SEÇİMLERE DİKKAT SEÇMENE UYARI

SEÇİMLERE DİKKAT SEÇMENE UYARI

SEÇİMLERE DİKKAT SEÇMENE UYARI

osman ada

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık seçimleri Şubat ayının ortalarında yapılacak. Cuma günü gerçekleştirilen TSO Ocak ayı olağan Meclis toplantısında TSO Meclis üyesi Osman Ada, yapılacak seçimler öncesinde Oda üyelerine uyarılarda bulunurken, TSO yönetimini de yapılacak seçimlerinde daha adil, şeffaf ve tüm oda üyelerinin eşit şartlarda seçime girmeleri konusunda telkinlerde bulundu.

Geçtiğimiz Cuma günü Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Ocak ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. TSO Meclis toplantısında yaklaşan organ seçimleri gündemi oluşturdu. TSO Meclis Üyesi Osman Ada önümüzdeki ay yapılacak Oda Başkanlığı seçimleri ile ilgili oda yönetimine ve oda personeline uyarılarda bulundu. Yapılacak seçimlerin tüm üyelerimize açık ve şeffaf olması gerektiğini kaydeden Ada, tüm üyelerin eşit şartlar içerisinde seçime girebilmeleri gerektiğini vurguladı.

Geçmişte yapılan oda seçimlerinde oluşan sıkıntıların yaşanmaması gerektiğini belirten Ada, çalışacak, mücadele verebilecek üyelerin seçime girmesi gerektiğini belirterek, Ayrıca seçime girecek oda üyelerinin gurup listelerine kolay ulaşmaları gerektiğini ve bunun sağlanmasını istedi.

Bir dönemi biten meclis çalışmalarında meclis üyeleri olarak üzerimize düşen görevleri yapamadığımızı meslek guruplarının sorunlarının meclise taşıyıp, tartışıp sorunların çözülemediğini kaydeden Ada, en basitinden 630 esnaf ve tüccarın yer aldığı eski sanayi çarşısının belediye tarafından yıkılmasıyla ilgili ne yönetim ne de meclis olarak o insanların mağdur olmaması için gerekli müdahalelerin ve oluşturulması gereken alt yapı çalışmalarının yapılamadığını ve bu tip önemli konuların ilgili meslek komitesinin meclis üyeleri tarafından meclise taşınmadığını bu ve benzeri konularda eksiklik gördüğünü ifade etti.

TSO Meclisi?nin oda çalışmalarına katılamadığını buna Melis üyelerinin ısrarcı olmamasının yanı sıra yönetim kurulunun da istemediğini ve hatta meclis bünyesinde oluşturulan komisyonların yönetim tarafından çalışmalarının engellendiği kaydeden Ada, daha sonrasında komisyonların yönetim tarafından hazırlanan yeni komisyon tüzük değişikliği teklifi ile daraltıldığı dolayısıyla komisyonlar vasıtasıyla meclis üyelerinin yönetime ve TSO?ya katkılarının oluşmadığı ve meclis üyelerinin oda çalışmalarında yer alamadığını eleştirdi.

TSO Meclis üyesi Ada, tüm bunlara sebep olarak yönetimin yanı sıra yönetimin yönetme anlayışı dışında meclis başkanlık divanı, başta Meclis Başkanı Mustafa Sarılar ve Başkanlık Divanı olmak üzere üzerlerine düşen görev ve yetkileri meclisin çalıştırılması ve etkin olması için kullanamamaları yüzünden olduğu, sadece ayda bir yapılan meclis toplantılarına başkanlık etmelerini meclis başkanlığı yapıyorum düşüncesi içerisine girmelerinin ve Mustafa Sarılar?ı ve Başkanlık divanını eleştirdi.

Ada daha önce de bu konuda meclis toplantılarında Meclis Başkanı Mustafa Sarıları meclise sahip çıkması ve meclisi çalıştırması konusunda uyarmasına rağmen değişen bir şey olmadığını kaydetti.

Ada konuşmasında şunları kaydetti:

?Koskoca dönemde sadece gözle görülür bir eski fuar alanının odamıza TOBB ETÜ Fakülteleri yapılması için devri yapıldı. Bunu da merak ediyorum nasıl yapılacak, hangi parayla yapılacak. İnşallah bunun bir formülü oluşturulur. 2. Gözle görülen yapılan iş Ankara yolu üzerindeki Jandarma yanında bulunan iflas etmiş bir yapıda büyük paralar vererek, niye devraldığımızı bilemediğim harap olmuş tesisler. Bunun mantığını da anlamak mümkün değil.?

Ada, yönetime Meclis içerisinden bir muhalefet oluşmadığı ve Meclis yönetiminin yeterince çalıştırılmadığını da belirterek, TSO?nun üst katında bulunan restoranın TSO tarafından işletilmesini de eleştirerek özel sektörün temsilcili TSO olarak işletmememiz gerektiğini özel sektöre kiraya verilmesi gerektiğini belirterek eleştirdi.



Anahtar Kelimeler: 0