyor.

Her fırsatta, Sivas için çalışıyoruz diye beyanat veren KOCACIK ve YILDIRIM´ın, bu yüke omuz verip, her saniye Buruciye Medresesi içerisindeki söyleşilere iştirak etmeleri gerekirken ortalarda gözükmemeleri, analiz dahi edilemiyor.

Bilimin, sanatın, ticaretin, araştırmanın ve kültürün ilk adımı olan Kitaba Dokunma hareketine, bu iki dev teşekkülün ne oranda destek verdiği ise merak ediliyor.

Geçtiğimiz yıllardaki Kitap Günleri´nde de, açılışı yapar yapmaz genelde ortadan kaybolan Rektör KOCACIK ve STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ın, Sivas´ın geleceğini kitapla kurma haricinde, ne gibi önemli işlerinin olduğu bilinmiyor.

Sivas Sivas diye, konuşmanın kolay olduğu şehrimizde, elini taşın altına koyup her saniye halkın içinde sıraya girip kitap imzalatmak, söyleşilere katılmak yerine, ortalarda gözükmemenin, halkın ve şehrin irfan terazisinde tartılarak puan verileceği yorumları yapılıyor.



Anahtar Kelimeler: SİVAS Burada Neredesiniz
asaf demir
4.09.2015 11:33:59
Sanırım haberiniz yok .canları cok sıkkın çiçek suları satılamıyacak gerçi hala satışı ve dağıtımı devam ediyor. sağlık müdürlüğü suyun içilemez olduğu hakkında birtakım işlemleri olmuş bir araştırın isterseniz

kavun karpuz
4.09.2015 19:02:40
Rektör efendi il dışında geziyor böbrek naklinde bile ortada yok. Sivasta tarım fuarı açılıyor. Rektör efendi Sivas halkını yetiştirdikleri beslediği kavun karpuz ile kandırıyor. Anlaşılan üniversitede sadece kavun karpuz domates biber patlıcan yetişiyor.