ŞİMŞEK ŞEHRE HAKİM

ŞİMŞEK ŞEHRE HAKİM

İlimize atandığı günden itibaren ve özellikle deprem bölgesindeki görevinden sonra şehrin tüm sorunlarını takip eden Vali Yılmaz Şimşek özellikle Valilik bünyesindeki şirketlerle ilgili konulara hakim.

Büyük şehirlerde belediye başkanının ön planda olduğu Valilik binasını dahi neredeyse halkın bilmediği, il valisini çoğu kimsenin tanımadığı gerçeği varken Sivas gibi illlerde ise Belediye başkanlardan ziyade şehrin İdari Amiri olan Valilerin isimlerinin ve makamlarının büyük karşılığı olduğu gerçeği değişmiyor.

Bununla birlikte şehrin İdari Amiri olarak görevlendirilen kişilerin yanlışları, hataları söylenmediği gibi üzerine çok yaşa padişahım söylemleriyle hem bürokrasi içeresinde hem de şehrin ticari yapısında yanlış yollara sapıldığı bir sonuç olarak yıllarca göze çarpıyor.

Yedi ili etkiliyen büyük deprem öncesinde ilimize atanan Vali Yılmaz Şimşek her geçen gün şehrin idari yapısının yanı sıra ticari yapısını da çözüyor. Bir dönem FETÖ operasyonu dahi ilimizde ekonomi çöker diyerek yapılmadığı da göz önünde bulunuldurulursa ki ekonomi, bürokrasi ve odalarda saadet zincirleri kurulduğu gerçeği her dönem dile getirilmekte.

Özellikle FETÖ'nün maklubelerini kaşıklayanların yıllardır Sivas siyaseti, ticari ve bürokrasine yön vermesi halen izlenmekte.

Bununla birlikte Valilik bünyesindeki şirketlerin şeffaflığı yıllardır tartışılıyor. Özellikle Yıldız dağı tesislerinin yapılışı, kimin yaptığı, nasıl tekliflerle yaptığı konuları başta olmak üzere.

Yine bu şirketlerin bir çok konuda kullanıldığıda kamuoyunda konuşulurken İl Genel Sekreteri görevi yapan Vali Yardımcısı Kadir Algın'ın iddialara göre Vali Yılmaz Şimşek'in istiği doğrultusunda kararnamede isminin çıkmasının yanı sıra Buruciye A.Ş. deki ve diğer şirketlerdeki sıkıntılı sürecin temize çıkarılması da hedeflenmekte.



Anahtar Kelimeler: ŞİMŞEK ŞEHRE HAKİM
murat sönmezz
6.10.2023 08:47:58
Sayın Vali buruciyeyi mustafa dan himmetten nasıl kurtaracak birde belediye sidaş ta Recep taşpınar vakası var bunlar biliniyor konuşuluyor.Sivas ta iyi yöneticilik yapacak çok insan var.Sayın Valimiz bunlara prim vermeyecektir