SIFIR ARABAYA 1 YIL

SIFIR ARABAYA 1 YIL

İlimizde dahil olmak üzere ülkede yaşanan ekonomik sıkıntı her ürün için kuyruk dönemlerine geri dönmemize sebep oluyor. Sıfır araba almak isteyenler 1 yıldan önce neredeyse gün bulamazken siyasilerde havalar 1500.

Siyasilerimiz ve çoğu bürokrat milli aracımız olarak tanıtılan TOGG ile fotoğraf çektirip orda burda paylaşırken asli vazifeleri olan karaborsacılık modeli satışlarda patlama yaşanan otomotiv sektöründe bayilerden araç almak için 1 yıl gün veriliyor.

Seçimlerin vazgeçmeyen adayı olarak tanınan Topgül'ün son vazifesi ile reklam paylaşımları hız kesmeden devam ederken ülkedeki sıkıntıdan bi haber fotoları sosyal medyayı süslüyor.

Pandemi döneminde yaşanan çip kırizi ile başlayan ve ülkmezide son 3 yılda boy gösteren ekonomik buhranın yarattığı etkiyle birlikte otomotiv sektöründe içler acısı durum gün yüzüne çıktı.

Bir kesimin işi karaborsacılığa vurduğu bu dönemde en ucuz otomobili dahi almak isteyenlere 1 yıl süre veriliyor. Gelecek zamlar da cabası olurken şu an 540 bin TL ye satılan 2023 model bayi çıkışlı sıfır aracın aynı opsiyonlu eşdeğerinin 2022 çıkışlı olup plakası takılmış sıfır km.si ise 800 bin TL den ikinci el olarak satılıyor.

Acaba atanmış ve seçilmişlerin işi buldukları mikrofonla gülücükler saçıp hava atmakmı yoksa bu vahim durumdan çıkış için plan proje üreterek bunu yetkili kurumlarla birlikte sıkı denetimle hayata geçirmekmi olduğu da merak konusu.

Başkanın çok ilgilenmediği memleketlerde vekillerinin göreve sarılması ise kamuoyunda takdirle alkışlanıyor.



Anahtar Kelimeler: SIFIR ARABAYA