SİDEMİR GERİ ADIM ATTI İŞÇİLER İŞ BAŞI YAPTI

SİDEMİR GERİ ADIM ATTI İŞÇİLER İŞ BAŞI YAPTI

SİDEMİR GERİ ADIM ATTI İŞÇİLER İŞ BAŞI YAPTI

Sivas - Demir Çelik A.Ş. (SİDEMİR) işçileri Pazartesi günü akşam saatlerinde başlattıkları iş bırakma grevini sonlandırarak dün sabah itibariyle iş başı yaptı. İşçilerden aldığınım bilgilere göre dün gece geç saatlerde Fabrika yetkilileriyle yapılan görüşmeler neticesinde işten çıkarılan 12 kişinin tekrar işe alınması kararıyla iş başı yapma kararı aldılar. SİDEMİR işçileri alamadıkları maaşlar konusunda önümüzdeki günlerde yetkililerle görüşmeye devam edecekler.

Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren 12 işçinin işten çıkarılması ve maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yapan Sivas Demir Çelik A.Ş. (SİDEMİR) işçileri verdikleri mücadele sonucunda Fabrika yetkilileriyle uzlaşma sağlayarak dün itibariyle iş başı yaptı.

4 gün boyunda gece gündüz demeden Kongre Müzesi bahçesinde eylemlerini sürdüren SİDEMİR işçileri önceki gün akşam yine Kongre Müzesi bahçesinde eyleme devam ettiler.

Saat 22.00 sularında fabrikada çalışmaya devam eden ve eyleme katılmayan bazı işçi ve Formenlerin de eyleme dahil olmasıyla birlikte, fabrika yetkilileri işçilerle orta yol bulmak için bu alana geldi. Gece geç saatlere kadar yapılan görüşmeler nihayet olumlu sonuçlandı.

Eylemi sürdüren 400?ün üzerinde işçi Fabrika yetkililerine ilk şart olarak işten çıkarılan 12 işçinin tekrar işe alınmasını istedi. Eylemin ilk günlerinde 12 kişinin tekrar işe alınamayacağını kaydeden fabrika yetkilileri geri atmak zorunda kalarak işçilerin bu talebini kabul ettiler.

Alamadıkları maaş ve sosyal haklar konusunda işçiler ile fabrika yetkilileri arasında henüz netlik kazanan bir gelişme olmadığı belirtilirken, önümüzdeki günlerde maaşların ödemesi konusunda da anlaşmaya varacakları kaydedildi.

Önceki gün Noter huzurunda istifalarını veren SİDEMİR işçileri dün öğlen saatlerinde Ethem Bey Parkı?ndan kent meydanına kadar yürüyüş yapma kararı almışlardı. Bu eyleme ulusal medyanın da büyük ilgi göstermesi bekleniyordu. Diğer taraftar SİDEMİR yetkilileri yine dün öğlen saatlerinde yaşananlar ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceklerdi.

Ancak dün gece yaşanan gelişmelerin ardından SİDEMİR işçileri yürüyüşü iptal ederken, fabrika yetkilileri de basın toplantısını iptal etti. Son günlerde ilimizde eylemler gündemi meşgul ederken, SİDEMİR işçilerinin bu eylemden olumlu netice alarak sonlandırması işçilerin ve ailelerinin yüzlerini de güldürdü.



Anahtar Kelimeler: 0