SEVİNİN YEREL SEÇİM ZAMANINDA YAPILACAK

SEVİNİN YEREL SEÇİM ZAMANINDA YAPILACAK

SEVİNİN YEREL SEÇİM ZAMANINDA YAPILACAK

Siyasetin içinde olmak, siyasi dinamikleri takip etmek, herkesin takdirini kazanmak zor iş. Hele ki ülkemizde ağzınızla kuş tutsanız bile yaranamazsınız çünkü birisi çıkıp ? kardeşim bu kuşun tüylerini niye yolmadınız, siz halkı düşünmüyorsunuz? diyebilir. Önemli olan bireylerin değil genelin memnuniyetini sağlamak ve yaşam standartını olabildiğince yükseğe çıkartabilmek. Ülke bunun için çabalarken biz haliyle yerel yöneticilerin bu noktada ne kadar başarılı olduğuna bakmak zorundayız. Yerel seçimlerin erkene çekilmesine dair atılan adımlar ve yapılan hesaplamalar tutmadı ve yerel seçimler Mart 2014?de yapılacak. Bu duruma sevinenler ise hiç şüphesiz bir daha seçilme ihtimali olmayanlar. Gerçi seçimlerde yeniden aday olacak bu başkanlara şanslarını sorsanız kendisinin yeniden seçileceğine kesin gözüyle bakıyorlar ve tabiki bu sese inanan sadece kendileri. Kendine yabancı olanın ve kimseyi duymayıp gökkubbede sadece kendi sadasını duyanın hizmet etmesini beklemek de çok mantıklı değil haliyle.

Güzelim şehrin bugüne kadar sahibi çıkmamış eyvallah ama koltuğa her oturan da bu modaya uyuyor ve sadece makamı sahipleniyorsa sorunu sadece makamda aramamak gerekir. Gerçi birde olayın şu yönü var, makama oturan insanlar hizmeti layıkıyla yapabilmek için iyi bir ekibe sahip olmalı ama görüyoruz ki bizim memleketin makam odalarını paylaşan ekibin dahil olduğu kaptan köşkü su almış ve sadece kendilerini değil, şehride batırmışlar.

Nüfusu ve gelişimi kaplumbağa hızında olan ve çevresinde ki illerin çok gerisinde kalıp ?şark?laşan Sivas?ın büyüyen bir şehir olması sadece rüyalarda görülebilecek bir durum. ? biz iktidarı alırsak? cümlesinin devamında projeler dizilidir her zaman ve yine o projelere hayata geçmez hiçbir zaman. Seçim dönemi yaklaştığında bir hareketlilik başlar aceleyle birkaç proje tamamlanmaya çalışılır ki, ? bu projelerin bitmesi için bana bir dönem daha bu makamı vermeniz lazım? bahanesine sığınılıp makam yeniden kişiye bahşedilsin. Daha öncede söyledim  seçmen bu tarz numaraları artık yemiyor. Yapacaksın hizmeti, bütün projelerini hayata getirecek ve sonrasında yeni projelerle halkın önüne çıkıp oy isteyeceksin. İnanmaktan değil, vefadan dolayı sandıktan çıkanların o vefaya uygun olarak gece gündüz demeden çalışması ve üretmesi gerekirken, bal yapmayan arı gibi gökyüzünde nazenin salınmasının doğaya ve haliyle şehre katkısı yok. Peteği boş bırakırsan benim balıma kimse para vermiyor diye de hayıflanamazsın haliyle.  Tabi hiç mi bir şey yapılmadı, yapılanlar var hak yemeyelim. Ama çok daha fazlası vaadedilip azıyla yetinin denmesi karşılık bulmuyor.

 Bütçeden az pay alıyoruz cümlesi bahane olarak gösterilmesin çünkü bütçede kesinti olmadığı zaten biliniyor. İktidar partisine dahil değiliz o nedenle musluktan su gelmiyor denirse Eskişehir, Şanlıurfa ve birçok il örnek gösterilebilir. Deneme tahtası yapmaktan vazgeçin güzelim kenti. Merkezde ki trafik yoğunluğunu artan araç sayısına bağlıyorsanız hemen ortaya bir plan çıkarır trafiği rahatlatacak yeni yolları devreye sokarsınız. Etrafa dubalar koyarak şehrin zaten dar olan yollarını iyice küçültmenin anlamı yok. Gerçi bu dubaların planını yapan zeka kimdir bilmiyorum ama bilgisayara program yükleyip sorsanız ?yahu biz bu dubaları nereye koyalım? diye size çok daha mantıklı bir cevap verir. Seçildiğiniz zaman sevinmiş ve şehir şimdi kazanacak demiştim ki bunu sizde biliyorsunuz. Ama süreç içerisinde bir kere daha görüyorum ki siz bile bu kadar başarısız olacağınızı tahmin etmemişsinizdir.

Geriye kalan süreyi iyi kullanın bari. Makamınızı devredeceğiniz kişilelere hayal ettiiğiniz ama çok geç başladığınız için yarıda kalan projeleri tamamlama imkanı verin ve böylece sizin değerinizi bilmeyen bizler olalım, vesselam.

cemilduymaz@hotmail.com



Anahtar Kelimeler: 0