SEÇİM YASAKLARI BELİRLENDİ

SEÇİM YASAKLARI BELİRLENDİ

Önümüzdeki yıl Mart ayı sonunda yapılacak yerel seçimlere yaklaşılırken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim yasaklarını belirlendi. Seçim Propagandalarının 1 Ocak itibariyle başlanacağı biliniyordu. Seçim yasaklarındaki en dikkat çekici nokta ise partiler üy

Önümüzdeki yıl Mart ayı sonunda yapılacak yerel seçimlere yaklaşılırken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim yasaklarını belirlendi. Seçim Propagandalarının 1 Ocak itibariyle başlanacağı biliniyordu. Seçim yasaklarındaki en dikkat çekici nokta ise partiler üyesi olmayan vatandaşlara sms veya e-mail gönderemeyecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 30 Mart`ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin seçim yasaklarını belirledi. 1 Ocak 2014`te başlayacak propaganda döneminde adaylar, parti üyesi olmayan vatandaşlara e-mail ve SMS`le sesli veya yazılı mesaj gönderemeyecek.

20 Mart tarihinden seçime kadar olan 10 günlük sürede, kamuoyu araştırması, anket, tahmin ve mini referandum gibi adlarla vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılamayacak.

Resmi Gazete`de yayımlanan karara göre, 1 Ocak - 29 Mart 2014 tarihleri arasında genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu bina ve tesisleri ile ilçe seçim kurullarınca belirlenecek yerler dışında toplu olarak sözlü propaganda yapılamayacak.

Açık alanlarda gün batımından iki saat sonra sözlü propaganda yasağı başlayacak ve yasak güneş doğana kadar devam edecek. Aynı dönemde; mabetlerde, okullarda, askeri bina ve tesislerde ve kamu hizmeti görülen yerlerde kapalı yer toplantısı da yapılamayacak.

Adaylar, seçim bürolarında sabah saat 09.00`dan gece 23.00`e kadar halka açık faaliyette bulunabilecek. Siyasi partiler ve bağımsız adaylar, yazılı basında ve internette ilan reklam ve görüntüyle propaganda yapabilecekler.

MAIL VE SMS YASAK

Adaylar; parti üyesi olmayan vatandaşların elektronik posta adreslerine, sabit veya cep telefonlarına görüntülü, sesli veya yazılı mesaj gönderemeyecek. 20 Mart tarihinden seçime kadar olan 10 günlük sürede, kamuoyu araştırması, anket, tahmin ve mini referandum gibi adlarla vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılamayacak.

20 Mart 2014`ten sonra açılış ve temel atma gibi törenler düzenlenemeyecek. Başbakan ve bakanlarla, milletvekilleri propaganda amaçlı gezilerinde makam aracı kullanamayacak.



ALPYİĞİT
11.12.2013 11:34:58
seçim yasaklarında yağdanlıklarada yasak varmı