ŞEHRİ DİZAYN ETMEYEMİ ÇALIŞIYORSUNUZ!

ŞEHRİ DİZAYN ETMEYEMİ ÇALIŞIYORSUNUZ!

Secilmiş Bir Siyasetçi olarak, elindeki güçleri hoyratça kullanan bir bürokratın Siyaseti zayıflatan bu gidişatına, dur demesini, bir duruş göstermesi ve kayak simülatör merkezinin yalanlarla hurda hale getirilmese engel olması...

Birçok sektörde faaliyet gösteriyor ama bunların içerisinde en popüler olanı Yıldız Dağı Kış sporları turizm merkezi ve şehir merkezinde bulunan Kış sporları Eğitim merkezi kendi tabirleri ile meva restaurant.

Kayak sporunun dünyada her zaman her kesimce kabul edilmiş bir popülerliği var .

Şirket bu popüler sporun içine bilinçli olarak girmedi ama tesadüfen içine düştü.

Ve şaşkınlığını yaşıyor.

Diğer taraftan Sivas valiliği,Sivas il Özel idaresi 'nin son yıllarda yaptığı milyonluk yatırımların tamamı işletmesi için Buruciye anonim şirketine veriliyor.

Dolayısıyla şirket çok büyüdü istihdam sağlıyor, piyasaya iş veriyor, iş alıyor, inşaat yapıyor, ihale veriyor, vs.

Sivas Valiliği'nin ne kadar işi varsa geniş bir yelpazede her işi bu şirket yapıyor.

Bu şekilde oluşan güçten dolayı bir vesile genel müdür Mustafa Altun’da güçlendi.

Bırakın normal vatandaşı siyasiler bürokratlar etrafında dört dönüyorlar bu yakınıma inşaat işi ver, bu yakınıma iş ver şu işinizi şurada yaptırın gibi.

Farklı bir konu ise şirketin elinde bir kış tatil merkezi, şehir merkezinde rağbet gören bir restoran işletmesi var kurum kuruluşlar, stk'lar, vatandaşlar oradan bireysel ve toplu organizasyonlarda indirimli faydalanmak veya başka sebeplerle Mustafa Altun'un etrafında dört dönüyorlar.

Ve bu güç zehirlenmesinin sonucunda henüz bundan 4-5 yıl önce yapılmış bir eğitim merkezinin taşınma suretiyle yok edilmesi şehirde gündem konusu.

O kadar apsürt bir durum ki, bu merkezi yapan ile ortadan kaldirmaya çalışan aynı irade 

Taşınsın mı, taşınmasın mı?

Doğru mu yanlış mı gıyabe yapılan haberler.

Sayın İsmet Yılmaz yeni bir yeri yapılana kadar taşınmasın dedi.

Kayak sporunda faaliyet gösteren kulüpler dernekler ve Spor camiası yerinde kalsın diyor.

Mustafa Altun'da ısrar ile İl Genel meclisinden tesisin taşınması ile ilgili karar çıktı. Tahminen yürürlüğe girmesi içi  sayın Vali beyin imzası ile yürürlüğe giriyor.

Merak edilen İlin abisi eski Bakanı Sn İsmet Yılmaz halkın isteği doğrultusunda İlin Valisi Yılmaz şimşek e herhalde taşınmasın yıkmayın yenisi yapılana kadar diye bir talimatı olmuştur.

Mustafa Altun’un nasıl bir gücü var ki, buna rağmen tam tersi sayın Vali niye taşımadınız diye yetkililere talimat veriyor.

Şu anda tesisin taşınmasını isteyenlerin hırsı, akılların önüne geçmiş.

Bu taşınmanın sonucu tesisin hurdaya döneceğini bu işi bilen yetkililer defalarca söylemelerine rağmen, Mustafa Altun ın gücü bu karar alınmasını sağladı ve bu tesisin yerine protokolün halkın görmeyeceği iç, içe olunmayacak bir restoranın yapılabilmesi.

Değer mi Mustafa Altun, sana tüm bunlar aferin biz protokole çok güzel ortam hazırladın sözünü duymak icin mi?

Mustafa Altun sonuca zor gidersin, bu tesisi de sana söktürmezler, ama bu iş seni makamından ve gücünden eder.

Şu an şehrin gözleri senin üzerine çevrildi, sen irdeleniyorsun, senin iyi yaptıkların değil, yapamadıkların, kişisel ilişkilerin, ekonomik durumun, yaptırdığın işlerin detayları vs vs.

Allah yardımcın olsun işin zor şu an senin sırtın sıvazlayan, aferin diyenler senin sıkıntılı anında yanında olmayacaklarını bil.

Sonuçta şu an, bir an önce tesis sökülsün taşınsın, ben de bundan kurtulayım, burayı restorana çevireyim düşüncesindesin.

Her şey mübah mantığı ile aylık beslemelerin,  her gün bu konuda yalan yanlış yazıyorlar ve senden aylık almaları gerekeni, resmî, gayri resmi her nasıl tahsil ediyorlarsa alıyorlar.

Bu konuya devlet ciddiyeti ile yaklaşılsa soruşturulsa rakamlar ortaya çıkar bu besleme basın ifşa olur,

Görünen Senin Umurunda değil bu cihazın söküldüğü gün hurda olacağı.

Hiçbir şeyin umurunda olmadığını da bilinen bir şey, bünyende olan şirketlerin büyük bir kısmı zarar ediyor.

Yıldız dağında milyonlara yapılan ama çalıştırmak için hiç güç sarf etmediğin milyonluk telesiyej, milyonluk kütük kafeler bunun en büyük göstergesi öyle bir kaygın yok.

Meva kafe restorant için bu kadar ısrarcı olmasının sebebi ise gücüne güç katmak, daha da büyümek, çünkü yaptığı restoranda padişahım sen çok yaşa bürokrat ve siyasileri daha iyi ağırlayacak elini daha çok güçlendirecek.

Şu ana kadar bürokrasiyi bu kadar çabuk aşmasının yegane birinci sebebi bu restorant. Gece gündüz sürekli siyasilerin bürokratların Ankara'dan gelen üst düzey bürokratların sanatçıların ve Seçkin kişilerin arasında olması.

Ve bunu çok iyi kullanması.

Şimdi soralım.

Acaba, simülatörün taşınmasını isteyen Mustafa Altun mu büyük?

Yoksa yenisi yapılmadan taşınmasın yıkılmasın diye talimat veren sayın İsmet Yılmaz mı?

Vatandaş soruyor Genel Müdür Mustafa Altun bu gücü kimden alıyor?

Hangi Siyasilere güveniyor şu an haberli habersiz siyasilerin adına demeç verdirecek konuma gelmesini nasıl sağladı?

Şu anda Sivas’da vatandaş a sorsan Sivas’ın bürokraside ve ticari güç anlamında en etkili kişisi kim diye, Mustafa Altun diyebilir.

Fakat bu güç artık Sivas’a zarar verir hale geldi.

Bürokrasiyi ve seçilmişleri elindeki güçle oynatır yönetir hale geldi.

Sivas Halkı, şehrin Valisinden, Secilmiş millletvekillerinden,

Bir an önce Yıldızdağı tesisleri ve harcamaları ve de en önemlisi Buruciye AŞ ve Mustafa Altun’un içinde olduğu şirketlerin hesaplarının müfettiş getirilerek incelenmesi gerektiğini bekliyor.

Ve yine en önemlisi şehrin Belediye Başkanı Hilmi Bilginin bu gidişata müsade etmemesi.

Secilmiş Bir Siyasetçi olarak, elindeki güçleri hoyratça kullanan bir bürokratın Siyaseti zayıflatan bu gidişatına, dur demesini, alınan kararlarda bir duruş göstermesi ve kayak simülatör merkezinin yalanlarla hurda hale getirilmesine engel olması bekleniyor.

Şehirde sayın Hilmi Bilgin’in bunu yapacak gücü de var.

Bir atanmışa şehri niye teslim ediyor, müdahil olmuyor Mustafa Altun a dur demiyor serzenişleri konuşuluyor.   

Ayrıca Halk soruyor yeni milletvekili seçtiğimiz Abdullah Güler, Hakan Aksu niye seyrediyorlar müdahil olmuyor.

İsmet beyin halkın iradesini yansıtan sözünü niye bir Mustafa Altun icin yere düşürüyorlar ve temsil ettikleri Halkın isteğini dikkate almıyorlar.



AYŞE ÜNAL
24.07.2023 08:59:19
tamam da similatör haberleriniz sayın mustafa beyi daha popüler hale getiriyor.Yıldız dağının ve iştiraklerinin sivjet sortaşsivtaş bunların sivas ekonomisine ve istihdama katkıları nedir?Mali hesaplar ne durumda.Sayın VALİ konular hakkında iyi bilgilendirilmeli nitekim bu şirketin geçmişini bilmez mustafa altunu bilmez.Sayın Vali konuyu en iyi şekilde yorumlayacaktır.