Seçim-Hilmi Bilgin-Trafik

Seçim-Hilmi Bilgin-Trafik

Sanırım bütün Sivas AK Parti listelerinde İsmet Bey ve Habib Bey'i görmediği için memnun.

Mevcut aday arkadaşlara da küçük bir tavsiye, aktif vekilleri pek fazla vatandaşla yüz göz etmeyin… Bayram gezilerinin vazgeçilmezi siyasi muhabbetlerin'den anladığım benim mahalle MHP ve AK Parti bandında gezgin bir halde. Ramazan bitti artık siyasi ortam daha fazla ısınır, ısındıkça da kararlar daha netleşir diye düşünüyorum.

Benim gördüğüm aday profilleri henüz bir varlık gösteremedi, SKM programları dışında çokta belirgin bir kampanya yok gibi.

MHP bana göre yeniden AK Parti tepki oylarıyla bir tane alır gibi, CHP ikinci sırayı ilk kez zorlayacağı bir ortamda yanlış isimle bu şansını geri tepti.

BBP’ye ne kampanyalar ne de sohbetlerde yer verildiğini görmedim. Kanaatimce önceki seçimlerde gördüğü yüzdenin yarısına bile ulaşamaz.

AK Parti için zihnim hala net değil. Adayların kampanyaya belirgin pozitif bir katkısının olduğunu düşünmüyorum. AK Parti seçmeninin kendi partisine her şeye rağmen oy verme eğilimin olduğunu söyleyebilirim. O sebeple 3. Sırayı yine meclise sokabilir ama zorlanır sanırım.

*  

Bayram demişken, Sivas’a her geldiğimde dikkatimi çeken bir trafik kalabalığı var.

Hilmi Bilgin

Biz Kurtlapa’lılar ve MERDER bölgesinin insanı ekseriyetle şehrin doğu mahallelerinde (Alibaba, Kılavuz, Şeyh Şamil, Orhan Gazi, İnönü, Yiğitler, Dikilitaş ve Halifelik) yoğun olarak yaşamaktadır. O sebeple ben de Sivas’a geldiğimde şehrin bu bölgelerini sıklıkla kullanıyorum.

Şehrin kangren olan trafik sorunlarının başında Abdulvahap Gazi Caddesi ve mezarlığa ulaşım. Bu sebeple eski Köy Hizmetleri Kavşağına ciddi bir yatırım yapıldı. Ama an itibarıyla bu kavşağın bu trafiğe hiçbir katkısı olmadığını hatta daha zorlaştırdığını çeşitli saatlerde sürekli yaşıyorum.  

Taaa seneler öncesinden konuşulan ama Hilmi Bey'e nasip olan, Alibaba tarafından Kılavuz'a alternatif ulaşım yolunun uzayan inşaatı en azından şehrin mezarlık sebebiyle olan yükünü alırdı. Ama 1993’lerde konuşulan güzergâh Ay Yıldız Kavşağı ve Cami'den aşağıya bir rampayla Yahya Kemal Beyatlı Caddesine inmesiyken, proje Yahya Kemal Beyatlı Caddesin'den Mısmıl Irmak’ı karşıya geçip Organize sanayisine doğru meyil almasını anlamış değilim. Eğer yol bitince mezarlığa yakın yerden bir kavşak verilmezse Abdül Vahap Gazi Caddesi bu eziyeti ilelebet çekecektir.

Köy Hizmetleri kavşağı yapılırken araç geçiş sayımı yapıldı mı bilmiyorum ama en azından şimdilik sinyalizasyonla akıllı kavşak veya süre ayarlaması yapılmalı diye düşünüyorum.  Bana göre kavşak şu an işlevsiz ve Alibaba yönünden gelen araçların Aşık Veysel Caddesine kadar uzun bir kuyrukla eziyet çektikleri ayan beyan bir gerçek.



Anahtar Kelimeler: Seçim-Hilmi Bilgin-Trafik