SEBZE HALİNE KURUL İZİN VERMEDİ

SEBZE HALİNE KURUL İZİN VERMEDİ

Mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp geçtiğimiz hafta katıldığı bir programda seçim vaatleri arasında yer alan Perakende Sebze halinin üzerinin kapatılmasıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini ancak etrafındaki tarihi yapılar nedeniyle Sivas Kültür ve Tabia

Mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp geçtiğimiz hafta katıldığı bir programda seçim vaatleri arasında yer alan Perakende Sebze halinin üzerinin kapatılmasıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini ancak etrafındaki tarihi yapılar nedeniyle Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun müsaade etmediğini açıkladı. Ürgüp’ün içi boş vaatlerinin ardından bu açıklamaları ise kamuoyunda tepkilere neden oldu.

2009 seçimlerinde mevcut sebze ve meyve haliyle ilgili bir projesi olduğunu açıklayan ancak aradan 4,5 yılı geçen zamana rağmen yapılamayan proje ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta bir tv kanalında yöneltilen soruları yanıtlayan mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, il merkezindeki sebze halinin etrafındaki tarihi dokulardan dolayı projeyi hayata geçiremediklerini belirtti.

Mevcut sebze halinde bir düzenleme çalışması yapmak için yola çıktıklarını belirten mevcut Başkan Doğan Ürgüp, sonrasında eski sanayi bölgesindeki kamulaştırma çalışmaları nedeniyle ağırlığın bu bölgeye verildiğini sebze halinin ise ikinci planda kaldığını ifade etti.

Mevcut sebze ve meyve halinin Sivas tabiriyle mezbelelik durumda olduğunu kaydeden Ürgüp, bölgede yoğun bir trafik sorunu olduğunu ve esnaflarla ilgili de bazı sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Seçim vaatleri arasında mevcut halin üzerinin kapatılması ve giriş çıkış kapılarının tarihi dokulara uygun hale getirmek olduğunu belirten Ürgüp, burasının kurul alanına girdiğini belirtti. Halin alt tarafında tarihi Meydan Camii ve Şems-i Sivasi Hz. Türbesinin olduğunu, üst tarafında Ziya Bey Kütüphanesi’nin olduğunu ve yan tarafında ise tarihi Kangal Ağası Konağı’nın bulunduğunu ve diğer tarafta ise yine tarihi Meydan hamamının olduğunu ifade etti.

Mevcut halin etrafında 5 tane tarihi yapının bulunduğunu belirten Ürgüp, Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun burada halin üzerinin kapatılmasına izin vermediklerini ve burada hiçbir işleme müdahale ettirilmediğini belirtti.

Başkan Ürgüp ayrıca önümüzdeki süreçte haldeki esnafların ısınmalarına yönelik bir çalışma yapacaklarını belirtti.



hayalden ibaret
7.11.2013 15:24:13
Ziya bey kütüphanesi arkasındaki yapılar yapılırken kurul yokmuydu? madem öyle sizde tarihi yapıların etrafındaki tüm yapıları kamülaştırıp yıkın hem tarih ortaya çıksın hem de o alanlar yeşil alan olsun insanlar nefes alsın. Kamulaştırma demişken daha önce yargıdan çıkan kamulaştırmaların niye bedelini ödemiyorsunuz, o zaman bırakın insanlar arazilerini istediği gibi kullansın. hem kamulaştır hem kıvır bu hiç yakışmıyor.

mert
9.11.2013 18:06:08
dogan ne olur artık git ankaradaki yurduna para topla eskısı gıbı tek para verelım gitmen icın bu işler sana 1 numara buyuk secım önu ınşaat suyu vermıyorsun bu olurmu kardeşim dogal gaz verıyor elektırık verıyor sen neden vermıyorsun bu insaat suyu be kardeşim sana oy verecektık ama bu karardan sonra daha oy yok sana kiş geldı evler bıtıyor mıllet susuz ne yapacak

58
20.11.2013 17:27:49
MERT DENEN ZAT: işte bizim sivaslı senin gibi çıkarı olmayınca sırt çevirir hiç demezki ben belediyenin değil o istenenler devletin kanunu devletin istemiş olduğu belge ve prosüdürler onları tamamlayacaksın belediyenin izin vermediği yere doğalgaz elektrik verilmez doğru düzgün konuşalım.