SEÇİM BİTTİ, ODA YİTTİ

SEÇİM BİTTİ, ODA YİTTİ

Sivas yerel seçimlere hazırlanırken, şehrin ekonomik nabzına hâkim Sanayi Odası?nın, nasıl gelecek bir beş yıl öngördüğü bilinmiyor. Adeta Oda yönetimi ile özdeşleşen TOBB ETÜ?de son aşamanın ne olduğu da bilinmez iken, sıkışınca Sivas?a ikinci üniversite

Sivas yerel seçimlere hazırlanırken, şehrin ekonomik nabzına hâkim Sanayi Odası’nın, nasıl gelecek bir beş yıl öngördüğü bilinmiyor. Adeta Oda yönetimi ile özdeşleşen TOBB ETÜ’de son aşamanın ne olduğu da bilinmez iken, sıkışınca Sivas’a ikinci üniversite kuruyoruz diye açıklamada bulunan Sanayi Odası’nın, Oda seçimleri sonrasında ortada gözükmediği gözlemleniyor.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde yaşanan büyük heyecan ve yarış yerini derin bir sessizliğe bıraktı. Yara alarak seçimi kazandığı için kamuoyunda Pirus Zaferi olarak konuşulan Oda yönetiminin, şehrin geldiği nokta itibariyle ne düşündükleri bilinmiyor.

Yerel seçimlere ramak kala adayların projelerinin ekonomik boyutunun AR-GE felsefesini oluşturup, bütün adaylara ışık tutması gereken Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın böyle bir çalışmasının olmadığı dile getiriliyor.

Oda seçimleri zamanında seçim akabinde kolların daha gayretli sıvanacağını dile getiren Başkan Yıldırım’ın, seçimi kazanması sonrasında daralınca sık sık sarıldığı TOBB ETÜ hakkında bile konuşmaması yadırganmaya devam ediyor.

Şehrin gündeminde Yıldız Dağı Kış Sporları ve Kızılırmak gibi dev yatırımlar konuşulurken, Sivas’ın ekonomik birlikteliğinin buralar ile ilgili ne düşündüğü merak ediliyor.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Odadaki bir toplantıda “artık Kızılırmak’ı konuşmalıyız” diye yeşil ışık yakmasına rağmen Kızılırmak ile ilgili Odanın bir eylem planının olmaması eleştiri alıyor.

Sivas’ın 2023’e hazırlanması noktasında Oda da bir hareketliliğin olmaması tepki çekiyor. Oda Başkanlığında üçüncü dönemi yaşayan Osman Yıldırım’ın, normal koşullarda bu üçüncü döneminde ustaca projeleri takip etmesi gerekirken, Sivas’ın ekonomik kalkınması hususunda Oda seçimleri sonrasında ivedi bir atılım gerçekleştirememesi kamuoyu tarafından yadırganıyor. Ticaret ve Sanayi Odasının şehrin ekonomik kalbi olduğunu ifade eden Sivaslılar, Odanın her alanda etkin olması gerektiğini vurguluyorlar.



mert gürol
11.12.2013 11:32:29
osman yıldırım kendi işlerinin derdinde neyapsın odayı bidahaki döneme seçilemeyeceğini adı gibi biliyor o yüzden su akarken hesabı testiyi büyütüyor yanındakilere bir bakınsana bu memlekete ne verebilirler el kaldırıp indirmekten başka ne yapabilirler.......

taner
11.12.2013 17:07:32
Sahipsiz zavallı sivasım, osman yıldırım, adam yokmuş gibi on yıldan fazla makamda oturuyor, Sivas ta odaya yada kendi adına bir eser yaptımı gösterebilirmi, peki bu süre zarfında kendinin zenginliği kaç kat arttı bunu bilen varmı... yıllardır bir üniversite tutturdu gidiyor, hala ortada bişey göremedi sivaslı,,,