ŞEHRE YENİ MÜDÜRLÜK KUR - TUR

ŞEHRE YENİ MÜDÜRLÜK KUR - TUR

Kültür müdürlüğüne getirilen Teoman Karaca kültür müdürlüğünü kurtur müdürlüğüne çevirdi. Hayali kur projeleriyle kurmaca işlerin peşinde koşup turizm için de ciddi atılımlar yapmayarak adeta turizmi tur haline getirdi

Eski kültür Müdürü başka yere atanınca Kültür müdürlüğüne getirilen Teoman Karaca kültür müdürlüğünü kurtur müdürlüğüne çevirdi. Hayali kur projeleriyle hayali tur projeleriyle kurmaca işlerin peşinde koşup turizm için de ciddi atılımlar yapmayarak adeta turizmi tur haline getirdi. Ciddi projeler ortaya koyamayan sadece dışarda Sivas günleri ile yetinen kültür müdürlüğünün gercekleştirdiği, getçekleştirecegi bir proje varmı sorularını muhattaba dahi almayan bir yapı oluşturuldu.

En son Keykavus türbesinde dua ederken görüntülenen Karaca beyin bir yakınına siyasete atilamayacagim şansizligim yakamı bırakmıyor dediği belirtiliyor.

Aslında mecliste en çok bulunan benim danişmanlik yaptım ne olacak vekilliği de ceviririz dediği hatta Sivas bana küçük geliyor diye iyiden iyiye sitem de bulunduğu da konusulmakta.  

Hayali projelerle yetinmeyip gerçekçi projelere de kendince atılacaği  konuşulan Karaca nın bu aralar Kongre müzesinin arkasindaki eski adıyla taşli sokaktaki ağaçlardan rahatsız olduğu bunun için sağda solda fikir yürüttügü belirtiliyor. Belediye de bu ağaç kesme işini nasıl yapacaklarını sorusturan Karaca ozellikle yıkılan ordu evinin oraya yapılan Park projesini çok beğendiği ve kongre binasını kapatan ağaçlari kesmeyi kafaya koyduğu bunu yaparak çok büyük bir iş yapacağı inancında olduğu belirtiliyor. Umarız bu fikir şehir kültürü yaşatma derneği tarafından da desteklenmiyor dur. Kongre binası ve çevresi konusunda gündemin içinde olmaya özen gösteren bu dernek Karaca nın bu projesinde n de haberdar olmuşlardır. tarihi binaları golgeliyor düşüncesiyle ağaç kesme ağaç dikme projesinden daha mühim işler i de var kültür müdürlüğünün. Mesala şehir muzesinin neden yeterince tanıtılmadigiyla ilgilenebilirler. Karaca bey Keykavus türbesinin de bulunduğu Sifaiye medresesinin avlusundaki çirkin görüntüleri tespit edip buna çare arayabilir. O kadar çok konu var ki Karaca bey umarız bu konulara da kur-tur kadar ilgi gösterir…



Anahtar Kelimeler: ŞEHRE MÜDÜRLÜK