ŞEHRE DAİR HAYAL KURMAK

ŞEHRE DAİR HAYAL KURMAK

Geleceğe dair hayaller kurarız. Kendimizle, çocuklarımızla, ailemizle, çevremizle vb ilgili. Hemen hemen hayatında hayal kurmayan yoktur. En zor zamanımızda hayallerimizi bir liman bilir, kimi zaman da kurduğumuz bu hayallere sığınarak teselli buluruz. Toplumda başarılı olanlar hayal kurmayı bilenler olmuştur. Bizler düşüncelerimizi bir hayalle bir araya getirip onları surete büründürdüğümüzde; bunu da bir şekilde ortaya çıkardığımızda bazı insanların hayal bunlar boş verin sözlerine inat her şey bir hayalle başlar diyen; derdi, tasası olan, tüm gayreti ile çalışanlarla birlikte olmaya gayret ederiz. Hayal olmadan nasıl yaşanır ki? Bırakın yaşarken hayal kurmayı biz kesin olarak öleceğimizi bildiğimiz için ahret alemine göç ederken yani ölürken bile şehit olarak ölmek için hayal kuran bir milletiz. 

İnsanın yaşadığı şehre dair de bir derdi bir hayali olmalı. Şehirden beslenmeden yaşanmadığına göre;bizim de şehri beslememiz gerekir. Onun için yaşadığı şehre dair güzel hayaller kurmalı insanlar. Şehirlerinde bir ruhu olduğunu belirtmiştik. İşte bu ruhu beslemek için şehre dair hayalimiz ve şehrin içinde olsak dahi şehre gıyaben güzel dualarımız olmalı.

Şehrin mütefekkiri alimi sanatçısı haricindeki insanlarda şu da şöyle olsa nasıl olurdu acaba diye düşünmeli şehirle ilgili bir hayal kurmalı. Bence şehrin bürokratı memuru,önde gelenleri şehir ile ilgili bir vizyon çalışması da yapmalı.Bu dönem şehirde yaşayanlar gelecek nesillere iyi bir şehir bırakmak için tüm gayreti ile çalışmalı.Özellikle bürokrat ve memurlar mevcut şehirde yaşayanların değil gelecek neslinde hayatlarını etkiledikleri için, kaliteli bir çalışma yapmalıdırlar.Bugün şehrin nüfusu dört yüz bin olsa bugünkü çalışanlar gelecek on yılı etkiledikleri için bu dört yüz bini onla çarpmalı ve dört milyon kişiye hizmet ediyorum bunların üzerimde vebali var diye çalışması gerekir. Hayali olmayan çapsız adamlar da  çalışmayarak veya çalışkan olsalar dahi onlar ileri değil geri gitmek için yani koca şehri maalesef  köy yapmak için çalışırlar.

Şehre dair buradan belki bir çok hayal paylaşacağız ama biz bir örnek hayalle yazımıza son verelim. Her yıl kurban kesen ama nedense hazırlık yapmayan biz varız herhalde. Belediyemiz bazı pazar yerlerini kesim alanı olarak duyurmuştu. Pazar yerleri kurban kesmeye daha da uygun hale getirilse olmaz mı? Mesela bölümler oluşturulsa kesim için zincir, çengel, tartı, başlarında musluklu su vs.ne gerekiyorsa hazırlansa ve vatandaştan da makul bir ücret alınarak temiz ve hijyenik bir alan olarak düzenlenmiş halini hayal ediyoruz. Ya da daha düzenli hale getirilip bazı sosyal projelerde hazırlanabilir. Siz daha fazla hayal kurup proje üretebilirsiniz.

 

Ahmet Salih ARSLANTÜRK

asaliharslanturk@gmail.com



Anahtar Kelimeler: ŞEHRE HAYAL KURMAK