Sivas Bunu Hak Etmiyor

Sivas Bunu Hak Etmiyor

Sivas eğitimde Doğu İlleri ile aynı kategoride. Eğitimin kalitesinin artırılmasından birinci derece sorumlu olan Okul İdarecilerinin geneline yakınının çalışmaması, şehrin eğitimini baltalıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün, çalışmayan idareciler ile ilgi

 

Sivas, beceriksiz ve pısırık pek çok okul idarecisinin nemelazımcılığı nedeniyle eğitimde adeta dökülüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü´nün okul idarecilerinin birinci dönem performanslarına bakmaması ise gevşemeleri beraberinde getirdi. Eğitimde başarı yine yakalanamazken, Sivas´ın eğitim sıralamasında 55. sırada olması ise hoş karşılanmıyor. Milli Eğitim ve İl Valiliği´nin performans değerlendirmesi yapmamasının bu başarısızlıkta en büyük etken olarak görülüyor.

Entelektüel Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından eğitimde önemli ufuklar belirlenirken, bu ufku Sivas´ın neden örnek almadığı merak ediliyor.Sivas bağlamında şehrin TBMM´deki gururu İsmet Yılmaz´ın da onca çabasına rağmen, şehirde genel bir eğitim hareketliliğin görülmemesi, yerel bürokrasisinin çalışmaması olarak nitelendiriliyor.

Birinci dönem okulları adeta köy odasına çevirip başarılı bir çalışma ortaya koyamayan okul idarecilerinin performans değerlendirmesini yapmayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün bu ihmalinin eğitim kalitesini düşürdüğü eğitimcilerce vurgulanıyor. İkinci dönemin sonuna gelindiği şu günlerde, Milli Eğitim´in yine performans değerlendirmesine gitmediği alınan bilgiler arasında.

Özellikle ?TABANI İBADET, ORTASI TİCARET VE TAVANI İHANET İÇİNDE OLAN?Paralel Yapı mensubu okul idarecilerinin hangi güç veya güç odağı tarafından görevlerine devam ettirildiği ise bir başka merak konusu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN´ın Paralel Yapı ile mücadelesi hız kesmezken, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü´nün Paralel Yapıya mensup okul idarecileri hakkında ne zaman bir işlem yapacağı sorgulanıyor.

?Performansı düşük okul idarecilerinin soruşturmaya gerek görülmeden görevlendirmelerinin sona erdirilebileceği türünden Bakanlık görüşünün? neden SİVAS´ta dikkate alınmadığı merak ediliyor.

Sivas Postası Gazetesi kamuoyu adına soruyor;

--Çalışmayıp yan gelip yatan Okul İdarecileri ile ilgili bir çalışma yapılmakta mıdır?

--Çalışmayan okul idareciler ?MİLLİ EĞİTİM? bize karışamaz diye yan gelip yatmaya devam edecekler midir?

-- Somut çalışma ortaya koyamayan idareciler tespit edildiler mi?

--Somut çalışması olmayan okullar hangisi?

 --Çalışmayan Okul Müdür ve Müdür yardımcıları, Ülke ve şehrin eğitimine ihanet etmekte değiller midir?

--Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmayanlar hakkında neden sessizliğini korumaktadır?

-- Milli Eğitimde toplantı var diye ortadan kaybolan okul idarecileri nereye veya nerelere gitmektedirler?

--Okullarda bulunan kamera kayıtları neden incelenmiyor?

--Görev başında olmayan Okul İdarecileri ile ilgili ne yapılmakta?

--Milli Eğitim bize karışamaz diye görev yerinde bulunmayan okul idarecileri DEVLET kanunlarını çiğnemiyorlar mı?

--Okulları yan gelip yatma yerine çeviren okul idarecileri var mıdır?

--Okulları adeta ?ahbap çavuş şirketine çeviren? idareciler var mıdır?

--Keyfi hareket eden Okul Müdürü ve Müdür Yardımcılarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü neden kollamaktadır?

--Kurum kültürünü oluşturamayan okul idarecilerine Milli Eğitim neden sessiz kalmaktadır?

--Bazı okul idarecileri koştururken, çalışmayanlar bu ülkeye ihanet etmiyorlar mı?

--Paralel ihanet şebekesine mensup okul idarecileri var mıdır?

--Paralel idareci var ise onlarla ilgili neden işlem yapılmamaktadır?

--Paralel şebekeye ait okul idarecileri kim tarafından görevlendirildiler?

--Hafta sonu kursları neden Milli Eğitim tarafından denetlenmemektedir?

--Hafta sonu kursları başarısız olsun diye uğraş veren Paralel zihniyetli idareciler var mıdır?

--SİVAS´ın eğitiminin içler acısı hali Sayın Bakanımız İsmet YILMAZ´a doğru iletilmekte midir?



Anahtar Kelimeler: Sivas Bunu Etmiyor
Egitimci
8.05.2016 19:38:13
SAYIN MILLI EGITIM MÜDÜRÜM LUTFEN AMA LUTFEN çalışmayan okul idarecilerine müdahale edin.

melihhh
9.05.2016 20:16:15
sivas postası iyi varsın.sivasda eğitim her geçen gün kötüye gidiyor.Kimse sizin ifade ettiğinz sonuclarının sebepleri konusunda fikir laıverişi yapmıyor.Zihnen 2 yıl öncesinde dönelim müdür atamalrına.Sizin haberlernizde beltiiğiniz gibi toplantılar surası senin burası senin ifadeleri sonrasıda mudur atamaları ve müdür yardımcısı atamaları.Sonuçlara bir bakıyoruz delegelrin yuzde 90 ı idareci olmuş.müdür mulakatları 4 dak mülakatla sonuçlanmış.idari davalara bakarsanız mülakatlarda her uyenin puanlar konusunda ve eksikler konusudna bireysel aaçıklamalar halinde tutanaklar düzenlemesi lazım.4 dakiakada mümkün mü bence zor.Atananların listesi delegelrin oranına bakınca sanki önceden söz mü verilmiş izlenemi veriyor.Sonrasında okul müdürleri programlar etkeinlikler müdür bey çagırmalara müdür beyin gelecegi zaman her yeri boyamalar panolar ama sınıf içine baksanız rezillik.Birçok kişi kendini ispat yolunda.Bu arada kendini mülki amir zannedeler bir sorun oldugunda meb arkdamda nereye gidersen git edaları bazı kişilere imkanların sıunırsız seferber edeilmesi.Korkusuzluk vs tribunlere oynamalar.Derken idareci olma yerine şirin görünme rollerine burunen idareciler.Ve kaçınılmaz son...Sayın sivas postası bu kadar habere ragmen gerek müdür atamaları gerek bazı ıdareciler hakkında işlem yapılmaması.Bizle inançlıyız deriz ama okul imkanlarını bazılarına peşkeş çekeriz.Hz Ömer in adaletinde bahsederiz.Fakat birisni elerken yada bir yere getirirken acaba bizi burda tutar mı düşünleriyle adalaet ederiz.Bence sivas açılış etkinlik konusnda popüler ve eğitim sonuçları üzücü.Sebebide 2 yıl inceki atamalardır bence.Bu zihniyetle sivasta ne sular durulur ne de eğitim çıtası 55.den yukarı çıkar..Sizin haberlerinze ragmen neden incleme makamları müdür atamarını incelemez...

sivaslı
10.05.2016 07:55:25
FEN LİSESİNİ bir görün. Düzensizlik had safhada.Birol ELMACIOĞLU okulu idare edemedi vesselam

ogretmen
10.05.2016 08:00:41
KAZANCILAR ORTAOKULU NA YOLUm düştü Allah razı olsun çok güzel.tam bir egitim kurumu.emeği geçenleri tebrik ederim.

sivas__
10.05.2016 08:47:48
ahbap çavuş denilince bende sivasın 1 numarası bir okul var..İl meb haberdar sanırım.Mevzuatın orda geçmediği özerk bir okul...Ama ne yaparsanız yapın sonunda sanrım savcılıga yansıyacak olaylar.Okul kameralerı, hesaplar evraklar vs.Kimsenin aile şirketi yada ahbpalarına peşkeş cekeceği yer değildir okullar...

SULEYMAN demirel ortaokulu
11.05.2016 17:06:33
SÜLEYMAN DEMIREL ORTAOKULU ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR ORTAYA KOYUYOR.Kutlu doğum çok güzeldi.

okulöncesi
13.05.2016 10:52:45
Bir Sivaslı olarak ve okul öncesi öğretmeni olarak Sivas´ı uzaklardan takip ediyorum. Hayranlıkla takip ettiğim Zübeyde Hanım Anaokulu gün geçmiyorki sitesine yeni şeyler eklemesin. Etkinlikler, seminerler, geziler ve son olarakta 1110 kg ATIK pil toplayarak çevreye göstermiş oldukları duyarlılık takdire şayan. Siteye baktıgımda 300 yakın öğrencisinin olduğunu görüyorum, sanırım bu gölgenin en iyi sayısı ki bu da tesadüf değildir diye düşünüyorum. Hayalimdi Zübeyde Hanım Anaokulunda çalışmak ama nasip olmadı. müdür, müdür yardımcısı, öğretmenleri ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Son olarak ta etkinlikler okul öncesine yakışıyor, ilk-orta ve lise okulları bence etkinliklerden ziyade teok ve lgs sınavlarına daha ağırlık vermeliler.

Sivaslı
13.05.2016 13:09:47
TOKİ Ahmet Yesevi Ortaokuluna gayretli bir müdür geldi. ALLAH razı olsun çok iyi niyetli. Adam çalışıyor çabalıyor. Allah razı olsun

Akademisyen
16.05.2016 08:55:50
Bizim okulun 23 Nisan Bayramı Töreni CÜ.Kültür Merkezinde yapıldı. Bu okulun 7 yıldır velisiyim, bu kadar güzel bir programı ilk defa izledim. Tören değil SRT´de yayınlanan haberde de söylendiği gibi adeta şenlikti. Benim çocuğumda törende görevliydi. Emeği geçen bütün Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu Ortaokulu idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür ederim. Yeni okulumuzda bayağı ortaya çıktı artık. Emeği geçen herkesten Allah Razı olsun.

Öğretmen
18.05.2016 06:00:28
SİVAS POSTASI´nı kutluyorum. SİVAS´ın ve ÜLKEMİZİn geleceği için çalışan ile çalışmayan ayıklanmalı. ADAM yıl BOYU YATIYOR diğeri ise KOŞUŞTURMAKTAN canı çıkmış. İŞİN GARİBİ YATAN okul idarecisine bir yaptırım yok. ÇALIŞMAYANLAR ELENMELİ Kİ EĞİTİMDE KALİTE ARTSIN.

İbrahim Yalçınkaya
18.05.2016 12:09:36
AZ KALMIŞ SİVAS PLAKASINI YAKALAMAYA HA GAYRET, TABİİ BALDIZ BACANAKLAR ATANIRKEN SESİNİ ÇIKARMAYANLAR YANLIŞI YANDAŞIM YAPARSA MÜBAH MANTIĞINDAKİ İNSANLAR, BU ADALETSİZLİK KARŞISINDA, SESSİLİĞİNİZ SİZLERİ BOĞACAK İNŞAALLAH. DİNDAR GÖRÜNÜMLÜ DİNİDARLAR HEP BİRLİKTE KAYBEDECEKSİNİZ.

melihh
18.05.2016 18:09:27
Birileriyle gorusup mudurluk sozu olan yada birilerini getirmek adina kişileri mudurlukten elenmelerine vesile olan kisiler hakkimiz helal olmasin.Ahirete birakmasin Rabbim.Hani biz dinimizde yeri olan ilmin anahtari olan Hz Ali birisini yatirmis kesecekken yuzunu tukurune kesmez sebebi nefsimin hissesi karsitir der.Dusunmek lazim bu kadar hassas adalet timsalleri varken ne kadar adaletliyiz.2 onceki mudur atamalarinda 4 dakikalik mulakatla gerek idari mahkemelerin mülakat gerekleri yapilabilir.sonrasinda mudur yardimciligi atamalari.Helal olmasin hakkimiz.Ahirete kalmasin haklar inşaallah...Hakkiyla idareci olan kimseyle gorusmeden soz almadan mudur olan arkdaslar sizleri tenzih ederim.

taner
18.05.2016 22:53:10
EMEKLİLİĞİ DOLMUŞ OKUL MÜDÜRLERİ DERHAL GÖREVDEN ALINMALI VE EVLERİNE GÖNDERİLMELİDİR,,,

melihhh
19.05.2016 22:57:16
eğitim okul müdürlüğü tecrübe işidir.Herşey program etkinlik değildir.Okuldaki öğretmenlerin moral motivasyon öğretmenler arasında adalet tecrüyle oalcak işleridir.Kendi mülki amir gibi telakki eden kaymakamlardan daha forslu olan arkdaşlarını koruma adına birilerine okul imkanları peşkeş çekenler görünün yüzünün arasında entirkalar pazarlıklar okul sonrası menfaatlere gebe olan idareciler aslında derhal dönmeli yerine.Mevzuat tanımaz arkamda şu var bu var ben buraya geldiysem bir gücüm var burda sen varken kimse buraya gelmez denildi diyenleri almak lazım.Öğretmenler çalışma şevki bırakmayan kendini oırda tutacak kişilere olabildiğince okul imkanlarını peşkeş çekenler bence gitmesi lazım.Okul idaresi tcrübe işidir.İdarecelikte staj yapıp deneyim kazanılcak yer değil okul müdürlükleri sanırım.

sivas__
20.05.2016 10:57:18
sivas meb birde süpriz yapsada yapacağı duyuruları erken yapsa.Her zaman beklenen duyuruları en son dakika en son iller arasında.İl içi atamalar başladı iller ildeki boşlukları yayınladı bi kaç gün önceden sivas mem de saat 11.10 hala yok.Sistem açık değil.İl içi atamalr vs yıllardır hep en son zaman neden beklenir.Keşke supriz yapıp ilk açıklayan iller arasında olsa...

suç duyuru
23.05.2016 17:23:40
2 yıl önceki müdür atamalrını sizin haberilerinizde habsettiğiniz gibi sivasta gerek atanan gerek elenen kişilerce o süreç malum. detayalarıyla herşeyiyle araştırılması ve bahsi geçen okullardan aile şirketlerıne dönen okulların aslında idari ve adli yönden araştırılması gerekmez mi?

Yusuf Kul
26.05.2016 16:31:18
no problem. artık milli eğitim bakanımız var.

melihhh
27.05.2016 08:27:40
EFSANE BİR MÜDÜR VAR.SİVASTA EGZERSİZ YAPABİLEN İDARECİ EVDE EĞİTİME GİDEN İDARECİ GEÇMİŞE DÖNÜK TUTUNAKLA HAZILAYIP BİR İKİ YIL BEKLEYİP CEBİNDE GEZDİRİP SONRA İŞLEME KOYAN İDARECİ,KORİDORLARDA SMİTİ SATTTIRIP SATAN KİŞİLERE 50 TL VEREN İDARECİ, İŞKUR ÇALIŞNALARINI KIZIMIN ÖDEVİNİ ARABDAN GETİR,GÜVECİ ARABDAN GETİR DİYE KAPICI GİBİ KULLANAN,ÖĞRETMENLERİN ÖSYM ŞİFRELİRİ İÇİ ODASINA ÇAGIRAN SONRA TEKRAR GELSİNLER DİYE ÇIKAR ÇIKMAZ DEĞİŞTİREN İDARECİ,SINIF İÇİ BOYALARI PARASINI ÖĞRENCİLEREDEN TOPLATTIRAN İDARECİ AHBAPLARINA HER TÜRLÜ İMKANI TANIYAN KIYAK GEÇEN İDARECİ MİLLETİ BENİM YANIMDA YER ALAN ARKAMDA BU VAR ŞU BAR DİYEN İDARECİ,YILLARACA DENEME SINAVI PARALARINI TOPLAYAN KORİDORDA SAGLIK KOŞULLARINI İZNENLER DENETİMLERDEN YOKSUN SATARAK AKŞAM MASASINDA TOPLAYAN İDARECİ....SÖZÜM ONA KENDİNCE SİVASTA MÜLAKTTA EN YÜKSEK PUANLARDAN BİRİNİ BEN ALDIM DİYENN.

melihhh
28.05.2016 13:39:46
bir okul müdürü neler yapıyor.2 yıl önceki olayları şimdi aklına geliyor.Bir yıl önceki 3 ay önceki olayları tarihisz tuatanaklarla kendini kurtarmaya çalışıyor.Okul müdürü sormazlar mı neden yetkin varken soruşturma açma ifade alma uyarı yazısı yazma hakkın varken neden yapmayıp iki yıllık olaylar aklına geliyor.Bunun yanında simit paralarını okul aile birliğine yatırdın mı.hizmetllilere 50 tl veririken izin onay aldın mı,kırtasiyeceler okulda sınıfalra kadar çıakrken neden sesin çıkmadı,müdür yardımcısı tabelasını müraccatlar bile başlamadan astırmadın mı,tutanaklar ai,mza atan öğretmenin birinin denetimien cuma günü son ders aatinden öbce gitmedin mi, diğer öğretmeni veliyle kavga etiiği bildiğin halde çoocugun başka okula usulusüz ikameti olmamasına rağmen başka okula göndermedin mi, yıllarca toplanan öğretmenler veresiye defteri gibi fotokopi defteri dagıtırılken nerdeydin, bir bayan hizmetliye çocuğunun gözü önünde elini beline atarak 19 ltlik su bidonun kaldrı demedin mi, cep telefonun arayarak bir çok hizmetli varken bana çay geitr yemegi getir suyumu getir demedein mi,bir öğrenci okula bir yıl içersinde bir ay gelirken müdür yardımcın veliye haftada iki gün yeter demediniz mi,kendi kurtarmak adına herkese peşkeş çekmedin mi.bazı öğretmenleri çocugunun doğum günü için evine göderirken var kafa izni verirken arkasından izin verirken ek dersini tam yazmadın mı, rehber öğretmenin öğleden sonra evde çocouk bakarken var göstermedin mi sponsor buldum şunu yaptırdım derken sınıf içi boya paralrının neden vellerden toplattırlmasına müğsade edip anahtarı hafta sonları ve 5 ten sonra verekek dışardan ihaleyle satın alma komisyonun izniyle yapılması gerekirken neden yaptırdın kırtasiyecei müdür yardımcısının odasının yanındaki hababıbıb sınıfa kadar girip test sistemini kurarken nerdeydin, kermes yaptırıp uç öğretmen size yüzde yüz sözü veriyorum diğeröğretmenler yüzde on müdür yardımcın teklif etmedimi sonrada bir öğretmen 4 sınıfları sevmiyorum kermes yaptırmayacağım demedin mi ve öylede olmadı mı. 2013 de alınan projesiyonalr barkod zimmetlem ilerni neden uzun sire bekledin ve 2013 de alınan projesiyonalrı 2015 mayıs bakroduyla nasıl bakrodladın.Bunun için fatura gerekir.Düşünmek lazım 2013 de alınan projeksiyonun 2015 kayıdı için fatura lazım isnanın akılana geliyor acaba fason fatura mı buldu diye?Gerçi egzersiz yapan evde eğitime giden birine simit sattırıp her hizmetlilere 50 tl veren ve akşam paraları masasında yoplyana için herşey normaldir dimi...

hakan
30.05.2016 21:09:06
sivas´taki okullara köylerden,ilçelerden kıdemsiz ,idarecilikten anlamayan sosyalleşememiş kişiler idareci oldu.ebs nin tüm tetikçileri idareci oldu.

Meb
31.05.2016 18:02:35
Bakanlik internteki haberleri izleyip gerekli idari ve adli islemleri yapacagini yazi ile bildirmis.Alkislanacak bir karar o kadar habere o kadar duyuma ragmen bisey yapilmamasi soz konusu haberlerin yok sayilmasi ilginc zaten.Sivas postasi olarak inşaallah sivast gorunun sirin yuzlerin arkasindaki mevzuata uymayan yakin diyaloglari neticesinde usulsuzleri kurumlari maddi manevi zarara ugratanlara bakanlik dava sorusturma acar.Sivas postasi olarak bu okullari ve idarecileri desifre etmeniz dilegiyle...Aslinda ilk olarak sizin haberler ce yorumlardaki okullarsan baslasalar guzel bir ornek olacak...

....
31.05.2016 20:13:25
Öyle öğretmenler varki kendi öğrencisine para ile özel ders verir hemde para ile hemde öğrencinin evinde ama kimsenin bilmediğini sanırr.

....
31.05.2016 23:11:16
öyle okul müdürleri var ki Vali bey re´sen evde eğitime atamış.Kendi öğretmeni varken zümreleri varken sivasta o sınıfı okutan ve sivasta diğer sınıf öğretmenleri varken okul müdürünü Vali Bey re sen atamış.Tebrik ediyorum.Evde Eğitim uygulamasında bu kadar farkındalık.Birde egzersiz yaparmış.İdareciyken nasıl olur verilir oda merak konusu mesai saatleri içinde.Ha birde 2. sınıftan alt sınıfa öğrenci verirmiş.Uzun süre iki çocuk 2 de iken birinci sınıfta ders görürmüş sonra hooop 3. sınıf olmuş.Bir bakmışşın 2 sınıf derslerini çocuk nerde görmüş rüyasında gariplikler dünyası.Sonra koridorda simit sattrımış her akşam parasını alırmış aylıkta 50 tl verirmiş.Düğün salonu paralarını bazen elden alırmış.Birde derme çatma 3d sinemaları paraları sınav paraları..Periyodik toplanan yılda 8 kez yapılan deneme sınav paralrı.Okul aile birlğine kaydetse sınav paraları sıkıntı sınav parası diye kaydemez.Kaydetmese daha büyük suç ama ne yapmış merak konusu.Hiç kar almadık dese külahımı suraya koyayımda ona anlat demek geçer insanın içinden..Evde eğime giden ve eğzersiz yapan idareciye.Sonrada hizmteliye dermiş ki para çok koyacak yerim yok.Sonra bayan hizmetliye çoçugunun yanında 19 ltlik su sebili ni kaldır dermiş eline beline atarmış.Sen öğretmen olursan ben bu mesleği bırkaırım karasinek dermiş.Bir başka hizmetliye kızımın ödevini getir güveci arabaya koy sunu getir dermiş.Odasına gelince kurulurumuş yemegimi masama koy çayımı getir dermiş.Sonra da osym şifresini değiştimiş bazı öğretmnelrin odama bir daha gelsin diye komik...Bazı öğrenciler okula gelmezlermiş haftada ikj gün yeter dermiş.Dakika hesabı yaparken bazı öğretmenlere çocugunun doğum günü 2 dersten sonra izin veririmiş.Ve defterleri doldur dermiş..Sonra pazarlıklar bazı şeylere göz yummalar.Bir kırtasiyeci ahbabının sınıfına kadar girermiş.Hatta ders saatınde dışarı çıkıp ek kaynakları ahbabı alırmış.Müdür ahbabı öğretmene el sallarmış sorun yok diye..Ve kimsenin görmediğini bilmediğini zannedermiş bunları.Birde ahbabına halk eğitim halk oyunları eğzeriz hazırlığı yaparmış sonrada aman ha kimse duymasın şu sınıfların velisine dağıt der gibi saklmabaç oynarmış.Deve kuşu kafasını kuma sokmuş ama gövdesi dışardaymış.

60.YIL
3.06.2016 07:18:04
60.Yıl ilkokulu MÜDÜR YARDIMCISI bekir tanyıldız Eyüp TANYILDIZ´ın akarabasıymış. Hiçbir ozelliği olmayan bu KİŞİYE kim referans oldu ALLAH AŞKINA. oKUL MÜDÜRÜ BUNUN İSMİNİ GÖREVLENDİRME İÇİN NASIL YAZDI? Bu vasıfsız insanlar neden işgal ettikleri yerleri bırakmıyorlar. Eğitime katkısı olmayan orayı terk etmeli.Allahtan korkup, kuldan utanmalı

nerden düştüm buraya
6.06.2016 13:46:15
TEMİZ e oy için hangi okullar delegelere peşkeş çekiliyo ??? uyumayın artık...

menfaat birlikteliği
7.06.2016 16:00:28
öyle şeyler oluyor ki.Soruşturma açılsa bile aranıyor üst yetkililer tarafından(kendi ifadeleriyle)bunları yaptın mı diye bunlar gerçek mi maddelerin hepsi söyleniyor?Ya Allah aşkına kim der ayranım ekşi.Sonra tarihsiz tutanaklar zamanında yapılmayan sözler geliyyor akıllarına.O tutanakları tutarken kırtasiyeci sınıfa kadar girmiş hatta okul müdür yardımcıısının odasında sınıf olmasına ragmen birde ders saatinde çıkıp basılı materyal kaynak almış gelmiş.Diğeri ise veliyle kavga etmiş tüm mahalle çalkanıyor.Çoçuk ikamet uygun olmamasına ragmen aşağıdaki okula kayıt ediliyor.Hayretle izliyoruz bakalım sonu nereye varacak.Sanırım Bakanlık müfettişi ve savcılıkta bitecek.Bu kadar olur pes diyor insan yaaa.Ha bu arada bektaşi gibi cümlenin yarısını alıpta tutanaklara yazmak ta güzel marifet.Ha bu arada sınıf boya paralarının toplatılması.Hadi diyelim para vermedik boyayana denilse hiç akıla gelmez mi yarın öğrencilerden toplanan paraların hesabı sorulursa..

Nurgül Yıldız
10.06.2016 14:24:59
Büyük bir emek karşılığı anadolu liselerini kazanarak giden çocuklarımız, bu okullarda idarecilerin önemsememezliği,yerlerini koruma dertleri,okullardaki ahbab çavuş ilişkileri,çalışmayan rehberlik servislerisayesinde harcanıp gitmekte.Öğretmenlerin devlet bize bu hakkı veriyor diye 80-120 lira arasında değişen ders fiatları velileri çıkmaz yola sokmuştur.Bir zamanlar parası olmayan vatandaşlar özel doktora muayene olmadan tedavi olamazlardı.Şimdi ise özel ders olmadan öğrencilerimize ders verilmemektedir.Tabiki vakurlu duruşları ile kendisini eğitime adamış öğretmenlerimiz hariç.İnşallah sayın Milli Eğitim müdürümüz bu gidişe bir son verir,okullardaki idareci ve öğretmen perfonmans notlarını tekrar gözden geçirirler.