SİCİLİMİZ BEMBEYAZ KALDI

SİCİLİMİZ BEMBEYAZ KALDI

Dün 3 Bakanın istifa etmesinin ardından İl Başkanları Toplantısında konuşan Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ?11 yılda zaman zaman hakkımızda iftiralar karalamalar oldu. Ama sicilimiz bembeyaz kaldı. Aramızdaki kötüleri ayıkladık,

Dün 3 Bakanın istifa etmesinin ardından İl Başkanları Toplantısında konuşan Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “11 yılda zaman zaman hakkımızda iftiralar karalamalar oldu. Ama sicilimiz bembeyaz kaldı. Aramızdaki kötüleri ayıkladık, ya da düzelmeleri için zaman verdik” dedi.

Geçtiğimiz hafta yapılan operasyonlar sonrasında dün Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Bakanlık görevlerinden istifa ettiler. Erdoğan Bayraktar ayrıca Milletvekilliğinden de istifa etti.

İstifaların ardından ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Erdoğan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değindi.

“11 yılda zaman zaman hakkımızda iftiralar karalamalar oldu” diyen Erdoğan, “Ama sicilimiz bembeyaz kaldı. Aramızdaki kötüleri ayıkladık, ya da düzelmeleri için zaman verdik” dedi.

Başbakan Erdoğan İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Bakın 9 gündür bir operasyon yürütülüyor daha ilk gün adı konuldu büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu, 2. gün tarihin en büyük rüşvet operasyonu. İlk günden itibaren içeriden dışarıya bilgi sızıyor.

O zaman kusura bakmasınlar. Yürütmenin uzantısı, yargının belli bir yapı içerisindeki safhası demek ki bunlar servis yapıyorlar. Bize düşen nedir? Burayı da temizlemektir. Bir taraftan beraatı zimmet asıldır diyeceksin, öbür taraftan da servis yapmaya devam edeceksin. Bu insanları kirletmeye kimsenin hakkı yok.

Bugüne kadar birçok olay yaşadık. Bu olayları yaşayanlar, belli bir müddet sonra beraat ettiler. Bu beraat eden insanların o süreç içindeki kirletilmelerinin bedelini kim ödeyecek? Fotoğraflar, belgeler, iddialar her gün manşetlerde, ekranlarda. Ve garip garip montajlar. Yani bunlar bunu bundan sonra da yapabilecek karakterdedir. Bunun üzerine yetiştiler. Bu mudur hukuk? Yürütmenin içinde olanlara da söylüyorum. Bu mudur yürütme?

Eğer kararı muhalefet verecekse, mahkemeye ne ihtiyaç var? Kararı medya verecekse uzun hukuk süreçlerine ne gerek var?”



murat
25.12.2013 09:19:11
bu ne demek şimdi ?aralarında ki kötüler ayıklanmış,sicilleri bembeyaz kalmış.herşey bitti yani ,ne güzel memleket ya!

SİVASSSPORRR
26.12.2013 09:12:11
benim başbakanıma ve partisine bir şey dediğim yok ama o 3 bakanın yerinde doğan ürgüp olsaydı Siz Demediğinizi bırakmazdınız işte ADİL BASIN haber yapmadığınız bunun bir göstergesidir

cetin
26.12.2013 16:19:48
biraz da diğerleri yesinler bakalım.

58
31.12.2013 15:31:32
EEE.adam ne demişti çıraklık-kalfalık-ustalık.evet ustalık mükemmel, eğer ülkesini seven biri olmuş olsa kendi yaptı demiyorum bunca beraber çalışmış olduğu onay verdiği arkadaşlarının ne yaptıkları ortada sonrada sicilimiz demek için insanın nasıl bir düşüncesi olmalı. bu şunu gösteriyorki ustalık böyle bir şey.

günay aktaş
13.01.2014 09:31:07
AİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ,, güneş balçıkla sıvanmaz.. bunları atalarımız söylemiş güzelde söylemiş, değilmi? başbakanın 25 yıldır ta istanbul belediye başkanı iken en güvendiği adamı erdoğan bayraktar, şöyle dedi.. ben ne yaptıysam başbakanın bilgisi dahilinde yaptım... nokta bakanlıktan ve millet vekilliğinden istifa ediyorum. oğlum bunları yaptıysa cezasını çeksin. ama yapılanlara isyan edip bir koltuk uğruna yerinde oturup göz yumduysa oda günah, yani yememiş ama makam uğruna göz yummuş.. eskiler hatırlarmı bilmiyorum, sivasta bir agop amca vardı ufak bir lokantası vardı ama içkiliydi. kendisi ne sigara içiyordu nede içki, ama lokantada hem hertürlü içki hemde kaçak mavi malbora sigaraları vardı ve satıyordu. yani içmiyordu ama içiriyordu. eğer , erdoğan bayraktarda öyle yaptıysa nafile, yani yemiyordu ama yediriyordu.. devletin malını yemekte yedirmekte en büyük haramdır. bu konuyu referandumda kelime oyunlayla ak partiyi destekleyen sivas müftüsü yusuf hocaya sormak istiyorum bu devletin malını dolayısıyla milletin hakkını yemek helalmidir, harammıdır? hocam o gün dediğiniz sözün arkasındaysanız lütfen açıklayın itikatinizi ölçelim bizde size saygı duyalım. saygılarımla