SEBZE HALİNDE GÖSTERMELİK ONARIM

SEBZE HALİNDE GÖSTERMELİK ONARIM

Mevcut Belediye yönetiminin seçim vaatleri arasında yer alan ancak sonrasında unutturulan sebze ve meyve hali projesi yalan oldu. Projeden vazgeçen Belediye yönetimi sonrasında esnafın sıkıntısına çözüm olmak için halin üzerini kapatacaklarını belirttiler

Mevcut Belediye yönetiminin seçim vaatleri arasında yer alan ancak sonrasında unutturulan sebze ve meyve hali projesi yalan oldu. Projeden vazgeçen Belediye yönetimi sonrasında esnafın sıkıntısına çözüm olmak için halin üzerini kapatacaklarını belirttiler. Ancak Belediye bunu da beceremedi. Geçtiğimiz aylarda haldeki mevcut saclar yenisiyle değiştirildi. Ancak buradaki esnafların büyük çoğunluğu yapılan çalışmanın kendilerine çözüm olmadığını belirtiyor.

Sivas Belediyesi yönetimi geçtiğimiz yıllarda mevcut Sebze Halini yenilemek üzere bir proje ortaya koymuştu. Geçen zaman içerisinde projeyi hayata geçiremeyen Belediye yönetimi sonrasında esnafın sıkıntılarını gidermek amacıyla halin üzerini kapatma kararı almıştı.

Mevcut haliyle yıllardır Sivaslıya hizmet veren halde çatı yapmaya niyetlenen Belediye bu seferde Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü engeline takıldı. Bu çatı çalışmasında da başarılı olamayan Belediye yönetimi sonrasında ise mevcut çatının saclarını değiştirebildi.

Geçtiğimiz ay yapılan bu sac değişiminin ardından hal esnafı yapılan çalışmadan ne yazık ki memnun kalmadı. Halin eski haliyle saclarının eski olduğunu belirten has esnafı saclarda bazı delikler olduğunu buralardan sızan suları da kendi imkânlarıyla engellediklerini belirttiler.

Sivas Belediyesi yetkililerinin yapmış olduğu çalışmanın kendileri açısından neredeyse hiçbir faydasının olmadığını belirten esnaflar, çatılar arasındaki boşlukları da kendi imkânlarıyla brandalarla kapattıklarını ancak yine de yağışlı havalarda sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.

Yaklaşık 50 yıl önce yapılan Perakende sebze hali bugüne kadar Sivas’a hizmet verdi. Artık neredeyse kullanılamaz hale gelen sebze halinde en büyük sıkıntıyı esnaf çekiyor. Özellikle kış mevsimlerinde aşırı yağış ve soğuk nedeniyle kış sezonu boyunca tezgah kapatmak zorunda kalan esnaf adeta kış mevsimini iş yapmayarak geçirmek zorunda bırakılıyor.

Yıllardır sadece lafta kalan yeni sebze hali için hala umut beslemekten başka ellerinden bir şey gelmeyen sebze hali esnafı yetkililerin artık seslerine kulak vermesini bekliyor.

Geçtiğimiz yıllarda Sivas Belediyesi yetkilileri mevcut sebze hali için projenin hazır olduğunu ve eskisinin yıkılarak yerine daha modern ve ihtiyaçları karşılayan bir sebze hali yapılmasının planlandığı müjdesini vermişti.

Zaman sonra Belediye’nin resmi sitesinden dahi proje ile ilgili bültenleri kaldıran Sivas Belediyesi sonrasında mevcut sebze halinin üzerine çelik çatı ile kapatılacağını esnafın kış mevsimlerinde daha rahat bir ortamda iş yapabileceklerini ifade etmişlerdi.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, kış mevsiminin bitmesiyle birlikte Mart ayında perakende sebze halinin üzerinin kapatılması için çalışmalara başlanacağını ifade etmişti.

Ancak tüm bu beklentiler sözde kaldı. Belediye sadece mevcut sacları değiştirerek buradaki esnafın sorununa çözüm olmaya çalıştı. Ancak esnafların büyük çoğunluğu yapılan uygulamanın kendilerine bir faydasının olmadığını ifade ediyor.



kartal
11.10.2013 18:28:01
hiçmi doğru haberiniz olmayacak el insaf

58
22.10.2013 11:11:54
bu nasıl bir habercilik bu nasıl bir zihniyet bu sivasa yazık vallahi yazık