SEÇİMLER ERTELENDİ LİSTELER YENİDEN DÜZENLENECEK

SEÇİMLER ERTELENDİ LİSTELER YENİDEN DÜZENLENECEK

SEÇİMLER ERTELENDİ LİSTELER YENİDEN DÜZENLENECEK

tso liste

Türkiye genelinde oda ve borsa seçimlerinin 3 ay ertelenmesinin ardından bu süre zarfında 19?a düşürülen TSO Meslek grup listelerinde yeniden düzenleme yapılacak. Bu nedenle bugün itibariyle TSO Meslek Grup listelerini gazetemizde yayımlamaya son veriyoruz. Meslek gruplarındaki adaletsizliklerin giderilip yeni grupların belirlenmesinin ardından, listeleri yine gazetemizde yayımlamaya devam edeceğiz.

Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi hareketlilik devam ederken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu seçimlerin ertelenmesi için Bakanlar Kurulu?na başvurmuştu. Bakanlar Kurulu dün akşamki birleşiminin ardından Oda ve Borsa Başkanlığı seçimlerinin 3 ay süreyle ertelenmesi kararını verdi.

Osman Yıldırım Başkanlığındaki TSO seçimleri öncesi Nace sistemi adı altında yeni bir düzenleme yapılmıştı. Ancak oda üyeleri bu sistemde haksızlık yapıldığını, gruplarda kaydırma yapıldığını belirterek, itiraz etmişlerdi.

Konu ile alakalı Bakanlığa yaklaşık 18 bin adet şikâyet dilekçesi göndermişti. Bu gelişmelerle birlikte Sivas Ticaret ve Sanayi Odası 19?a düşürülen Meslek grup listelerini her üyeye 100 TL gibi bir ücret karşılığında veriyordu. Bizde Sivas Postası Gazetesi olarak bugüne kadar Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini ve Sivas kamuoyunu bilgilendirmek için ücretsiz olarak bugüne kadar birçok meslek grubunu gazetemizde yayımlamıştık.

Bu listelere yapılan itiraz ve şikâyetlerin ardından Bakanlar Kurulu aldığı kararla seçimleri 3 ay ertelemişti. Bu 3 aylık süre zarfında Nace sistemi çerçevesinde yapılan düzenlemeler tekrar gözden geçirilerek, düzenlemeler yapılacak.

Bu nedenle bugünden itibaren gazetemizde TSO meslek gruplarının listelerini yayımlamaya son veriyoruz. Meslek grubu listelerinde yapılan düzenlemeler sonrasında listelerin son halini yine gazetemizde yayımlayarak Sivas Kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.



Anahtar Kelimeler: 0