SEÇİMLER VE SİVAS

SEÇİMLER VE SİVAS

SEÇİMLER VE SİVAS

İstatistiklere göre en geri giden iller arasındayız. Hedefimiz 2023 ve bu yılda Türkiye?nin en büyük köyü olma ihtimalimiz gidiş hızımıza bakılırsa hedefimizdeki tarihten önce ulaşacakmışız gibi bir izlenim var. İyi de neden herkes aya giderken biz yaya kalıyoruz? Hem havalimanımız, duble yollarımız, şehrin giriş çıkışlarında 8 adet kantarımız varken sadece denizimiz eksikken neden hala yaya yürümenin hayalini kuruyoruz diye zaman zaman çevremde bulunan arkadaşlara sorarım. Geçenlerde bir yazar arkadaş şöyle cevap verdi; Ağabey biz bazı insanlarımızın sağlıklı olmak için yaptığı gibi bu şehirde kilo almamak için yürümeyi tercih ediyoruz yani sağlık için evet sağlık için. Bu şehir ayağa kalkmamalı.

??Deniz kenarında bir taşın üzerinde denizkızı, denizkızının balık olan altı kılçık kalmış. Dişlerini kürdan ile kurcalayan tüylü kıllı bir adam. Denizkızı adama; Sana inanmıştım, beni gerçekten sevdiğini sanmıştım, Adam ise Kızım tamam ama Rakıyı masanın üstüne koymayacaktın diyor??.

Nedense bu karikatürü gördüğümde aklıma Sivas geldi. Şimdi diyeceksiniz ki nereden çıktı bu. Bu şehrin bu hale gelmesinden öncelikle bizler sorumluyuz. Kendi kendimizi imha ediyoruz. Şehrin yöneticilerini de bize Ankara?dan göndermiyorlar ya elbette ki birçoğunu biz seçiyoruz. Önce ticaret odasının daha sonra da belediye seçimleri var. Gelin bu seçimde masaya içecek bir şey koymayalım. Çabuk inanıp olur olmaz şeylere kendimizi kaptırıyoruz. Çoğu zaman küçük düşünüyor büyük işlere akıl erdiremiyoruz. Sorumlu olduğumuz alanda kendimize bir iyilik yapıp bana ne demeyelim. Biz bu şehirde yaşıyorsak eğer; unutmayalım ki yenen yutulan biziz. Elimizden ne geliyorsa yapalım ve daha iyi bir Sivas için, daha yaşanabilir Sivas için çalışalım. Bunu yaparken seçimlerde salim kafa ile düşünüp; içimizden biri, yok akrabam, yok bana üç beş kuruş destek veriyor bunun yanında olmamız lazım gibi küçük düşünenler gibi olmayalım. Bu şehri çocuklarımıza bırakacaksak eğer onlar için güzel bir gelecek hazırlayalım.

Mevcut yönetimlerle bu şehrin bir adım dahi ileri gitmediği ortadadır. Bu işler kendi kesesini dolduranlarla sadece kendi geleceğini düşünenlerle olmuyor. Kanaatimce mevcut yöneticilerin tamamı değişmesi gerekiyor. Ticaret odası, Esnaf odası, belediye vs.vs. Her zaman için değişim iyidir. Şehrin gelişmesi fedakar ve vefakar olan alternatif bir kadroya ve çalışkan insanlara ihtiyacımız var. Mevcut arkadaşlara bakıyoruz bu saydığımız maddeler olmadığı gibi diğer özellikleri de hep eksi de. Kimi belediye başkanlığı düşünüyor kimi vekillik kimi de kendi cebi için makam ve mevki için hesaplar yapıyor.

Sivas?ı geri bırakanların kim olduğunu iyi biliyoruz. Ama nedense herhangi bir çalışma veya herhangi bir muhalefette bulunamıyoruz. Yerel Medya tamda bu konuya örnek, Sivas?ın geri gittiğini yazan kaç tane gazete var? Tabi muhalefet olmamanın sebebi çok belki ama en barizi küçük hesaplar. Şunu iyi bilelim ki yaptığımız basit bir o kadar küçük hesapların içerisinde bir gün boğulup gideriz.



Anahtar Kelimeler: 0