ŞİMŞEK ŞEHRİN YANINDA

ŞİMŞEK ŞEHRİN YANINDA

Sivas'ta ki görevine deprem sonrası başlayan Vali Yılmaz Şimşek ağır aksak ve alınmış yanlış kararlara dur diyerek başladı. Anlamsız bir kararla depoda hiç edilecek CNC tezgahlarına hareket gelmesi için devreye girdi.

Gazetemizde “Eğitimde Tezgah” başlıklı haberle dile getirdiğimiz Milli Eğitim Müdürlüğünün almış olduğu anlamsız ve skandala yakın bir karar sonrası ilimizdeki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi binaları riskli göründüğünden bu binalarda eğitim yapılmamasına , öğrencilerin başka okulda  eğitime devam etmesine karar verildi .Ancak bina sıkıntısı olduğu için eski binadaki atölyelerin içinde olan makine ve cihazlar bir depoya taşınmıştı.

Depolarda bekletilerek çalıştırılmayan bu kıymetli CNC tezgahlarının amacına uygun bir şekilde değerlendirilmesi için Sivas Meslek ve Teknik Anadolu lisesi bu CNC tezgahlarını talep etmiş ancak müdürlük tarafından olumsuz olarak karşılanmıştı. Bu red kararı sonrası hem tezgahlar çalıştırılmayarak depoda bekletilerek özellikle elektriğe mevcutlarındaki şarjlı pillerinden dolayı sürekli bağlı olup çalışması gerekirken bozulmalarına ön ayak olunmuş hem de bu okulda eğitim gören çocukların gerekli eğitimi almalarına mani olunmuştu.

Önemli bir STK'nın da devreye girerek konuyu Milli Eğitim Müdürüne götürmesine rağmen bu red kararından geri adım atılmamışken 6 Şubat depreminden sonra koordine Valisi olarak Malatlaya'da görevlendirilen Yılmaz Şimşek'in şehre dönüşünden sonra bu cihazlar için doğru olan karar alındı.

CNC tezgahlarını talep eden Sivas Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Vali Yılmaz Şimşek'in devreye girmesi ile cihazlara kavuşurken yine dövizle yurt dışından alınan bu cihazlar depo köşelerinde bekletilerek arıza vermesindense eğitime katkı sunması için adım atıldı.

Gazetemiz olarak emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.



Anahtar Kelimeler: ŞİMŞEK ŞEHRİN YANINDA