ŞİİRSEL DUYGULARLA YÜKLÜ GÖNLÜMÜZ

ŞİİRSEL  DUYGULARLA  YÜKLÜ  GÖNLÜMÜZ

ŞİİRSEL DUYGULARLA YÜKLÜ GÖNLÜMÜZ

      Şiir dünyaya öylesine sarılmıştır ki, insanın yüreğine işleyen sözleriyle. Her bir cümlesi ve kıtasıyla anlatır kendini özüne vardırarak insanoğluna?

      Apayrı bir dildir şiirin duygusal, ahenk dolu sözleri gönüllerimizin ve ruhlarımızın bam teline dokunan billursu sözleriyle?

      Dünden bugüne kafiye kafiye hüznüyle ve sevinciyle hayatı tanımlayan kadifemsi dokunuşlarıyla tatlı bir esintidir duyguların dünyasında?

      Her şairin kendine has duygularını anlatan şiiri doyumsuz bir yolculuğun tarifidir sanki. Yüreklerde ılık ılık akan duygular bazen coşkun nehirler misali akar gider. Şairin her bir sözü, o şiiri okuyanı alıp götürür diyar diyar?

      Kimi zaman duyguları dalgalandırır, bazen de kimi zaman sakin bir deniz misali sıkıntıları alır götürür okumanın verdiği rahatlığıyla?

      Duygularımızın ikinci adresi gibidir, saf berrak anlatım ve hitap şekliyle. Yaşadığımız şu hayat ayrı bir ilham kaynağı da olur zaman zaman gerçek yönleriyle, her şiirin kıta kıta sözlerine?

      Hayat insanları öyle yerlere getiriyor ki, daha önceleri aklınızdan geçmeyen bir dolu düşünceleri hissettirdiği gibi bunları da yaşattırıyor. İşte bunlar ki, bazı zamanda şiirlere yöneltiyor bizleri o an bir şeyler karalamak geliyor içimizden?

      Bir anda insan geldiği noktaya kendi de şaşırıyor. Hissettikleriyle beraber yaşananlar, gerçek mi rüya mı dercesine. Hayat bu her yönleriyle bizlere neler de yaşattırıyor, yarınlarımız bilinmeyenlerle dopdoluyken?

      Aslında biraz da bizler düşüncelerimizle hayata yön vermeye çalışıyoruz. Hani bazen derler ya, bir şeyi ne kadar düşünürsen bir dua gibi yerine gelir. Ya da şöyle diyelim; bir sözü kırk defa söylersen gerçek olurmuş?

      Şiirlerde bir yerde insanların gerçeğini yansıtıyor. Şairlerin duygularını anlatan, beyaz kâğıtlar da dile gelen şiirler yazanın duygularına en güzel tercüman, derinlemesine okunduğu zaman. Şiiri kâğıt üzerinde uzun uzun düşünerek yazan şairler, kelimelerin sesleriyle konuları arasında bir benzerlik veya çağrışma ağı kurmaya çalışır yüreklere hitap şekliyle. Bir hoş sedadır ki, şiirin kendine has tutkulu yönü sessizliğinin içinde ağır bir edayla, insanoğlunun bütün duygularını içine alarak?

      İşte hayat tüm gerçeğine rağmen kimi zaman şiirsel yönüyle daha bir duyguları ön plana çıkararak, gözlere ziyafet çekercesine kendini sergiliyor. Hayat böyle bir şey sevinciyle, hüznüyle şairlerin duygu yüklü sözleriyle dizelerinde, hem de öylesine muhteşem bir biçimde?

                                   Sende kendimi gördüm ben

                                   Dize dize her bir sözlerinle

                                   Unuttuklarım aklıma geldi

                                   Aslında unutmamıştım da

                                   İçimde uyutmuştum senelerce

                                   Duygularım sözlerinle dalga dalga

                                   Serin bir deniz havası sanki içimde?



Anahtar Kelimeler: 0